Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

umre ve menenjit asisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47350
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 12:24

Konu: umre ve menenjit asisi
Mesajı Yazan: earslan
Konu: umre ve menenjit asisi
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2015 Saat 00:18
Merhaba doktor bey,
Ben, eşim ve biri 6.5, diğeri 2 yaşında olan iki kizim 1.5 ay sonra umreye gideceğiz. Oraya gidebilmek için menenjit asisi yaptırmak zorunluymus.yazilarinizdan anladigim kadariyla türkiyede b tipi yaygın olduğu için, bu aşı gereksiz.ama umre "menenjit kuşağı" dediğiniz yer sanırım. Bu yüzden yaptirmamizin uygun olacağı kanaatine vardım. Ancak bu aşıların 10 yaşından kucuklerde etkisiz olduğunu da söylemişsiniz. Yani kızlarıma koruyuculugu olmayacak bir aşı yaptırmış olacağım.dogru anlamışım değil mi? Peki biz bu aşıyı yaptırarak çocuklarıma gereksizligi disinda herhangi bir zarar vermiş olur muyuz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2015 Saat 02:07
"Umre" diye bir yer yok!
Umre diye, Hac zamani disindaki, Mekke-Medine ziyaretine denir.
"Umreye gitmek" demek, "-Hac ziyareti zamani" harici zamanlarda, gidecegiz" demektir. Esasinda; bu "deyim" de yanlistir. Hacca da gidilmez..
Hac ziyareti veya; Umre ziyareti yapilir.

Mekke-Medine, hatta Cidde, "Menenjit kusagi"na dahil DEGILDIR... Burada bir Menenjit salgini da YOKTUR... Yanlis bir anlasilma olmasin...

A.C.Y. ve W135 Meningokok Asilari, bu Afrika'nin; "menenjit kusagindan" gelebilecek, hasta kimselerden ( Hacilardan); sizlere bulasma olmasin diye yapiliyor...
Anlatabildim herhalde.. Arada cok ince bir cizgi "fark" var.
Nimenrix asisi, 10 yasindan kucuklerde de etkilidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat