Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47259
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 05:27

Konu: Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu
Mesajı Yazan: Bilge&elif
Konu: Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 16:02
Hocam Merhaba,
Benim 8,5 aylık, 8700gr kiloda kızım var. 5.ayından beri 4 kere idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. 3 tanesinde e coli bir tanesinde klebsiella üredi.Her defasında bezinde akıntı, idrarında koku oluyordu. İdrarını kesik kesik yapıyordu. Antibiyotik tedavileri yapıldı. Bu arada son enfeksiyonu koruyucu dozda bactrium kullanırken oldu. Şimdi sondalı film yapılacak diyorlar. Sondalı film şart mı? Çok zararlı mı? Nasıl önlerim ben bu enfeksiyonları? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 19:09
Gecmiste yapilan butun "Idrar Tahlillerine" bir bakin... NITRIT:+ olan, IYE oldugunu gosterir. Eger hepsinde de; Nitrit:(-) ise, buyuk KAZIK YEDINIZ DEMEKTIR.. Bu sahtekarlik son 7 seneden beri Turkiye'de yapilan en yaygin sahtekarliktir.

Mesajı Yazan: Amyleepitty
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2015 Saat 15:51
Kadir Hocam merhabalar. İyi ki size buralardan ulaşma imkanımız var kaç kişi sayenizde o 'sahtekar'lardan kazık yemekten kurtuldu burada bir bilseniz...Size sık sık dua ediyorum. 

Benim kızım 4 yaşını yılbaşında doldurdu. Bebekliğinden beri bir doktorumuz var güvenilir der ona giderdik ama bize her gittiğimizde verdiği ilaçlar Pulmicort, Zaditen, Motilium. Şikayetlerimiz ise gece gündüz bitmeyen, kusturan balgamlı öksürüktü. Bu yıl kreşe başladı ve hiç kesilmedi yine öksürükleri ve burun akıntısı da sizin tarif ettiğiniz gibi önce saydam sonra yeşile bakıyordu. Limon - Bal karışımı ve Coldmix damla ve iliadin kullandık ve en azından çocuk balgam ile atıp rahatlıyordu. Arada öksürük geçiyor ama okuldan yine mikrop aldıkça tekrarlıyor. 

Bugün karnım ağrıyor demiş ve kuru öksürüğü yine var. Hemen hastaneye götürdüm. İdrar tahlili şöyle; 

RENK SARI

GÖRÜNÜM HAFİF BULANIK

PH   6,0

DANSİTE 1025

PROTEİN NEGATİF

GLUKOZ NEGATİF

BİLİRUBİN NEGATİF

NİTRİT NEGATİF

ÜROBİLİNOJEN NORMAL

KETON NEGATİF

- İDRAR MİKROSKOPİSİ

LÖKOSİT 4-5

ERİTROSİT 1-2

EPİTEL 2-3

BAKTERİ AZ

KRİSTAL GÖRÜLMEDİ.

SİLENDİR GÖRÜLMEDİ.

ben sizin yazınızdan sonra laboranta sordum. dediğiniz gibi santfrüj yapılmış. 
doktorun yazdığı ilaç ise Zimaks antibiyotik. 7 gün kullanın dedi günde 1 kez. yanında da parazit için 1 hafta arayla yalnız 2 kez kullanmak için Andazol verdi. Geceleri diş gıcırdatması var bu arada. 

Hocam ne önerirsiniz ben Antibiyotiği kullanmak istemiyorum.

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2015 Saat 22:37
Sadece; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Dis gicirtisi; kafasinda bir sikintisi oldugundan.

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2015 Saat 03:56
Hocam merhaba. Şu an gece 03:54. Kızım çok öksürdü ve balgamını ilk defa kanlı tükürdü. Yatarken Ballı limonu su ve ayrıca limonu çok vermiştim gün içinde. Burnuna deniz suyu sprey yapmıştım. Sizce neden olabilir. Korkulacak bir durum var mı? Hastaneye götüreyim mi.

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2015 Saat 06:22
Grip sonucu olusan odem yuzunden asiri gerilmis olan burun ici; mukazasi kuvvetli bir sumkurme veya oksuruk ile kanar, normaldir. Sakin farkli bir sey yapmayin. Aynen devam..   

Hastaneye gitte, bir oysunlar!!!

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2015 Saat 09:04
Oyula oyula ne hallere geldik hocam zaten. Anladım evde tedaviye devam ediyoruz. Hocam sizce 4 yaşında çocuğa çizgi alerji testi yapılmalı mı? 3,5 da kan testi Yaptılar hiç bir şey çıkmadı. Boşuna oyuna gelip de çocuğun canı acısın istemiyorum. Siz bu konuda ne dersiniz?
Çok çok teşekkür ederim. Türkiye ye gelirseniz de sizinle tanışmayı çok isteriz hocam. (Antalya:)

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2015 Saat 18:24
Hicbir cocuga; HICBIR ALLERJI TESTI YAPILMAZ...
Bu sahtekarlik, son 10 senede moda oldu.. Sadece; halkin kafasini karistirip, para tirtiklamak icin yapilir.. Hicbir anlami ve dogruluk payi yoktur..
Buyuklerde bile yoktur, varsa bir Allerji, zaten verilecek olan ilac; AYNIDIR!!!
AMA.....Turk milleti boyle "atraksiyonlari" cok sever. Boyle millete, boyle doktor..Tencere yuvarlanmis, kapagini bulmus..

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2015 Saat 18:27
Hocam yeniden merhabalar. Okulumuzda bir arkadaşa domuz gribi Teşhisi konunca(ınf A +çıkmış) biz de yaptırdık burundan sürüntü alınarak bizde INF A- ve INF B + çıkmış. Idrar tahlili temiz. Gece 39 A yükseliyor ateş Calpol ile Düşüyor. 
Gözler kızarık Gözyaşı akıntılı. Burun tıkalı ara ara akıyor, hapşırık çok. Öksürük de nadiren var hocam. Iki kez de karnım ağrıyor dedi. 
İburamin cold, Alores, rhinfant sprey verdi. Ateş şu an yok ama vücut normalinden sıcak. 
Ben grip için dediklerinizi uygulamaya devam edeyim mi? İlaçları kullanayım mı?

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2015 Saat 19:20
SAKIN, sakin Iburamin Cold ve Alores'i kullanmayin, TAM TUZAK ILACLAR...

Rhinfant; Iliadin'in aynisi.. Ama ben sprey yerine damlayi tercih ediyorum, zira cocuklara sirt ustu yatarken uygulanirsa, kulak agrisina ve Sinuzitlere iyi geliyor.Spreyi sirt ustu yatarken kullanamazsiniz.
Oyle Serum Fiz. gibi bol keseden de; kullanamazsiniz. Gunde2x1 ve 3gun...
Siz sadece benim anlattiklarimi kullanin.

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2015 Saat 21:12
Hocam peki INF A pozitif çıksa gerçekten domuz gribi mi demektir ? Bir de benim Kızın Boğaz'ında bir Lenf oluşmuş OLDUĞUNU Söyledi doktor. Onun için ayrıca bir şey yapmaya gerek var mı sizce ? 
Ateş puan 38.3 kulaktan. Ama genel durum iyi gece yükselirse mi ibufen/calpol vereyim?

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2015 Saat 22:19
Influenza A (+) ciksa ne olacak, cikmasa ne olacak!!! Saglik bakanligi arastirma ve istatiksel bilgiler icin isteyebilir.. Size ne oluyor???
Grip arazlari yaninda; Kusma-ishal ,bulanti varsa; Domuz Gribidir... O kadar!!!
Ayrica da; Influenza A (+) olmasi sadece; "A-Grubu" virus oldugunu gosterir o kadar.. H2N2 de Influenza A dir, H3N2 de Influenza A dir.. Domuz gribi; H1N1 olup, oda, Influenza A dir...
Turkiyede kendini yetkili sanan aptallar daha Grip viruslerinin tasniflerini bile bilmezlerki!!!

H1N1 de zaman icinde yapisini degistirerek; Singapur, Bayern, Beijing, New Calodenia, Solomon Islands, Brisbaine, ve en son: California (Domuz Gribi) adini almistir.. Bunlarin hepsi, H1N1 idi ve Influenza A grubundandi..
Bu sebeple siz Turkiye'deki cahillerin, gargaralarina pek aldirmayin.

Lenf bezi ancak: Aniden ceviz/ yumurta buyuklugune erisirse, uzeri sicak ve kizarik olursa, antibiyotik gerekir.
Ates ile ugrasmayin. Ates sizin dostunuz. Bagisiklik, ates olmadan calismaz.

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2015 Saat 08:40
Hocam merhabalar yeniden. Geçen Perşembe test yaptırmıştık iki üç gün ateş oldu burun aktı bir hafta ama Salı çok iyiydi kızım. Dün öksürüp balgam Attı bol bol. Bu gece de 37,5 gibi kulaktan ölçtüm. Vücudu sıcaktı. Şu an arada Öksürük dışında bir şey yok. Sizce ben çocuğu okula göndermeli miyim? Yani Bulaşıcı olma ihtimali olur mu diğer çocuklara? (Ilaç kullanmadık bu arada)

Bir sorum da benimle ilgili hocam. Yaklaşık 2,5 senedir sağ kulağımda özellikle ayakta spor yaparken ya da burundan hızlı nefes Alınca çok rahatsız eden tıkanıklık hissi ve sonrasında da genizde acıma hissi oluyor. Gitmediğim doktor, yaptırmadığım tetkik kalmadı. Basınç,duyma testleri, endoskopik muayene, MR sonuçlarında hafif kemik yamuk ve hafif geniz eti büyük diyorlar. Çeşitli spreyler ( nasıonex, nasocort, allergodil vs) ve Aerius alerji hapı kullandım geçici fayda gösterdiler. Tavsiyeniz var mı? Ilk hissetmem havuza dalıp çıkınca oldu. 

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2015 Saat 18:35
1- Okula gidebilir ama AZMASIN, KOSMASIN..
2- O kortizonlu spreyleri kullanmis olmaniz, inanilir gibi degil... Nasil bu kadar saf olabiliyorsunuz!! Allahtan, basiniza isler acilmamis.
Boyle bir sikayetiniz oldugunda, sirt ustu yatin ve gunde:2x1 defa, 4'er damla Iliadin ped. DAMLA DAMLATIN. ( 3 gune tamamlama mecburiyetiz yok)..

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2015 Saat 15:26
Hocam merhabalar yeniden. 
4,5 Yaşındaki kızım 2 Haziran Salı Akşamı şiddetli ishal olmuştu.lapa, muz vs verdik. 
Ertesi gün kreşe göndermedim. Akşam yatmadan çikolata yemiş
4 Haziran Sabahı kanım ağrıyor diye Yanıma geldi ve fışkırarak sulu kustu. Kahvaltıda da ilk lokmasında kustu. Midesi bulanmıştır dedim okula gitmek istedi kreşe bıraktım.
Öğlen karnım ağrıyor Demiş ve yemeği görür Görmez yine istifra...
Gidip aldım hemen hastaneye götürdüm kulak burun Boğaz temiz. Mide barsak gurul gurul dedi doktor. Mide - barsak enfeksiyonu dedi. 
Nbl probiyotik 
Motilium 
Calpol plus ve emedur fitil verdi 
Ben bunların yanında kendi doktorumuzu arayarak maflor- rennie- lansor aldım.
Aynı gün çok Sıvı ve tazyikli kaka yaptı her saat. Ve her yediğini kustu.
Kakadan örnek Alıp tahlile götürdüm tahlil temiz dediler. (Amip için)
Gece Ateş'i hafif çıktı normal calpol verdim yarım ölçek ama uykusunda karın ağrısı ile sızlanıyordu. Emedur fitil yaptım. Rahat uyudu. Sabah yine kustu. Bu arada sizin önerinizi okudum ors yapmaya çalıştım tuz şeker karbonat ile onu içti. Su içmesi iyi gibi 1 lt den fazla içiyor ama sürekli Karnı ağrıyor halsiz ve ne yese kusuyor. 
Sizce bu ishal ve kusma geçer mi? 
Ateş ile olması ve her yediğini çıkarması beni korkutuyor.

Yazılarınızda ishal +kusma olduğunda bol su demişsiniz başka bir şey yapmalı mıyım?

Bu arada sınıfında başka çocuklarda da kusma görülmüş.

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2015 Saat 20:15
SAKIN; Hicbir ilaci kullanmayin.. Amipli ishallerde KUSMA OLMAZ!!!
sakin: Antibiyotik veya ishal kesici ilac kullanmayin.
okumaya devam edin.
Ishalden sonra, kusma olursa; "Domuz Gribidir": 1 hafta surer, tedavisi yoktur.

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2015 Saat 15:02
Hocam merhabalar. Malumunuz yaz geldi havuz mevsimi açıldı bizim kız da (4,5 yaşında) havuza giriyor her gün.
Iki gecedir sürekli kuru öksürüyor uykudan uyandırır derecede. Üşütmüş de olabilir ama burun akıntısı ateş vs yok. Sadece yoğun Öksürük. Sizce klordan Kaynaklı olabilir mi? Ne yapmak gerekir? Derinden öksürüyor

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2015 Saat 19:17
Eski mailleri okuyun. 6 seneden beri anlattigim konular.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat