orta kulak ıltahabı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46682
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 23:53
Konu: orta kulak ıltahabı
Mesajı Yazan: silamiran
Konu: orta kulak ıltahabı
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2014 Saat 19:32
mrb kadırbey benım arkadaşımın 5 yasındakı oğlunu ıcın yazıyorum cocuun 2 yıdır kulağında sıvı bırıkmesı var orta kulak ıltabı oluyo dr sureklı antıbıyotık verıyomus kontrol altında olması gerekıymus başka bır drda amelıyat olması gerekıyo demıs..annesı kısık seste duymuyor tv sesını son seste acıyo dıyo sızce ne yapmalı amelıyat olmalımı
------------- Yeter
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2014 Saat 19:43
SAKIN HA !!!!!!
Bu konuyu cok anlattim... Butun bunlar hep; ANTIBIYOTIK kullandiklari icin oluyor. Kasten, aileyi biktirmak icin bu gereksiz Antibiyotikleri ve ilaclari veriyorlarki, aile en sonunda pes edip, ameliyata razi olsun..
SADECE: Iliadin damla; Gunde:2x2'ser damla(5 gun) kullanip kessinler. Ondan sonra uyanik oldugu vakitlerde; 4 saatte bir; 10"ar damla Serum fiz damlatsinlar.
Eski mailleri mutlaka okuyun, okutturun...
|
Mesajı Yazan: helin
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2014 Saat 13:17
hocam iyiki varsınız geçen sene benim oğluma da ameliyat geniz eti sıvı birikimi bi sürü şey söyledi doktorlar oğlum duymuyordu söylenenleri bile duymuyordu tv son seste duymuyordu çok korktum üzüldüm hatta geniz etide alınacak sıvı çok fazla mutlaka ameliyat kalıcı işitme kaybı olabilir dediler spreyler alerji ilaçları antibiyotikleri verdiler biz sadece illadin damla cold mix serum fizyolojik ile düzelttik yazında denize soktuk şimdi çok iyi iyiki ameliyat gibi bir hataya düşmedik bu hataya düşmememizi sağladığınız için size minnattarız iki oğlumda sayenizde ço hasta olmuyor hastalansa bile hafif geçiriyorlar öyle sürekli ateşlenen acile kaldırılmıyorlar.çok sağolun hocam iyiki sizi tanıdım
|
Mesajı Yazan: ReyyanNur
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2014 Saat 16:44
Merhaba formla ilgilenenlerden rica ediyorum doktor beyin orta kulak ve sivi birikimi ile ilgili bahsettigi eski mailleri bir türlü bulamiyorum lutfen konuyla ilgili baglanti linkini yazar misiniz ? İkiz bebekleri olan ve zamanı dirhem gibi kullanmak zorunda olan anne:))
------------- Rabbini Bulan Neyi Kaybetmiştir,
Rabbini Kaybeden Neyi Bulmuştur.
Unutma ki;
Dünya Yalnız Bir Misafirhanedir.
|
Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2014 Saat 20:33
ReyyanNur Yazdı:
Merhaba formla ilgilenenlerden rica ediyorum doktor beyin orta kulak ve sivi birikimi ile ilgili bahsettigi eski mailleri bir türlü bulamiyorum lutfen konuyla ilgili baglanti linkini yazar misiniz ?İkiz bebekleri olan ve zamanı dirhem gibi kullanmak zorunda olan anne:)) |
Eski maillerin linkleri aşağıdadır, geçmiş olsun...
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40992 - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40992
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42479 - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42479
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44628 - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44628
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38536 - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38536
------------- http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">
<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
|
Mesajı Yazan: silamiran
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2014 Saat 21:56
hocam kusura bakmayın tekrar rahatsız edıyorum.serum fızyolojık kullansın demıssınız ya evde sısede varmıs.sırıngayla cekıp kullanıyomus oyle kullansınm ı .bu arada dedgınız gıbı ılladın damlaya basladılar sımdıden tskler
------------- Yeter
|
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2014 Saat 22:30
Serum halindeki, sisedeki Serum fiz.ler; %0.9 luktur. Burun damlasi olarak en rahat bir sekilde ve surelerce, bebeklerde bile kullanabileceginiz, emniyetli bir urundur. Sinuzit, Orta kulak gibi durumlarda; Okyanus suyu diye tabir edilenleri kullaniyorum..Onlarda tuz orani daha fazladir.
|
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2014 Saat 23:25
Bana gönderdiğiniz linklerde tatmin edici bir cevap bulamadım.Gördüğüm kadarıyla bütün kulak şikayetleri hep aynı sınıfta kategorize edilmiş ve İLLADİN DAMLA VE SERUM FİZYOLOJİK VEYA OKYANUS SUYU tavsiye edilmiş bu nasıl mümkün oluyor.İnsan denen varlığın her bir bölümü o kadar karmaşık iken ki bu bölümlerden biri de KBB ise ki hekimler bu bölümü Prof. olana kadar okuyorlarsa onlar bu kadar basit bir çözümü nasıl bilemiyorlar.Her hastanın hikayesi aynı veya bu kadar basit olabilir mi olabilir ise neden biz o zaman sadece bu insanları suçlamak yerine harekete geçmiyoruz.Madem doktor beyin dedği gibi şarlatan ve kazıkcılarsa o zaman doktor beyin bilgisinin desteğiyle neden bizim emeğimizi ve gözyaşımızı ve duygularımızı bu kadar sömüren bu insanlardan davacı olmuyoruz ?
Unutma ki;
|
Mesajı Yazan: selcen
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2014 Saat 23:33
Türkiye de kimi kime şikayet edebiliriz??İt iti ısırmaz tabiri sadece bizim ülkemizde geçerlidir. yanlış teşhis tedavi sonucu ölen hastaların yakınları bile bu sisteme karşı gelemiyor. İyi ki Kadir bey var. neyin ne olduğunu bize gösterdi.
|
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2014 Saat 23:44
Tamam sağolsun da bu kadar basit ise bu mesele bu kadar uzun yıllar bir KBB üzerinde ihtisas yapmak ne için.Benim oglumdada aynı şikayet var sinüzitle beraber kulakta hafif enfeksiyon var dedi doktor ve antibiyotik kullandı kontrole gittiğimiz sabahın gecesi ambulanslık olduk yoğun bakımda bilemediler sabah tekrar doktora götürdüğümde sıvının zarı ciddi anlamda gerdiğini ve delebileceğini söyledi ve yatiş yapabileceğini fakat dilersem evdede iğne tedavisiyle nasibimizi deneyebileceğimizi söyledi.Dedim ki ilaç kullanan biri değilim hele de antibiyotik boynu bükük bir samimiyetle evet hanımefendi bizde kullanmak istemiyoruz fakat buna karşı çıkanların tam bu riskli anda ne kullanmamız gerektiğinide söylesinler dedi.Çocuğum acılar içinde aylarca gece on beş defa uyanıyordu evet antibiyotik kullandık fakat çocuğum acıçekmekten kurtulup en az huzur içinde uyumaya başladı.
Unutma ki;
|
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2014 Saat 23:50
Sonra sıvının azaldığı söylendi bir de devlet hastanesi doktorun götürdüm ve belki engüzel izahati o yaptı. Bakın hanımefendi evet çocuğunuzun kulağında sıvı var fakat prematüre doğmuş olması bir risk...,atopik bir bünyeye sahip olması bir risk...,takılan tüpler istenilen zamanda kulaktan atılmıyor alerji yapabiliyor ,bünye kabul etmeye biliyor ...gibi tüm olasılıkları hesaba katarak imza atarsanız ameliyat edelim ama derim ki daha geniş araştırılması için bir üniversite hastanesine sevkinizi yapayım...diyen bu doktor yaşlılığının son demlerinde ve her haliyle samimiyet yayıyor.Bu olay bu kadar basit ise bu uzmanlar bunu hiç mi bilmiyor ...yani her kulak ağrısını sıvısını nasıl bir değerlendirebiliriz bu bir defa ilme aykırı.
Unutma ki;
|
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2014 Saat 23:56
Biziözeltakip eden KBB uzmanına dedim ki dün sabah çocuğumu size kontrole getirdim iyi dediniz hafif bir kızarıklık var diyerek ilaç yazmaya bile gerekli görmediğiniz halde gece acillik olduk bu nasıl olur diye sorunca .Hanımefendi iki saat önce muayene ttiğim ve hiçbir bulguya ratlamadığım halde acılar içinde gelen bir çocuğu o anda ameliyata aldım ve kulak zarına zarar vermemesi için kontrollü bir şekilde içerdeki sıvıyı veya iltihabı mı dedi emin değilim boşalttım dedi.Yani bilmiyorum bu KBBbölümü bin bir türlü sıvının ağrının sebebi var sadece İlladin damla ile oluyorsa tüm sıkıntılar inanın bunu doktorumla hatta geçen hafta götürdüğüm Ankarada özel Profla bile paylaşmayı istiyorum.
Unutma ki;
|
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2014 Saat 23:58
Bu sayfada çok merak ediyorum Kadir Beyin onca ithamına karşı bu KBB uzmanları ne diyor nasıl cevap veriyor veya veriyor mu bunu da bilmek isterim doğrusu.
Unutma ki;
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2014 Saat 02:44
Birde, benim dediklerimi uygulayin, gorun...
Cocuklardaki hadise, tamamen mekaniktir. Oztaki borusundaki odem cozulup, icerdeki sivi atlinca, ne agri kalir nede sivi.. Ayrica da, Orta Kulak boslugu icinde, DAIMA o sivi imal edilir..Sadece Orta kulak boslugu degil, Sinusler dahil, vucudumuzdaki butun bosluklarin duvarlarindan, duvar satihlarini nemli tutmaya yarayan sivi salgilanir. DAIMA, VIRAL Enfeksiyonlardan sonra, Oztaki borusu odem yapinca bu sivi akamaz ve kulak zarina basinc yaparak agri yapar. Iliadin ile odemi cozebilirseniz ( bazi durumlarda acilma gec olur) hadise kendiliginden duzelir. Bilhassa, Antibiyotik ve Allerji ilaclari kullananlarda, bu isler daha da uzar ve ameliyatlik durumlar olusur...
Sakin: hicbir Allerji ve Soguk alginligi ilaclarini kullanmayin... Antibiyotikler; bu safhada gereksizdir. Ancak, "Kulak damlalari" ile rezil hale getirilenlerde gerekebilir.
Benim yazilarimi okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2014 Saat 23:01
Hocam dediginizi yaptim biraz rahatladi evet fakat geniz etinden dolayı tıkalı oluşu devam ediyor gece uyanip tikandi diye agliyor kafama gore bunalinca iladin sprey sikiyorum onun disinda duzenli gunluk okyanus suyu damlatiyorum peki bu nefeye kadar boyle gidecek yani tamamen bir duzelme yok .Bana uzun aadeli siytematik bir tedavi yureci yazar misiniz yoksa sonumuz yine de Ameliyat mi bu uygulamalar kısmi oluyor ve tekrar durum başa dönuyor
Unutma ki;
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2014 Saat 03:02
Iliadin Sprey degil, Damla kullanin.. Sirt ustu yatacak o sekilde damlatilacak, her bir tarafa damlatildiktan sonra, bas ayni tarafa cevirilip, 2 dakika kadar beklenecek.
Benim hicbir hastam, bu sebeplerle Ameliyata gitmedi. Eski mailleri okuyun.
Sadece benim anlattiklarimi uygulayin... Ondan sonra ben soracagim size, o KBB cilerin Ihtisaslarini!!!
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2014 Saat 07:02
Tamam hocam dediginiz cok kolay yaparım...fakat ne kadar ve ne zamana kadar !!! kullanacagim geniz etini aldirmiyorum vucudun savunma organı derken (gerci kbb cilere gore gereksiz bir et parcasi )... Bu ilacın yan etkisi olusmasın bir de
Unutma ki;
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2014 Saat 18:47
Gunde: 2 defa, 5 gun sure ile.
O KBB'cilerin; "gereksiz et parcasi" dedukleri "sey", LENF BEZIDIR... Savunma elemanidir. Calistigi icin buyuyor.
Eski mailleri okumadan sual sormayin.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2014 Saat 22:14
Hocam sizi mesgul etmemek icin zaten once adminden bulamadigim icin eski maillerin linkini istedim sagolsun gonderdi fakat maalesef sorularimin cevabini bulamadim.Sorum cok net hocam nereye kadar bu ilaclari kullanacagiz ki cogu zaman bunalinca illadin ilacina sarilmak dogru mudur? Bu farkli bir yan etki yapmaz mı.Evet dedigim gibi yapiyorum fakat hep basa dönüyoruz.Okyanus damlasini duzenli kullanmama ragmen 2.5 yasindaki oglum geceleri burnum tikandi diye agliyor.Hocam hep bada donuyorum iki temel sorum var size; 1'Hocam bu ilaclari ne zamana kadar kullanacagiz , ne araliklarla ne kadar? 2-BU SONUNDA AMELIYATA DÖNÜŞÜMÜ OLMAYACAK BIR TTEDAVI SEKLI OLACAK MI ?
Unutma ki;
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2014 Saat 22:46
1- iliadin damla, 3 gun, gunde:2x2'ser damla damlatilacak, ondan sonar da, sikayetleri gecene kadar, Serum fiz kullanilacak. Kulak agrisi olursa, gene aynisi uygulanacak. Gerektigi surece kullanabilirsiniz. Zaten, 2 kısı gecmeyecek...
2- Ameliyattan uzak durun.
|
|