Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47010
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 03:04

Konu: kusma
Mesajı Yazan: haticemeryem1
Konu: kusma
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 10:44

İyi günler Kadir bey

Komşumun oğlu için yazıyorum

7,5 kilo 79 cm boyda

İki hafta önce burun akıntısı ve aşırı öksürükle hastaneye götürmüşler soğuk hava vermişler ve burun akıntısını keselim diye aferin vermiş doktor aferin içine sinmemiş  birkaç kez verdikten sonra kesmiş son iki gündür ateş ve kusma varmış yediği hiçbir şey midesinde durmuyormuş

Sizin ne diyeceğinizi tahmin ediyorum ama komşumun bizzat okuyup ikna olup doktorların sahtekarlıklarını anlayıp sizin yazılarınızı okumasını istediğim için yazıyorum şu an eşi doktora götürelim diyormuş ben bekletiyorum

Ateş ve kusması için ne yapalım bilgilerinizi bekliyorum

saygılarımla

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 15:00
Kadir bey cocuk 10 aylik

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 20:27
Hep ayni tuzak...... Doktor su anda, onlari bekliyor!
SAHTEKARLIGIN 1. SAFHASI: Aferin, Peditus, assist gibiilaclar verilir, oksuruk kesilir, aile iyi bir halt yedigini sanar, cocuk oksuremedigi icin hastalik cigerlere iner, hiriltilar baslar.
SAHTEKARLIGIN 2. SAFHASI: Doktor size beklemektedir, Ventolin, Pulmicort veya Flixotide gibi kortizonlu spreyler verilerek, gene Kortizon etkisi ile "sahte" bir iyilik hali yaratilir, saftorik aile hala, nelerin donmekte oldugundan, bi-haberdir. Kortizon etkisi ile bagisiklik baskilandigi icin, akinti-oksuruk gibi arazlar silinir, Virusler meydani bos bulduklarindan iyice yayilirlar ama Kortizon etkisi ile hicbir bulgu gorulmez...
SAHTEKARLIGIN 3.SAFHASI: Kortizonlu spreyler (Pulmicort, Flixotide) kesildiginde, Akcigerler facianin farkina varirlar, anormal tepki gosterirler, asiri balgam/ifrazat ve bronslarda daralmalar olur, hasta acilen ambulanslarla, hastanelere, "hava almaya" goturulur...

Hadi, gitsinlerde, alsinlar boylarinin olculerini...   

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 20:52
Kadir bey cevabınızı ilettim geçen sürede hastaneye götürmüşler kusma devam ediyormuş ishal başlamış tahlil vermişler 21 00 da sonuçları almaya gideceklermiş cevabınızı netle gönderdim gerisi onlara kalmış her şey için sağolun sizin sayenizde ben çocuklarımı ilaçsız ve hastanesiz büyütüyorum Allaha emanet olun saygılarımla

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 21:14
komşularım gönderdiğim yazıyı okumuşlar tatmin olmuşlar çok şükür 
kusma arkasına ishal ve ateş bulgularına ne yapalım diye soruyorlar çok teşekkür ederim size

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 22:02
Domuz Gribi geciriyor, SAKIN; Ilac/Antibiyotik vermesinler.
Bir de sorsa idiniz??? Ventolin ve Pulmicort vermemislermi??

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 22:27
Kadir bey hiç bir ilaç kullanmamışlar tahlilleri alınca ilaç veririz demiş almaya gitmemişler bende alın bakalım onlar ne diyecekler diye
birde malum toplumumuzun hali domuz gribi deyince biraz telaşlandılar neler yapalım diye sordular

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 23:37
tahlil sonuçları
rotavirüs negatif
wbc 10.9
verilen ilaçlar
zincobest 15 mg
diyacure 250 mg toz şase
diğer tahlil sonuçları lazımmı 

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2014 Saat 00:57
WBC cok dusuk, kesinlikle Antibiyotik gerekmiyor...
Hicbir ilac vermesinler. Merak etmesinler Domuz Gribi, cocuklarda hafif seyrediyor.

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2014 Saat 09:39
Kadir bey cevaplarınız için çok teşekkür ederim
sabah komşumla konuştuk doktor demir ilacı verdi onuda mı keseyim dedi, ben şok oldum hasta çocuğa demir ilacı yazan doktoru duyunca, sizin makaleniz den anladığım kadarıyla vücuda mikrop girince vücut demiri saklarmış mikroplar gelişmesin diye, sözde doktor birde demir ilacı veriyor!!!!!!!!!!
okuduğum yazılardan anladığım kadarıyla komşumu bilgilendirdim umarım doğru anlamışımdır

1-ishalde tehlikeli olan su kaybı zehirli ishal dedikleri bu, bol sıvı verilecek eğer kusma devam ediyor ve çocuk sıvı tüketmiyorsa yaşına uygun "emedur"fitil verilir
2-eğer sıvı tüketiminde bir sıkıntı yoksa ishalde kusmaya da müdahale gereksiz yoksa yinede fitil verilsin mi 
kaç kusma sonucu fitile karar verilir
3-hastalanmadan öncede demiri düşükmüş, hastalığını atlatınca ilaca devam edilsinmi
Allah sizin gibi insana değer veren ölçüsü kapital değildi Allah rızası için insanlık olan özelde doktorları genelde insanları başımızdan eksik etmesin 
SAYGILARIMLA

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2014 Saat 18:28
1- Zehirli ishal; Ilaclarla barsak hareketinin durduruldugu durumlarda, atilamayan mikroplarin, salgiladiklari Toksin maddeleri ile barsak hareketlerinin FELC OLMASI durumudur. Bu safhadan sonra, ilaclar kesilse bile barsaklar hareket etmedikleri icin, mikroplar ve toksinler atilamaz ve buyuk cogunlukla cocuk kaybedilir..Bu safhada, cocugun beslenmeside, barsak hareketleri olmadigi icin, cok risklidir.
SAKIN; ISHAL DURUMLARINDA, ILAC KULLANMAYIN....
2- Cocuk, kusma ve ishale ragmen yeterli sivi alabiliyorsa, hicbir sey gerekmez..
3- Demir ilaci icin; SADECE: HGB degerine baksinlar, eger HGB:10g/dL den dusuk ise, onu o zaman konusuruz. Ferritin veya Serum demiri, saglam bir gosterge degillerdir, atesli hastaliklarda degisirler.
SAKIN; ATESLI HASTALIKLAR ESNASINDA DEMIRLI BIR ILAC VERMEYIN...

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 09:37
 Çok sağolun sayenizde ishalinde ateşinde kesinlikle kesilmeyeceğini öğrendik oğlum kreşe gitmedi bu yıl birinci sınıfa başladı malum ayda bir kere hastalanıyor dün yüksek ateş ve ardından kusma başladı hiç telaşlanmıyorum yatıp istirahat etti okuldan gelince hiç bir şey kullanmadım hatta ateş 39,1 di ve ben müdahele etmedim bu sabah daha iyi kalktı şu anda kahvaltı bile yapıyor bizim hayatımızı kolaylaştırıyorsunuz Allah ta sizin hayatınızı kolaylaştırsın
Kadir bey bir önceki yazımda kusma ve emeduru sormuştum cevaplarsanız sevinirim saygılarımla

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 18:39
Bir "su kaybina" sebep olacak kadar siddetli, kusmalari oldugunda, Emedur100 fitil kullanilabilir.
10 kilonun altinda; yarim fitil kullanin.

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 19:34

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 19:39
Kadir bey geçen gün yeğenim hakkında resim yollamıştım egzama değil nikel yapmıştır deyip ultralan pomad önermiştiniz 3 gün kullanmış resimdeki ayak bileklerindeki, az miktarda da el bileklerinde var kreme devam mı etsinler başka bir şey önerirmisiniz 
takı takmayı bırakmış lekeler giderek artıyor
saygılarımla

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 22:26
Ultralan'a devam etsinler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat