Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gecmeyen oksuruk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46719
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 10:27

Konu: Gecmeyen oksuruk
Mesajı Yazan: meralbuyruk
Konu: Gecmeyen oksuruk
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2014 Saat 22:14
Hocam oğlum 6 yasinda okula bbaşladık.okula basladigindan beri burun akintisi ve geçmeyen oksurugumuz var.1-2 gün ara verip tekrar basliyor.balli limon veriyorum.2 gündür oksurugumuze ateşte eklendi.bu aksam artik oksurmekten midesi bulandi ve cikardi.doktora goturduk.muayene etti sirtini dinledikten sonra sağ cigere indiğini ve zature baslangici olduğunu söyledi.ateşi 39.5 di musadede ateş düşürücü verildi.iğne yapildi.atesimiz düştü.genel durumumuz iyi hiriltimizdayok.bize iğne ve şurup olmak üzere ilaçlar yazdi.sizin fikrinizi almadan başlamak istemedim.bogazlari sis gibi görünüyor baktigimda ama acimiyor diyor oğlum sorduğumuzda.telaş yaptik hocam ne yapmaliyiz.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2014 Saat 22:32
Hocam zature baslangici olması için bu belirtiler ve sadece sirtini dinlenmeyle teşhis koyulurmu ne yapacagimizi bilemez haldeyiz hocam

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2014 Saat 22:44
1- EGER: Bir doktor; "Zaturre baslangici" diye bir teshis koyuyorsa, o doktor, SAHTEKARIN tekidir, oradan kacin.. Bu teshisi, hangi kitapta okumus, bir sorun. Yaptigi is resmen; "Falcilik"..
2- Bir bakima da hakli sayilir, verdigi ilaclari kullandiginizda, zaten Zaturre OLACAK!!!
3- SAKIN: Turk doktorlarinin, Solunum hastaliklari ile ilgili HICBIR teshislerine inanmayin...
Gecen senelerde; onune gelene ASTIM teshisi koyuyorlardi, foyalari ve sahtekarliklari ortaya cikinca, bu sene bu; "Zaturre baslangici" modasini uyduruyorlar..
Zaturre'de, solunum sayisi(atessiz devrede) 40'in ustundedir. Kan sayimi yapildiginda: WBC ileri derecede yuksektir. Ates kolay-kolay dusmez. Cocuk etrafta gezinemez, basini yastiktan kaldiramaz.. VE GENELLIKLE UCUK VARDIR.

Bu geri-zekalilara bir sorun bakalim, 5 seneyi geckin suredir; butun COCUKLARA, Zaturre asilari yapiliyor. Bu ne Zaturresi imis!!! Allahin aptallari...

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2014 Saat 22:50
Bu; -IGNE ILE ATES DUSURME- isinin de, bilhassa, Ozel Hastaneler, cilkini cikardilar.. Sirf faturaya; "Ates dusurme ucreti" yazabilmek ugruna bu SAHTEKARLIGI yapiyorlar.. Bu ates dusurmenin, cocuga zerre faydasi yoktur, zira yaptiklari NOVALGIN ignesinin etkisi siz eve gidene kadar ancak surer. ve HICBIR HASTALIK TEDAVI EDILMEZ... Bosu bosuna cocugunuza igne yapiliyor, biraz gozunuzu acin, UYANIN...

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2014 Saat 22:53
Hocam Allah sizden razi olsun.zaten vesilenizle 6 senedir biz bu durumları balli limon,serum fizyolojik ve ccold mixlerle hep Atlattik ve çok iyiydik çok şükür.ama okula basladigimizdan beri burun akintimiz, oksurugumuz hic geçmedi.bide iki gündür atesimiz var bogazlarimiz iltihapli bu yüzden bi doktora goruneleim dedik senaryo gene ayni hocam.Hocam peki boğazlar insan dur diye düşünüyoruz ateşi.bu durum cigerler için tehlikeli boyuttamidir.solunumumuz iyi.atesliyken hariç halsizligimiz yok.hangi yolu izlameliyim hocam bogazlari hususunda lütfen fikrinize ihtiyacim var.

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2014 Saat 23:03
Hocam çok fazla vaktinizi aldim hakkinizi helal edin.recete edilen ilaclar 2adet novosef iğne, azitro şurup,cefaks şurup,dolven şurup.Ben simdi bu ilaclari kullanmayayim dimi hocam.

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2014 Saat 23:27
3 tane Antibiyotik!!!!!!!! Oha yani!!!!!
Hemde, basit bir Grip icin...
SAKIN ha!!! tamamini cope atin... Insafsiz sarlatan..
Ates dusurmekle hicbir hastaligi tedavi etmediginiz gibi, ayrica da, ates dusunce, vucut "tehdit ortadan kalkti" zannederek, bagisiklik sistemini durdurur, hastalik daha uzun sure devam eder. Bu kerizler, daha en temel Tib bilgilerini bile bilmiyorlar..
Ne olacak, boyle devletin, boyle doktoru olur. Hele birde, ONLARIN bir cani yansin!!! O zaman gorecekler; Hanya'yi-Konya'yi...
Ders alacaklarini sanmam... " -Takdir-i ilahi-" der; gecerler, nasil olsa onlar her sene bir cocuk peydahliyorlar, umurlarindami???

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2014 Saat 23:40
Hocam simdi izlemem gereken yol ne olmali.boğazlariltihapli,burun akintimiz var,atesimiz var 2 ggundur,uzun süredir de oksurugumuz var hocam balgamli.ne olur bana ne yapmam gerektiği hakkında fikir verin.boğaz iltihabi ilacsiz gecermi,cigerlere bu durumun bi zarari olur mu hocam.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2014 Saat 03:11
IKI KONUYU IYI BILECEKSINIZ:

1- Griplerde asla benim dediklerimin disina cikmayacaksiniz. Limonlu bal, Serum Fiz ve ColdMix baslangicta kullanacaginiz ilaclar olacak, kulak agrisi ilave olursa, ilaveten; Iliadin DAMLA kullanilacak...

2- Antibiyotik gereken durumlarda; Agizda pis bir koku ve dilde pas olur, bunu unutmayacaksiniz.. Bu bulgulara ilaveten, Bulanti-kusma olursa, bu: Streptokok enfeksiyonu demektir, emin olmak icin Strep-A Testi yaptiracaksiniz, (+) geldiginde, 1 defalik, Deposilin ignesi (Tercihen 6-3-3 tipi, yoksa, 1.2 tipi) yapilacak.

Bu kadar basit.
Lutfen okuyun. Her gun bu konuyu anlatmak zorunda birakmayin beni...

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2014 Saat 08:50
Hocam agizda koku ve dilde beyazlaşma var.dun aksam bi kkere kustu.3 gündür hic kusma olmadi.dun aksam sizle konuşmadan once acilde yapilan novosef iğneden sonra ateşinde cikmadi hic.bu durumda antibiyotik olarak aksam yazılan cefaks ve azitrodan herhangi birini baslamayalim mi hocam 

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2014 Saat 09:43
.Hocam birde burun akintisi,öksürük, hapsurma var onlara da soylediginiz gibi cold mix,serum fizyolojik,limonlu bal ile devam edicem.gribal bi enfeksiyonmu geciriyoruz.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2014 Saat 19:12
Onlarin verdigi hicbir ilaci kullanmayin...
AYRICA: Bakteriel bile olsa, her enfeksiyonu tedavi etmek zorunda degilsiniz.

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2014 Saat 12:27
Hocam tekrar rahatsız ettim sizi hakkinizi helal edin.dun aksam ogluma hemogram tahlili yaptirdik.Değerler 
WBC  15.3     referans  4,2 - 11
LY      18.0.    referans  19,4  -  44,9
EO      0.109.  referans. 0.9. -  6.0
BA      3.08     referans   0.3-  1.5
HGB.  11.9.   referans    12-16
HCT  35.6     referans    37-50
MCV. 78.8    referans   80.7 - 95.5
MCH  26.4    referans   27 - 31.2
RDW   17.6   referans   11.8 - 14.3

Hocam değerlerimiz nasil birde 
CRP  9.78 referans <0.5 
Bu sonuçlardan ne cikarabiliriz hocam