Tekrarlayan streptokok
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46897
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 09:59
Konu: Tekrarlayan streptokok
Mesajı Yazan: Nida
Konu: Tekrarlayan streptokok
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2014 Saat 21:03
Kadir bey,
6 yaşındaki kızımda Streptokok tekrarladı, deposilin yaptık.
Çocukta ateş yok, boğaz çok şiş ve burun tıkalı. 15 günde 2 defa tekrarladı ve test ile takip ettim.
Eşimle benim birkaç sorumuz olacak,
1. açıkçası kızım her kötü olduğunda strep a testi yaptırıyorum. Bundan sonra da streptokokun pozitif olması durumunda yine deposilin mi olacağız? bu ne kadar terkar edebilir?
2. Ateşi vs yoksa durumu iyi ise ama strep a pozitif ise yine tedavi gerektiriyor mu? yani kızım ilk kaptığunda görünüm ve ateş olarak gerçekten kötü idi, ikincisinde ise sadece boğaz şişliği ve burun tıkanıklığı vardı.
3.Yararlı bakterileri yerine koymak için biogaia isimli bir ilaç vermişti doctor, onu kullanalım mı evetse ne zaman kullanmamız gerekiyor ? Siz aynı anda kullanılmamalı demiştiniz.
4. Kızımda popo kaşınması başladı bugün, bunun antibiyotikle ya da deposilin ile ilgisi var mı? Varsa ne yapabiliriz?
Cevaplarınızı dört gözle bekliyoruz hocam.
Saygılar
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2014 Saat 01:43
1- ONCE; ATES olacak, yaninda; Agizda koku ve Dilde PAS olacak+ KUSMA olacak...Bunlar yoksa, bosuna Strep-A testi yaptirmayin.. Yaptirdiginizda da, mutlaka; kullanilan "Kiti" isteyin!! Bunlardan hersey beklenir, ellerinde Test Kiti olmadigi halde; (+) diye sonuc bile verirler..
- Penisilin kullandiginizda, BioGaia gerekmez... Antibiyotik kullanildiktan SONRA, ISHAL olursa, o zaman kullanilacak...
- Devamli antibiyotik kullanildi ise, popoda kasinti yapabilir.
|
|