|
Merhaba Kadir Bey, forumla ilgili geçmişi ara ara okumaya çalışıyorum lakin bu konuyla ilgili ( ya ben bulamadım, ya da hiç sorulmadı)birşey bulamadım. Oğlum 44 aylık, 20 kilo, 112cm., doğduğundan beri genel olarak burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, aşırı terleme şikayetlerimiz devamlı oluyordu. Forumunuzda da okuduğum kadarıyla bizim de yanlış tedavilere maruz kaldığımızı üzülerek görüyorum. Bu sene kreşte ilk kışımızı yaşıyoruz. Eylül başından beri hastalıklarımız bitmiyor, teşhis ve tedavileri buraya yazınca sizden alacağım cevabı az çok tahmin edebiliyorum. Şu kadarını açıklayabilirim, bu süreçte 2 kere beta ve laranjit teşhisi konuldu, hastalığı sırasında farklı şehirlerde olmam nedeniyle 3 farklı doktor gördü, 2 kutu agumentin ve 2 kere deposilin iğne vuruldu. Şu andaki durumumuz geçmeyen burun ve geniz akıntısı akabinde düzensiz gece uykuları, zaman zaman horlama, ağzı açık uyuma ve devamlı(doğduğundan beri diyebilirim) uykuya geçerken baş ve bele kadar olan bölümde aşırı terleme var. Şu an hiçbir ilaç kullanmıyorum. Tonimer baby burun spreyini günde 3-4 kere sıkıyorum, devamlı cold-mix kullanıyorum(eşim bu cold-mixden oldukça rahatsız, ara vermem gerektiğini ve uzun süreli kullanımın zararlı olabileceğini düşünüyor), ballı limonlu ılık su içiriyorum.(öksürüğümüz de vardı ama şu an için kalmadı diyebilirim)Son deposilin iğne vurulmasının üzerinden 3 hafta geçti. 2 gün önce gece kulağının ağrıdığını söyledi uyuyamadı fakat gündüz bir sıkıntısı yoktu. Ayrıca konu başlığı ile ilgili olarak yaklaşık 2 aydır oğlumun genellikle TV izlerken nefesini tuttuğunu gözlemliyorum. Bunu özellikle yaptığını sanıyordum ve üzerine düşmedim, ancak son zamanlarda sıklaşmaya başladı ve neden yaptığını anlayamıyorum. Gece uykusunda da özellikle hasta olduğu dönemlerde ara ara oluyor. Gece yaşanan duruma uyku apnesi veya geniz etinden kaynaklı diyebilirmiyiz bilmiyorum ama genel olarak bu konu hakkındaki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
|