Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alerjik Rinit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47190
Tarih: 16 Nis 2024 Saat 13:09


Konu: Alerjik Rinit
Mesajı Yazan: gundogusu
Konu: Alerjik Rinit
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2015 Saat 20:48
 Merhaba Kadir Hocam; Oğlum 4 yaşında kreşe bu sene başladı. Tabi hemen ardından hastalıklar. Bir ay önce öksürüklerimiz başlamıştı fakat ateş vb. belirtiler yoktu. Çocuk Doktoru bize Zaditen - ventolin verdi. Biz bunları kullandıktan bir hafta sonra öksürük kesildi. Doktor bize zaditeni bir ay daha kullanmamızı çocuğun alerjik bünyeli olduğunu belirtti. Bende dozunu yarım ölçeğe düşürerek kullanmaya devam ettim. Bir hafta sonra yeniden öksürükler başladı ama bu seferki öksürük inatçı balgamla devam etti geceleri uykusundan kaldıran hatta kusuncaya kadar devam eden inatçı öksürükler başladı. Bu sefer başka bir doktor tedavinin devam edilmesini doz düşürmeyle hata ettiğimizi zaditeni sabah bir ölçek , nazonexi sabah-akşam bir fıs ve delodeyi akşam bir ölçek kullanmamızı belirtti. Oğlumun teşhisinin ise alerjik rinit olduğunu belirtti.Her mevsim geçişinde iki ay süreyle bunları kullanmamızı belirtti. Acaba doğru yoldamıyız ??



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2015 Saat 23:41
SAHTEKARLIGIN 1. SAFHASI: Gripli cocuga, Zaditen ve Ventolin verilir, once "Sahte" bir iyilik hali gorulur, hastalik her iki ilacin etkisi ile Akcigerlere iner, oksuruk daha beter olur.
SAHTEKARLIGIN 2. SAFHASI: Doktor zaten size beklemektedir, baska doktora gitmeniz farketmez, nasil olsa onun hastasida sizin doktora gidecektir... Bu safhada; hastaya; Nasocort, Flixotide, Nasonex gibi KORTIZONLU spreyler verilir.. ASLA Grip teshis edilmez, Turk doktorlari Grip teshis etmemeye yeminlidirler.
Kortizon etkisi ile, gene "sahte" bir iyilik hali olusur, aile memnun, doktor zaten beklemededir... Kortizon etkisi ile birde virusler, hic belirti vermeden, Akcigerleri istila ederler, taki siz cocuk iyilesti sanip, Kortizonlu spreyi kesene kadar...
SAHTEKARLIGIN 3. SAFHASI: Bir gece Kortizon kesildiginde, Akcigerler durumun vahameti anlayarak, anormal tepki gosterirler, siddetli oksuruk krizleri, bogulacak gibi ifrazatlarla, acilen Ambulanslarla hastanelere gidilir, "Hava verilir".... Bu Havayi aldinizmi. zaten maksat hasil olmustur, artik kendi basinasinizdir, care ararken beni bulursunuz...Anladinizmi niye Spreyi aylarca kullanin diyor!!!

Okuyun, bu onegi cok goreceksiniz...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat