Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

wbc yüksek

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46773
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 17:41

Konu: wbc yüksek
Mesajı Yazan: nazlıgüneş
Konu: wbc yüksek
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2014 Saat 20:04
Hocam kızım 15.5 aylık öğlenden beri ateşi yüksek 38 olunca doktora götürdüm bu zamana kadar ilk defa ateşi oldu. Doktor baktı boğaz kulak temiz dedi kan tahlili yapıldı sonuçlar şöyle crp 10
wbc 21.63
hct 34.2
mcv 68.8
mch 21.3
lym 5.37
lym 24.8
mon 1.60
mon% 7.4 Yüksek olanları yazdım hgb 10.6 hocam antibiyotik gerekli dedi ama idrar tahlili verin sonra ilacı yazayım dedi hocam dilinde pas tabakası ağzında pis koku yok idrar tahlili vericem ama kültürde istemiş onu yaptırmak istemiyorum hocam hangi ilacı kullanmalıyız 
Kilosu 10.7 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2014 Saat 21:52
hocam idrar temiz  yalnız  göbek deliğinin etrafı kızarık gibi başka ne olabilir bilmiyorum ishal de değil.

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2014 Saat 22:18
Hocam doktorun yazdığı ilaçlar şunlar cempes 125 mg./5 ml. 12 saat arayla tok demiş ölçek belirtmemiş maalesef apireks 100 mg./5 ml. bunuda s. ö. a. 1 tok demiş birde paranoks fitil vermiş ilaçlar uygunmudur kullanalımmı bu cempesin dozunu vermemiş hocam yanlış bir şey yapmayım hocam hiç birşey vermedim ateşi düştü gibi ölçtürmedi ama keyfi yerinde kızımın.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2014 Saat 02:32
HICBIR ilaci kullanmayin.
6.Hastalik olabilir... 3 gun yuksek ates yapar, ates duser "Dokuntu" baslar ve cocuk iyilesir.

SAKIN, ANTIBIYOTIK VERMEYIN.

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2014 Saat 03:28
Hocam ateşi tekrar çok yükselmiş akşam tek doz verdim 2.5 ml. ateş düşürücü vermedim hocam wbc. çok yüksek değilmi göbek deliğindeki kızarıklık gitmiş 6. hastalıkta wb bu kadar yüksek olabiliyor mu sağolun şimdiden hocam.

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2014 Saat 09:37
hocam ateşi düştü keyfi yerinde 6. hastalığın seyri böylemidir sadece tek doz antibiyotik verdim  

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2014 Saat 17:01
Vermese idinizde, duzelirdi. Neyse... Butun ilaclari kesin.

Yaygin dokuntu olmadi ise; 6.Hastalik degildir.

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2014 Saat 17:23
tekrar kan sayımı yaptıralım mı hocam, enfeksiyon geçmiş midir tamamen?

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2014 Saat 17:40
Hocam çok olucak biliyorum ama nasıl olduğunu anlamadık 10 yaşında bir kızla çarşamba günü oynadı bakıcımızın kızı hasta gibi değildi ama acaba ondanmı bulaştı merak ettik. abirde hocam dün doktora kan sayımı yaptıralım dediğimde 2 gün sonra yapalım şimdi enfeksiyon belli olmaz dedi gerçekten böyle bişey varmı.  

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2014 Saat 17:49
Kimden bulastigini bilemem... Ilk atesinin ciktigi gunden, 1 hafta geriye gidin, o gun mikrop aldi.

Ates yoksa, Enfeksiyon da YOKTUR..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat