Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

iliadin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47110
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 07:25

Konu: iliadin
Mesajı Yazan: sevcan
Konu: iliadin
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2014 Saat 09:37
Hocam, 5.5 yaşındaki kızımda da bende de geniz akıntısı var. Sümkürdükçe çoğunlukla koyu yeşil akıntı çıkıyor. Ve bizi (özellikle beni) çok öksürtüyor. KBB Doktoru 2 hafta önce kızıma sinüzit başlangıcı var, ama ilaçsız tuzlu karbonatlı ılık su ile tedavi edelim dedi. 2 haftadır bunu uyguluyorum. Ama hala ondan da koyu yeşil akıntı çıkıyor ve öksürtüyor. Kulak ağrısı falan yok. 1) Bu durumda ikimiz de iliadin yapalım mı, bize gerek yok mu? Bu karbonatlı suyu birkaç hafta daha kullansak zararı olur mu?
2)Kızımın bademcikleri ekim ayından beri neredeyse birbirine değecek kadar büyük. Ama ateş falan yok. doktor, neredeyse birbirine değiyor gelişim geriliği yapar bademcik ameliyatını bir değerlendirin dedi. sizin ameliyat hakkındaki düşüncelerinizi biliyorum ama bizim durumumuzda da beklemeye değer mi hocam? Bu ikinci kışımız. Yazın bademcikleri gayet normaldi.sonbaharda başladı böylesi büyüklük.

Not: Tıptan yeni mezun bir arkadaşım var. Hem de çok iyi bir üniversiteden. Sinüzit 10 günü geçince viral-bakteriyel ayrımı yapılır sizinki 10 günü geçti artık antibiyotikliksiniz dedi. İliadini anlatmaya çalıştım. Ve ne dedi biliyor musunuz? Tamam iliadinle oradaki ödemi açtın diyelim oradaki bakteriler ne olacak dedi. Anlattım anlattım...belki de anlamak istemedi. Bence bu sitede tüm yazdıklarınız öğrencilere ders olarak okutulmalı. herşey için çok teşekkürler Kadir hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2014 Saat 18:50
5 gun; Iliadin DAMLA kullanin... Gunde"2x2'ser damla, Eriskinler'de damlayi kullanabilir, 5 gun, gunde:2x5'er damla.

Universitelerdeki hocalar bunlari bilmez, yeni yetmeler nereden bilecekler!!!
Bir sor bakalim, kac dersin kitabi varmis kendisinde? Kac dersi sadece derslerde "not tutarak" gecmis... Dunyadan haberi yok... Hele birde Ingilizce Tip kitabi okuyacak lisani yoksa, kendisini doktor zannetmesin...

Mesajı Yazan: EFEMER
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 00:22
Hocam 6 yaşındaki oğlumda nerdeyse 1,5 grip 1 aydırda burnu koyu yeşil akıyor ve çok şiddetli öksürüyor içi kaynıyor sanki öksürürken iki öksürük arası nefes alışı sıkıntılı öksürürken burnundan fışkırıyor koyu sümük bu durumda bizede onerirmisiniz iliadin damla?

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 03:13
Rahat nefes almasini; Serum Fiz ile temin edemiyorsaniz, deneyin....
Gribin sonuna gelmissiniz. Sicak su buhari iyi gelir. Eski mailleri okuyun.

Mesajı Yazan: EFEMER
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 09:43
Burun tıkanıklığı yok hocam sadece bol sümük var silmekten yara oldu burnu ben sümüğü kuruturmu acaba diye sordum iliadini...

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 19:13
Ona bir faydasi yok... Viruslar yok olana kadar ve doku tamirati bitene kadar; sumuk OLACAK...

Mesajı Yazan: FRK
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 21:16
Hocam benim kizimda grip oldugunda hic burnu akmaz. Ve burnu daima tikalidir. Hocam benim sormak istedigim su; burun akintisi olmayinca, cigere iner ve daha mi cok balgami olur? Cunku, halk arasinda soyle bir soylenti var:" iyi ki burnu akiyor, akmasa bunlar cigere iner " gibi

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 21:41
Palavra.... Zira, her Virus solunum yollarinda farkli yerleri sever... Bazisi sadedece burunu tutar; Nezle hali cok olur, bazisi; Ses tellerini tutar; Akut Larenjit (Krup) olur, bazisi,(RSV gibi), hemen Akcigerlere iner..

Halk arasindaki soylentilerin hicbirine kulak asmayin, yoksa basiniz belaya girer.. Simdiye kadar, saglik hususunda neyi dogru bilmislerki!!! Usutmekle hastalik olacagina inanan bir topluluktan ne hayir gelir??

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat