Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aşırı üşüme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47391
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 21:36

Konu: aşırı üşüme
Mesajı Yazan: ahsun
Konu: aşırı üşüme
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2015 Saat 14:28
Kadir bey;
8 yaşındaki ikizlerim haftasonları yüzmeye gidiyor. Ancak birisi aşırı üşüyor sonrasında titremesi 5-10 dakika sürüyor. Bir kaç haftadır buna havuz sonrası bir gün süren ishal eklendi. KAN DEĞERLERİ Demir :79 , hemoglobin: 12.8, hct :36 ferritin :16 . Ne önerirsiniz. Yardımlarınız için teşekkür ederim. 23 kilo boy :128 .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2015 Saat 20:46
Herkezden farkli olarak; "Usumek" bebeklikte, hic soguk ile temas etmemis kimselerde olur. Onlar daha bebeklikte, soguga karsi tepki vermesini ogrenemediklerinden ileri hayattada bu sekilde usurler. Muhtemelen, bu "ikiz-esi" daha ufak dogmustu ve asiri sarilip-sarmalanmisti...

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2015 Saat 08:07
Kadir bey oğlum 39. haftada 3.5 kilo doğdu, ikizi de 3.2 kg doğdu. Sarıp sarmalamadık, her bebek gibi büyüdü. 
Çok zayıf acaba üşüme nedeni bu olabilir mi 23 kg boyu 128. 

Yukarıda yazdığım kan değerleri normal mi acaba. Doktoru ferromixin şase vermişti. bir de havuz sonrası ishal oluyor. 

Siz ne önerirsiniz? 

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2015 Saat 18:36
Ates ile ilgili makalelerimi, ilk sayfadaki "Yazarlar" kismindan okuyun.. O yazilardan bir tanesinin altinda bir sema goreceksiniz.. O semanin ustune tiklayip, buyutun.. Tablonun saginda, "Brown Adipose Tissue" (Kahverengi yag dokusu) diye bir kisim goreceksiniz. Burada goreceginiz gibi, vucut isisi, bu kahverengi yag dokusundaki (gerektiginde aciga cikan) Hidrojen iyonlari ile saglanir.. Eger, bu yag dokusu gelisememis, zayif bir cocuk ise, vucut; isi dengesini saglayabilmek icin, semanin ;sag-ust kismindaki "Recruitmen Fenomenini" devreye sokar, Cilt alti adelelerin kasilip-gevsemesi ile, cildi isitmaya calisir..
Sizin cocugunuzdan birinde bu durumu gormeniz, sadece "o" cocukta, yeterli "Kahverengi Yag Dokusunun" olusmamis oldugunu gosterir.

Sakin bunlari, Turk doktorlarina anlatmaya filan kalkmayin, anlamazlar bile...

Kan tahlili tamamen NORMAL, Gordugunuz gibi, Turk Cocuk doktorlarinda; Bir "fikri-sabit" vardir, tahlil ne cikarsa ciksin, gene Demir ilacini verirler.. Zira, Demir vermenin pek cok avantajlari vardir... Mikroplar icin, Demir; "buyume hormonu" kadar gereklidir. Demir olmadiginda ureyemezler.. Bu sebeple, Demir ilaci kasten her cocuga verilirki, her hastalik, doktora gitmeyi gerektirecek kadar agir seyretsin...

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2015 Saat 14:46
Okudum teşekkür ederim. Peki ne yapacağız bu kahverengi yağ dokusunu fazlalaştırmak için ? 

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2015 Saat 14:47
Okudum teşekkür ederim. Peki ne yapacağız bu kahverengi yağ dokusunu fazlalaştırmak için . Tekrar teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 00:59
Besleyeceksiniz,   VE bekleyeceksiniz...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat