Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

YANIK

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47048
Tarih: 24 Oca 2026 Saat 01:27

Konu: YANIK
Mesajı Yazan: DERYABENCE
Konu: YANIK
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 00:25
Kadir hocam 23 aylık oğlum iki gün önce bakıcısı yanındayken  bir bardak çayı üzerine dökmüş  ve göğüs kısmında 2. derece bir yanık oluşmuş.
Ben olaydan iki saat sonra geldiğimde öğrendim durumu ve hemen acile gittik.doktor 2 tane krem verdi günde iki kez kullanmak için kullanmaya başladık fakat yanan bölge kabuk bağladı  ve ben iz kalacak diye çok korkuyorum.
Kullandığımız  ilaçlar FURACıN  ve ANESTOL
Tekrar doktora goturmelimiyim?
Yaranın boyutu 3-4 cm civarında ve şuan kabuklu.
Son bir şey daha hocam, ben oğlumu hergün banyo yaptırırken doktora yaptırma dedi ne yapmalıyım. Zararlı  olurmu?
Simdiden  Teşekkürler.

-------------
Derya

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 06:33
Hayret!!! Yaniktan anlayan bir doktora rastlayabilmissiniz... Buyuk sans..Artik anestol gerekmez, pansumanini yenilerken, sadece Furacin kullanin. Kabugu ELLEMEYIN... Banyo da, kabugu erken kaldirma ihtimaliniz var. Buda iz kalmasina sebep olabilir. Gogusune; "Stretch film" sararak, itinali bir sekilde yikayabilirsiniz.

Mesajı Yazan: DERYABENCE
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 11:28
Çok teşekkürler kadir hocam....

-------------
Derya

Mesajı Yazan: FRK
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 16:15
Hocam benim de kizim 2 gun once tenecereye elini degdirmis ve az bisiy yakmis. Ben 2 saat sonra eve gelebildim ve silverdin krem surdum. Yanikta furacin mi daha iyidir?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 22:15
Silverdin, icindeki "Gumus Nitrat" ile cildi boyuyor... Uzun surede gecmiyor. Furacin kullanin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat