Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

6.Ay kan tahlil

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47421
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 22:59

Konu: 6.Ay kan tahlil
Mesajı Yazan: vahidenaz
Konu: 6.Ay kan tahlil
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2015 Saat 10:04
Mrb hocam 6 ay 8 günlük kızım var 3350gr 53 cm doğmuştu suan 10 kg 75cm. 6.ay dolana kadar sadece anne sütü verdim. Kan ilacı başlamadım hiç ve 2gun önce kan tahlili yaptirdik yaptirdigimiz tahlil sonucuna göre ferritin düşük çıktığı için ferro sanol B surubunu günlük 10ml olacak sekilde günde  2 kez kullanmamizi ve 1 ay sonra kontrole gelmemizi soyledi size danışmadan kullanmak istemedim siz ne önerirsiniz acaba bu tahlil sonucuna göre

Teşekkür ederim.
Ferritin 5.5
WBC 6.93     HGB 14.68      MCV 76           MCHC 38.71
RBC 4.97      HCT 37.92       MCH 29.56    

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 00:17
Bakin, devamli anlatiyorum... Bu yapilan
"Kan sayimlari" HEP SAHTEKARLIKTIR...

Ilk 1 sene icinde, Anemi olmaz... HGB:14.68 g/dL iken, Ferritin'e filan BAKILMAZ...
SAKIN: Verilen demir ilaclarini kullanmayin...
Bu yas icin; HGb en ust siniri: 13g/dL dir.. Sizide HGB:14.68g/dL, siz coktan zehirlenme sinirini gecmissiniz!!! HABERINIZ VARMI???

O salak doktora soyleyin, bir kitabi acip okusun, cocuk HGB degerleri ile Eriskin HGb degerleri FARKLIDIR... Bu isler o serserinin zannettigi gibi olmuyor... SAKIN bu aptal doktorun ipi ile bir is yapmayin, hicbir ilacini kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 00:28
Çok teşekkür ederim hocam çok sağolun

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 00:50
Hocam bir de zehirlenme sınırını gecmissiniz dediniz bunun için yapılabilecek birşey varmı

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 01:52
SAKIN, 2-3 SENE bir daha Demir ilacini kim verirse versin, SAKIN kullanmayin...

Bakin bu sahtekarligin bu kadar yaygin bir sekilde uygulanmasinin sebebi; Demir tedavisi sirasinda, bir Hastalik oldugunda, cok agir gectigi icindir. Demir elementi, bakteriler icin; "Buyume hormone" gibidir... Bu yontem; bu sahtekar doktorlara, inanilmaz kazanclar saglamaktadir..
Uyanin artik, gozunuzu acin.. Cocuklarinizin sirtindan, "haksiz kazanc" sagliyorlar.

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 21:34
Hocam degerli vaktinizden alıyorum ama merak ettiğim bir şey var, sadece anne sütüyle beslendiği halde neden hgb okadar yüksek sizce ve hgb yüksek iken ferritinin bukadar düşük olması normal mi herhangi bir hastalığın belirtisi degildir değil mi ayrıca ek gıdaya geçiş yaptığım bu dönemde hgb değerini göz önünde bulundurarak tavsiye edeceğiniz bir beslenme şekli varmı, Teşekkürler

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 23:53
Siz Ferritin'in ne oldugunu biliyormusunuz??? Ferritin, barsaklardan Kemik iligine Demir tasiyan bir "Protein molekuludur". Bu kadar anormal YUKSEK HGB varken, Vucut NIYE DAHA FAZLA FERRITIN YAPSIN!!!!
Turk doktorlari, bu konulardan, bi-haberdirler.. Kitap okumazlar. Derslerde 'hoca' ne anlatti ise;o... Bunlari bilebilmek icin, benim gibi; Wintrop'un Hematoloji kitabini hatmetmeleri gerekir... O da biraz sikar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat