acil çok acil!!!!!(öksürük)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47237
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 23:28
Konu: acil çok acil!!!!!(öksürük)
Mesajı Yazan: EFEMER
Konu: acil çok acil!!!!!(öksürük)
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2015 Saat 19:47
Hocam 2,5 yaşındaki oğlum 5 gündür hasta öksürük burun akıntısı ve tıkanıklığı beraberinde 38,5 civarlarında ateş gözlerde çapaklanma var ağızda da koku.Bu akşam ustu genel durumu biraz daha kötüleşti ıhhh ayy diye sesler çıkarıyor kolunu bacağını gösteriyor ağrıyor diyor.acil servise götürmeyi düşünüyoruz sizin yorumunuz nedir?
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2015 Saat 21:27
Hocam acil servise gittik akut üst solunum yolu enfeksiyonu teşhis wbc 15,4 actıfed ve geralgine yazmış yorumunuzu bekliyorum.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2015 Saat 23:26
Grip geciriyor... WBC; bu yas icin normal sinir icinde, Antibiyotik gerekmez. SAKIN: Actifed kullanmayin..
"Geralgin" hangi Geralgin???? Cesit, cesit Geralgin var... P, M, K var. Hangisi?
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2015 Saat 23:31
Hocam dr geralgine yazmıştı ama eczane novalgine vermiş.
Ateşin bugün 5. Günü çok uzun değil mi?
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 00:08
Salak bunlar ya!!!! O doktor musvettesine bir sorum bakalim, Geralgin'in 3 cesiti oldugunu biliyormu imis. Novalgin; 3xyarim olcek (2.5ml) en fazla alabilir. Bir yanlislik olmasin.
O keriz Eczaci nereden biliyormus, doktorun ne yazdigini??? Her bi halta burunlarini sokarlar, ama ne zaman gerekli olsalar, araki bir faydalari dokunsun.
Ates; eger hastalik, Enfeksiyoz Mononukleoz ise; 1 hafta surer.
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 00:46
Hocam çocuk bu gece çok huzursuz iyileşeceği yerde kötüledi sanki uyumuyor ayy ayyyy deyip duruyor ağrısı var herhalde diye calpol verdim şimdi ateşte var biraz.
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 00:54
Hocam o hastalığı biraz okudum da tehlikeli bir şeye benziyor kan tahlilinde hangi değerle anlaşılır Bi kaç sonuç düşük yüksek değerde...
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 18:20
Kan tahlilinde: WBC de kismi bir yukseklik, MONO degerinde bariz yukseklik olur.
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 19:45
Hocam
mono 0,641
%N 78,3
%L 15,1
NEU 12
LYM 2,31
MPV 4,94
düşük yüksek olan değerler bunlar hocam.
hocam birde hemoglabini 12,1 hatırlarsanız size yazmıştım hemoglobin 15 çıkmış buna rağmen dr. Demir ilacı vermişti 2 ay kadar önce yarım şişe kullanıp bırakmıştık sizin tavsiyenizle hgb bu sure zarfında 15 ten 12 ye düşebilirmi hastalık sebep olur mu bu düşüşe birde 2 aydır Kırmızı eti azalttık bununda etkisi varmı yoksa laboratuvar farkı mı?
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 22:05
Her sey olabilir... Artik Turkiye'deki hicbir seye sasmiyorum.. Neticede, HGB degeriniz normal, bundan sonra Demir ilaci ile ugrasmayin. Gerisde onemli degil.
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2015 Saat 11:39
|