Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip, kulak iltihabı, bronşit hangisi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47030
Tarih: 23 Ara 2025 Saat 17:27

Konu: Grip, kulak iltihabı, bronşit hangisi?
Mesajı Yazan: meteay
Konu: Grip, kulak iltihabı, bronşit hangisi?
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 23:14

Hocam öncelikle yazılarınızla bizlere yardımcı oldğunuz için teşekkür ederiz. Hocam oğlum şu an 24 aylık 13 kilo 87 cm ve ekim ayının ortalarında yüksek ateş ve halsizlik nedeniyle doktorumuza götürdük. Muayene sonrası sol  kulağında iltihap var dedi ve bize agumentin verdi. Onu kullandık ve bittikten üç gün sonra ateşi yine yükseldi ve doktorumuz bu sefer kulağı geçmemiş diyerek ceftinex verdi. Onu da kullanırken ateşi düştü ancak bitince tekrar yükseldi. Bu sefer başka bir doktora gittik. Kan değerine bakıldı sonucu aşağıda veriyorum. Bu sefer macrol ve pedifen verildi. Bu ilaç bitince kontrol için kbb uzmanına gittik ve kulağında enfeksiyon var dedi ve yine agumentin verdi. Bir hafta sonra kontrole gittiğimizde enfeksiyonun geçmediğini ve tüp takılması gerektiğini söyledi. Başka doktorlara gittiğimizde tekrar antibiyotik yazan, anti alerjik ilaç yazan olunca internetten araştırdık ve bu sırada sizin yazılarınızla tanıştık. Oğlumuzun en son ateşi yükseldiğinde sabırla burnunu açık tuttuk mümkün olduğunca ateş düşürücü kullanmadık ve üç dört gün sonra derisinde döküntü meydana geldi ve 6 ncı hastalık olduğunu anladık. Ateşi düştü döküntüler geçti derken aradan  bir hafta geçti ve oğlumu  Cuma ve Pazartesi günü ortalama 2 şer saatliğine kreşe gönderdim ve Salı günü yine ateşi çıktı. Doktora gösterdik kulağı normal dedi(KULAĞINI SAYENİZDE GEÇİRDİK YOKSA TÜP TAKILMIŞTI ALLAH RAZI OLSUN), göğüs  röntgeni çektirdik film temiz çıkmış ama bronşit olabileceğini söyledi ve bize brıcanly, dolven ve calpol yazarak 3 gün sonra tekrar kontrole gelmemizi söyledi. Sizin bronşit ile grip ayrımını yaptığınız bir gönderinizi okuyup grip olduğunu düşündüm ve bricanlyide vermedim.Şu an bali kıvamında  devamlı burnu akıyor.Ağzında koku dilinde pas yok.  Sesinde hırıltı yok ama öncesinden beri sık sık (belki burnu tıkalı olduğu içindir) nefes verirken anlık nefesini tutuyor ve ıhh layarak nefes veriyor. Ateşi 39,5 a kadar yükseliyor. Bir süre sonra kendiliğinden terleyerek geçiyor ,tekrar çıkıyor bugün 3.günü hala ateşi var

1) Bricanyl i vermeyerek iyi mi ettim ?Hocam sizce bu gripmi bronşitmi

2) Hastalığın bu denli uzamasının ya da tekrarlamasının sebebi gereksiz yere kullandığımız 4 kutu antibiyotik mi

3) Çocuk zaten gripse kreşe devam edince tekrar gribe kreş nedeniyle yakalanarak aynı sorun nüksedermi (ateşliyken okula göndermiyorum ama ateşi geçtikten sonra çalıştığım için gitmek durumunda kalıyor.)

Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim...

https://drive.google.com/file/d/0B2K7wG4LoCDuR2s3SVBMTjljT1U/view?usp=sharing - https://drive.google.com/file/d/0B2K7wG4LoCDuR2s3SVBMTjljT1U/view?usp=sharing

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2014 Saat 00:50
Grip.... WBC'nin bu kadar dusuk olmasi, Grip belirtisidir.
Daha ilk gun Antibiyotik vermese idiniz, coktan iyilesmisti..
zaten butun bunlar; Krese basladigi icin oluyor.... Ilk defa Krese baslayanlarin; 2 kisi devamli hastalikli gecer.
SAKIN: Dolven ve Calpol'u donusumlu vermeyin, bu salakca uygulama bir tek Turk doktorlarina mahsustur. Cok gerekmedikce, atesini dusurmeyin.. Turk doktorlari sizleri kasten; ates ve havale ile korkuturlar. Onlar; her ateslendiginde, doktora gitmenizi isterler. Yazilarimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2014 Saat 17:28
hocam allah razı olsun sizden doktorlara gitmeye korkuyorum şimdi ben gitsem dünya ilaç yazacaklar biliyorum üstüne üstlük bir de astım teşhisi koyacaklar... tüptende sayenizde kurtulduk zaten.bir şey sormak istiyorum.bizim gittiğimiz kbb ci kulağa tüp takarsak geniz etinide almak zorundayız dedi ama öncesinde film çekti ve geniz eti küçük dedi.kulağa her tüp takan geniz etinide aldırır mı hocam?çok merak ettim
 değerli zamanınızdan alıyorum ama anne olunca iş çok başka oluyor.bugün gripte 7. günümüz pazar gecesine kadar hala ateşliydi pazar gecesi 37 civarı çıktı.pazartesi çalıştığım için mecburen kreşe gitti ama sadece 2 bucuk saat pazartesi gecesi 37.8 oldu  bugün de gitti 2 saat.eve geldi 37.6 ölçtüm.burun tıkanıklığından su içemedi.ve inanılmaz öksürüğü var bu kadar değildi bir kere balgamdan dolayı kustu birdahada tekrar etmedi kusmasi.hiç bir ilaç kullanmıyorum sizin söyledikleriniz dışında.grip ateşi kaç gün sürer hocam.37 -37.5 ateşle böyle böyle kreşe gitmek durumunda kalıyor bakabilcek kimse yok ateşi tekrar 39 lara çıkarmı bu kreş yüzünden?

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2014 Saat 22:07
KBB, sacmaliyor... Yapacagi ameliyatin hicbir halta yaramayacagini oda bildiginden, onceden "kilif" hazirliyor...
SAKIN, bir daha bunlarin semtlerine bile ugramayin. 2 seneniz boyle gececek, eski mailleri okuyun.
Tuzaklara dusmeyin...Cok okumaniz gerek...

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2015 Saat 18:00
hocam tekrar merhaba oğlum tam iyileşti derken dün yine ateşi 40 lara kadar çıktı.sabah sarı sıvı kustu kakası cıvık zaten 2 kere kaka yaptı...burun akıntımız çok koyulaşmıştı.bugün yok.öksürük eskisi gbi değil ama ara ara devam ediyor.ağzında koku yok dili paslı değil.ama çok halsiz tüm gün neredeyse uyudu ateş düşürücüde vermedim çocuk 8 gün ateşsiz geçirdi 9.gün yine ateşlendi aralığı çok sık olduğu için endişelenmelimiyim ?yoksa olan gribi geçmedimi?yoksa bu başka bir rahatsızlık mı?doktorada götürmedim götürmelimiyim?bu arada hiç bir ilaç kullanmıyorum geçirdiğimiz grip içinde coldmix ser fiz.atlattık yada atlattığımızı sandık :(

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2015 Saat 22:57
Grip arazlari yaninda; Kusma-ishal ve Karin agrilarinin olmasi; Domuz Gribi lehinedir.
Aynen Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Cok okuyun. Baskalarina yazdigim cevaplarida okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat