Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kafam karıştı(grip)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47258
Tarih: 12 Eki 2025 Saat 15:56

Konu: kafam karıştı(grip)
Mesajı Yazan: gul78
Konu: kafam karıştı(grip)
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 15:45
Hocam öncelikle yeni yılınızı kutluyorum umarım 2015 tüm dileklerinizin gerçek olduğu çok sağlıklı ve mutlu bir yıl olur. Ve umarım bizi ışığınızla aydınlatmaya devam edersiniz. Hocam size danışmak istediğim konu şu; oğlum 19 aralık ta ateşlenmişti size tahlil sonuçlarını yollamıştım viraldi ve hiçbirşey kullanmadık. iyileşti öksürüğü de 3-4 gündür yoktu. 1 haftalık dinlenmeden sonra 29 aralık ta okula gitmeye başladı ve gayet iyiydi. bu gece üşüyorum diyerek uyandı ve ateşini ölçtüğümde 37,5 civarıydı ama başka hiçbir sıkıntısı yok sadece biraz boğazım acıyor dedi. tantum sıktım ve okula yollamadım. bugün babaannesi yanında ve gün boyunca üşüyormuş birden vücudu soğuyormuş ve ardından ateşleniyormuş en fazla 38,2 ye çıkmış.ama sonra düşüyormuş. telefonla konuştum boğazım acımıyor hapşırık vs yok ama bütün vücudum ağrıyor, halsizim diyor. şimdi annem aradı 39 olmuş ateşi . bu geçti dediğim gribin bir komplikasyonu olamaz değil mi? Acaba yeni birşey mi kaptı. bir de sadece ateş olması enteresan.  Bilemedim çok kafam karıştı. Neye dikkat etmeliyim? Ya da doktora götürmelimiyim? çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 19:03
Yeni bir Grip baslamis... Atesi:4-5 gun olacak. Kaide olarak, atesli bir gunun ertesi; OKULA GONDERMEYIN... En az 1 gun atessiz gecmesi gerekir. Simdi okuldaki butun arkadaslarina bulastirdi.. Nezle hali ve oksuruk, arkadan gelecek. O durumda; 2-3 hafta surer.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2015 Saat 20:59
Hocam dediginiz gibi ateşi devam ediyor yine 39 üzeri gündüz düşüp yukseliyor ama
gece hep yuksek dün sabaha kadar ateşliydi su anda yine 39 hiç müdahele
etmedim her zamanki gibi ama bu sefer çok başının ağrıdigini söyledi kafasını 
oynatamiyor böyle olunca dolven vereyim dedim dilinin ucu ile tatti İçmedi ardından 
yarım saat sonra yalvar yakar Calpol verdim yarım ölçekten biraz fazla 
içerebildim çok halsiz hafif burun tıkanıklığı dışında hala bir şikayet yok
gripten farklı birsey olamaz değil mi hocam ilk defa böyle oluyor 
o yüzden size tekrar sormadan rahat edemedim iyiki varsınız 

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2015 Saat 02:30
Atesle ugrasmayin. ates ile ilgili 3 makalemi, yazarlar bolumunden bulup, okuyun.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2015 Saat 16:38
Ateşle asla uğraşmıyorum, bütün makalelerinizi, soru cevaplarınızı hergün düzenli okuyorum. Calpol'u sadece başım çok ağrıyor kafamı oynatamıyorum her yerim ağrıyor dediği için verdim. Ayağa kalktığında kafasını tutuyor çok ağrıyor diyor. birde bir kez başının döndüğünü söyledi.  Akşam yine uyumadık. Arada uyuduğunda da inledi, sayıkladı.sabaha kadar ateşliydi.  Sadece burnu tıkanık gibi. birde sanki boğazında balgam varmış gibi bir öksürük başladı dün akşam bugün biraz daha arttı.  bu gün 3. gün hala burnunda akıntı vs. yok. gözleri sulu sulu ve kızarık. Bu arada ateş sabah olmuyor öğleden sonra çıkıyor, dün de öyle olmuş. Bugünde öyle bu saate kadar yoktu şimdi yine 38,2 ye çıkmış bacaklarım ağrıyor deyip yatıyormuş. Sterimar, göğüse vicks, sıcak su buharı şeklinde devam ediyorum. Benim korkum ilk rahatsızlığında yani 19 aralıkta hastalandığında doktor ciğerlerine inmiş sırtında ses var falan demişti. Ama 2. kontrole gittiğimizde ilaç kullanmadan iyileştiğine göre demek ki viral di ama hala sırtında biraz sesler var takip edelim demişti. bu onunla ilgili birşey olabilir mi? tekrar çok teşekkürler iyiki varsınız.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2015 Saat 22:54
GRIP; bu sekilde seyr eder.. SAKIN ilac kullanmayin.. Ilaclarin yaratacagi "SAHTE" iyilik hallerine kanmayin... Unutmayin, Cakallar sizi bekliyorlar.

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2015 Saat 14:24
Hocam sizi tanıdığımdan beri yani 5 yıldır oğluma bir kez bile ilaç vermedim vermiyorum. şu an 6,5 yaşında. Akşam yine ateşi vardı. iştahı yok özellikle ateşliyken hiçbirşey yemiyor.kilo verdi. öksürüğü biraz daha arttı sanki balgam var çıkaramıyor. burnu kuru, tıkanık gibi. bu okyanus sularını sürekli kullanıyorum artık onlarda mı zarar vermeye başladı acaba. tüm bunlardan sonra bu sabah göğsünün ağrıdığını söyleyince büyüklerin baskısına dayanamayıp tekrar doktoruna kontrole götürdüm. ciğerinde raller var dedi. film istedi. bazen yabancı cisim vs olabiliyor bir bakalım dedi. Filmine baktı. ciğerlerinde hafif iltihaplar var. 3 gündür de ateşli antibiyotik başlayalım dedi. ben de viral birşeyse antibiyotik neye yarayacak siz normalde vermezdiniz dedim. o da eğer ateş olmayıp sadece ses duysaydım vermezdim ama bu sene çok ağır seyrediyor o yüzden başlayalım dedi. ben tahlil istedim gerek yok fikrim değişmez dedi. ilaç içmediğini 19 aralıkta hasta olduğunda da antibiyotiği kullanmadığımızı söyledim. böyle deyince bugün de takip edelim bu akşam yine ateşi olursa yarın antibiyotiğe başlayın olmazsa cumartesi pazar takip edelim. pazartesi tekrar kontrol ederiz dedi. brincaly şurup içirebilirsiniz dedi. Hocam sabahtan ateşi olmuyor ama 14:00 - 15:00 arası ateşlenmeye başalıyor ve gece sabaha kadar ateşli kalıyor. şimdi annem aradı yine ateşi çıkmış 38,2 bugün 4.gün. hocam hiçbirşey vermiyorum sadece sizin tedavinizi uyguluyorum. ama üstümde acayip bir baskı var bir taraftan da çocukta birşey varsa ya kötü olursa diye kokuyorum. size filmlerini gönderiyorum. Ne olur bana yol göstermeye devam edin. çok teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2015 Saat 18:29
http://i.hizliresim.com/99DR79.jpg

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2015 Saat 18:30

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2015 Saat 18:32

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2015 Saat 18:33

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2015 Saat 02:14
Filmler; piril-piril, tertemiz... En ufak bir Iltihabi durum bile yok.. Resmen sallamis..
Sadece, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Simdi anladinizmi,niye;   BU MILLETIN, BOYLE DOKTORLARI VAR!!!!

TENCERE YUVARLANMIS, KAPAGINI BULMUS... Aptallarin, yedikleri kaziklardan haberleri yokki!!!

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2015 Saat 21:55
Çok teşekkürler hocam. İyi ki varsınız. Dediğiniz gibi 4.günden sonra ateşi düştü dün ve bugün hiç ateşi yoktu. Ama dün sabah çok şiddetli öksürerek uyandı. ve bir avuç dolusu  balgamlı kustu. Öğlen uykuya yatırdım yine yarım saat sonra öksürerek uyandı ve yine tüm yediklerini kustu. Dün gece sabaha kadar hiç uyumadık sürekli öksürüyor. Bu arada burnu akmıyor. biraz önce yine uykudan uyandı ökdürerek çok şiddetli öksürdü gıcık şeklinde ve peçeteye tükür yutma dediğimde kan vardı peçetede. dün akşamda yine tükürdüğünde çok az kan vardı ama bu akşamki daha çok. Bu kan neden olmuş olabilir. Kanı görünce korktum. gündüz öksürüyor ama geceye göre daha az gece resmen kriz şeklinde öksürüyor.

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2015 Saat 04:42
Gribi bitirdi, su anda Akcigerlerin tamirat safhasi var. Balgam, o artiklari temizlemek icin. Kotu bir sey olsa: Ates+agizda koku+ Dilde pas OLUR....

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2015 Saat 09:27
Hocam öncelikle güzel bir hafta diliyorum. Dün gece yine pek uyumadık ama öksürüğü bir önceki geceye göre biraz daha az gibiydi. Öksürdükten sonra tükürdüğünde olan kan boğaz tahrişindenmidir acaba? bir de biz o gün akciğer filminin raporunu almadan çıkmıştık. Raporu işyerime fakslamışlar şu şekilde; Akciğer alanlarında kitlesel lezyon izlenmedi. Her iki akciğerde ince retiküler tarzda dansite artımları mevcuttur. Inflamatuar prosesler açısından klinik muayene ve dinleme bulgularıyla beraber değerlendirilmesi klinik gereklilik halinde takibi önerilir. Kardiotorasik oran normal sınırlarda olup kalp konturları düzgündür. Billateral hiluslar normal lokalizasyon, boyut ve dansitededir. Diyafragma konturları düzgündür. her iki tarafta kostofrenik ve kardiofrenik sinüsler açıktır. Görüntü alanına giren kemik yapılarda patoloji izlenmedi. Yumuşak dokularda patolojik kalsifikasyon saptanmadı. raporda koyu renkle yazdıkları kısım dışında farklı birşey yok. Zaten o kısımla ilgili de birşey anlamadım doktor dinleyip emin olamıyor film çektiriyor. Film çekenlerde klinik muayene ve dinleme bulgusu diyor. Bu ne demek hocam anlamadım gitti. Bu arada biz okyanus suyu, limon bal, viks ve sıcak su buharı ve burnu çok tıklalı olursa aralar vererek illiadin şeklinde devam ediyoruz. Perebron a gerek var mı? Yoksa bu şekilde devam edelim mi?

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2015 Saat 19:07
Niye anlamiyorsunuz????? Resmen PASLASIYORLAR.... Doktor, Rontgene; haybeden hasta gonderiyor, Rontgen'de boyle muglak; "Laf salatalari" ile doktora, istedigi gibi yorumlamasi icin, CANAK TUTUYOR...
FILM'DE HICBIR SEY YOK, BOSUNA CEKILMIS BIR FILM...
Yazik bu cocuklara... Bu kifayetsiz ve Sahtekar doktorlarin elinde boyle rezil oluyorlar...

Bu sahtekarlarin biraz insaflisi; sadece Antibiyotik ve bir suru ilaci yazarak hastayi postalar... Boyle olur-olmaz, cocuklara Rontgen sua verilmesine sebep olanlar, en zalim sahtekarlardir...
Simdi birde yeni moda cikti, hicbir bahane bulamaz ise; Sinuzit teshis edip, geniz eti teshis edip, gene Rontgene gonderiyorlar... Sanirsiniz ki; Arastirma hastanesi... Ne arastirmasi.....
RESMEN ARAKLAMA HASTANELERI...

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2015 Saat 19:35
Yok hocam emin olun farkettim. Hatta mesajımın sonuna özellikle film çeken yerin güvenilirliğini teyid etmek adına raporu gönderdim yazacaktım ama gerek kalmadı siz zaten gereken cevabı verdiniz. enteresan olan bizim doktor bu zamana kadar hiç böyle şeyler yapmazdı yeni bir muayene ye taşındı sanırım o da düzene uydu. Sanırım beni antibiyotik içirmeye ikna etmek için çektirdi bilemedim. Siz bursa da Dr. Halil Gümüş ü öneriyordunuz sanırım bundan sonra kendisine gideceğim. Bugün öksürüğü biraz daha az. 3 gündür ateşi yok yarın okula gönderebilirim değilm mi? Birde kanı sormuştum tükürüğündeki sanırım o da boğaz tahrisinden di. Bir de perebron için birşey dememişsiniz. Hiçbirşey vermiyorum aynen devam ediyorum. Allah sizden razı olsun

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2015 Saat 23:11
Perebron, gerekmez.
Tukrukteki "Kan" , evet tahristen...
Atesinin dustugu gunun ertesi okula gidebilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat