Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oglum (ayak ağrısı)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47365
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 21:55

Konu: oglum (ayak ağrısı)
Mesajı Yazan: sedaaytunc
Konu: oglum (ayak ağrısı)
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2015 Saat 06:19
Hocam selamlar,

26 aylik oglum bir suredir ayaginin acidigini gosteriyo uff uff diyo bende opuyorum susuyo ozaman.

bugun aniden ciglik atti cizgi film izliyodu ayagini gosterdi bana aglayarak.. ayagini buktum oynattim aciya yonelik bi tepki vermedi acaba diyorum kemik agrisi falan mi var yada bu yastaki bir cocuk daha 26 aylik numara yapabilir miki??
aklima kotu kotu hastalik senaryolari geliyo

hareketli bir cocuk numarami gercekmi anlayamiyorum bi ortopediste gotureyim mi sizce

-------------
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2015 Saat 18:51
Agri devam ederse, gosterin.

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2015 Saat 19:31
Ortopedist rontgen istersr kabul edeyim mi hocam 26 aylik bebekte neden agri olurki cok hareketli

-------------
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2015 Saat 23:09
Gerekiyorsa, Kabul edin.. Bilemem..

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2015 Saat 21:55
Hocam vaktinizi aldigim icin ozur diliyorum. Oglum bugun yemek yerken yine ayni aayagini! Gostererek uf uf dedi.

yarin kesin doktora goturecegim ama bizi maymun gibi oynatmalarindan korkuyorum ama el mahkum gidecegim.

bu buyme agrisi falan olabilir mi?? Tam kan sayimi isteyeyim mi onemli bisi varsa kanda cikarmi?? Kizmayin bana ne olur insanin evladi olunca boyle takinti oluyor 26 aylik ogkum

Iyki varsiniz tesekkurler

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2015 Saat 23:41

Birde tum uyelerden rica ediyorum basina boyle bir durum gelmis olan varmi ?? 2 yas 2 aylik oglum. Sol ayak sadece 2 gunde bir uf uff yaparak gosteriyor. Bacak agrisi degil ayak..
Tesekkurler simdiden 
Herkesegecmis olsun

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 01:47
Bu yasta, "buyume agrisi" OLMAZ...

"Buyume agrisi", kemiklerin uc kisimlarinda degil orta kisimlarinda olur.
Turkiye'de, Amerikali cocuklar gibi cok sut icen, babayigit cocuk olmadigindan, Turk cocuklarinda, "buyume agrilari" COK NADIRDIR..

Olursa; Ergenlik cagindaki hizli buyume esnasinda olur. bu yaslarda; HIC OLMAZ.

Sakin; ayakkabisinda, civi veya vuran bir kisim olmasin??

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 02:34
Hocam hayir evim yerden isitmali yani cocuk yalin ayak evde geziyor.. corap bile giydirmem yerler beton degil parke.
Birseyin batmasi isirmasi soz konusu degil. 2 gunde bir ayagini gosteriyo yanima geliuo opturuyo bana  Ayak agrisi olduguna eminim ama yani minicik cocuk dikkat cekmek icin yapmaz heralde kucuk daha....

700_ 800 ml yogurt yiyor hergun etini sebzesini meyvasini hergun duzenli yer

Boy 95 cm kilo 14

Yarin gittigimde eminim pin pon topu gibi oynaticaklar bizi. Kendim icin degil oglum hirpalanacak.
Yukari tukursem biyik asagi tukursem sakal

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 04:51
Hocam yeni konu acmak istemedim. Az evvel hastaneden geldik. Gece oglumun atesi 39 a cikti eli ayagi atesten titredi ishal gibi kaka yapmis babasiyla kostuk hastaneye.

antibiyotik basliycaz dedi doktor mikrop kapmis dedi.. kullanmazsam ne olur dedim 3 gun sonra daha kotu olur igneye baslamak zorunda kaliriz dedi sonuclar soyle;

CRP 3,4 ref degeri 0-3

Wbc 9,66 ref degeri 5,5 -15,5

Lym 29  ref degeri 30-70

MON%17 ref degeri 0-12

Lym 2,8 ref deger 3-9,5

Mon 1,64 ref 0-1

Plt 310 ref degeri 142-424

Durumu nedir ne yaoalim verdigi ilaclari almadik genel durumu bitkin

Not: gaita temiz cikti

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 13:29
Hocam bir de wbc dusuk nasil enfeksiyon olur dedim crp nin yuksek oldugunu soyledi

cocugun genel durumu bugun iyi....

goruyosunuz dimi halimizi... antibiyotik baslamadim kesinlikle halsizlik inatci ates olursa tekrr kan sayimi yaptiracagim

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 18:39
Atesi cikti hocam yine keyfi yok ?

Dun geceki gerizekali laborant kani kilcal damardan aldi damari bulamadi oglum kasti kendi 3 kisi zor tuttu

baska yere gostereyim mi bekleyelim mi?? Kilcal damardan kan mi alinir tup cok az dolmustu 3-4 damla??? 

3 kez sulu kaka yapti ishalmi bu

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 23:46
Sizde bu "ENSE" oldugu surece, siz daha cok "TOKAT" yersiniz...

WBC dusuk oldugunu ogrendinizde, CRP'nin, enfeksiyonlardaki sinirinin 200 oldugunu niye ogrenmediniz???
CRP: 0-3 degeri; "Kardiak Risk" durumlarinda kullanilan bir Referans araligidir.. Pustlar simdi milletin WBC degerini bildikleri anladilar, CRp'nin namussuzlugunu yapiyorlar..
Zaten doktor ve Laboratuvar ayni Sirket bunyesinde oldumu, bileceksin korkacaksin. VE KACACAKSIN!!.. Ogrenin artik..

Eskilerin bir lafi vardi: "Osmanli'da oyun bitmez" diye... Simdi de, doktorlarda Oyun bitmiyor. Daima uyanik olmaniz gerekli.

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2015 Saat 10:27
:) hocam ne alakası var enseyle:)

Aytunç 3 aylıkken tanıdım sizi doğduğundan beri sayenizde antibiyotik geçmişimiz olmadı. Crp konusunda Haklısınız onu kacirmisim daha sakin olacagım inşallah bundan sonra

Sizi çok seviyorum 
tesekkurler

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2015 Saat 18:50
Ense: Turk cocuk doktorlarinin her dedigine inanmak...

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2015 Saat 20:38
Hocam cocuk soba gibi atesten 2 gunu geciyor ates devsm hala nedir bu

ates bizim dostumuz biliyorum da baska bir hastalik belirtisi yok?? Sarhos gibi baygin 2 gundur ve ates inip cikiyor surekli

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 00:07
Artik dayanamadim durumuna ve 1 olcek pedifen verdim kadir bey.. 1 saattir keyfi yerinde kusura bakmayin sizi mesgul ediyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 04:00
Cok perisan olursa, Calpol veya Pedifen verin ama isin cilkini da cikarmayin.. Dayanabildigi kadar dayansin.

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 04:39
3.gune girdik ateste ilk kez 1 defa olmak uzere dun aksam verdim..

suan uyuyor ve ates hala devam 40.1 

Buyuk ihtimalle karin agrisi da var 3,4 kez sulu kivamda buyuk tuvaletini yapti bu 3 gun boyunca..atletine kadar batiyor.

bir sekilde yedigi ictigi bir gidadan mikrop almis olabilir mi hocam ates oncesi donemde de 1  hafta boyunca boyle 
İdi kakasi

sizi bunalttigim icin cok ozur dilerim ama bu kadar inatci ates ve bitkin olmasi beni endise ettiriyor 

bu virütük gibi gelmiyor bana cocuk agir atesli giribinde bile boyle bitkin degildi hic birzaman

zaten dedigim gibi kan alirlarken kilcal damardan aldik dedi laborant 2, 3 damla birseydi aldiklari kan 

Durumun bakteriel olmasindan ve durumun agirlasmasindan korkuyorum hocam

tesekkur ederim sabriniz ve yardimlariniz icin

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 08:13

Hocam burda sabah 8 ve oglum atesten perisan olmus durumda titremesi var gozler baygin bu durumuna daha fazla dayanamiycam antibiyotik baslayalim mi??? Babasi bir kac saate hastaneye goturelim diyor???? Cocugumun durumu bu sefer farkli 40 lardan inmeyen ates mesele ates degil ama neden kaynaklaniyo 3. Gun bugun ve durumun daha kotuye gitmesinden endise ediyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 18:56
Bakin.. Bir tek siz degilsiniz. Gunde 80'e yakin maile cevap yaziyorum.. Her olur-olmaz seyi sormayin.. Birazda okuyun.

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 20:40
Bencilce davrandigim icin bagislayin.. durumumuz duzeldi. Sabah 9 itibariyle ates yasamadik birdaha

hakkinizi helal edin, kolay gelsin

-------------

Mesajı Yazan: emirimm
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2015 Saat 19:18
Hocam 0-3 araligi kardiak risk durularnda kullaniliyorsa benim 2,5 yasndaki oglumu crp si 11.8 yani 3 sinirii astigi icin yuksek yani kalp hastaligi riski mi var :(

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2015 Saat 21:57
Kalp krizi gecirdi ise evet!!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat