Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ishali geçmiyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47459
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 20:50

Konu: ishali geçmiyor
Mesajı Yazan: karacayeda
Konu: ishali geçmiyor
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 12:16
hocam iyi günler kızım 19 aylık 1 haftadır ishal oldu günde 6 yada 7 bez değiştiriyoruz sanırım ağrılı oluyor çünkü çok huysuz dün gece uykusundan uyandı hem kustu hemde ishali gitmiş öyle olunca doktora götürdüm kaka tahlilinde temiz olduğunu mikrobik olmadığını söyledi reflor verdi günde 1 kez içir dedi kullanayımmı ve en önemlisi kızım neden ishal oldu yediği içtiği birşeymi dokundu çok dikkat ediyorum sadece süt yağsız çorba ıhlamur ekmek ve muz yediriyorum ama geçmedi aksine artıyor lütfen yardım edin ne yapayım

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 12:34
hocam hala ishali gidiyor ama kusma yok yazdıklarınızı okuyorum suan da belirtmek istedim kusma devam etmiyor sadece ishali gidiyor hemde çok fena sırtına kadar çıkıyor kakası ağır kokulu değil rengide düzgün sarı renkte

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 18:58
SAKIN ilac vermeyin, mikroplar kaka (ishal) ile atildiginda iyilesir.
Okumadan sual sormayin.

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 20:36
tmm hocam hep okuyorum ama bazen panik oluyorum işte hemen soruveriyorum özür dilerim. peki hocam tahlil temiz çıktığına göre mikrobik olmadığına göre ne dokunuyor ki geçmiyor bir türlü bu ishal süte çok düştü acaba süt yapabilirmi ama herzaman içtiği şey önceleri dokunmayıp yeni dokunması da saçma olur bir bulabilsem kesecem vermeyi ama neyin dokunduğunu bulamıyorum kusura bakmayın hocam vaktinizi alıyorum ama sizden başka kimseye güvenemiyorum ve danışmıyorum

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 22:04
Illaki "tahlil temiz cikti", kulturde mikrop uremedi diye bir sey yok... Mikrop uremistir, Toksin salgilamistir, yemek isitlirken bakteriler olmus ve toksinler parcalanmamis olabilir.
Zaten ishali yapan, bakterinin kendisi degil, salgiladigi toksinlerdir.. Ister barsak icinde, ister barsak disinda, bu toksin olusmus gida alindiginda, ishal yapar..

Tip tahsili Turk Tip fakultelerinde yapildigi gibi "suyuna tirit" usullerle olmaz.. Ancak; Ingilizce Tip kitaplari okunarak bu bilgiler edinilir.. Turk Proflarla; aha iste anca bu kadar olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat