Karın ağrısı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47484
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 12:55
Konu: Karın ağrısı
Mesajı Yazan: optikcim
Konu: Karın ağrısı
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2015 Saat 10:28
Hocam mrb; 2 yaşındaki kızım gün içinde ara ara karnın ağrıdığını söylüyor.kramp şeklinde girip geçiyor.uyanıkken dişlerini gıcırdatıyor ve çok iştahsız.dün geçmiş maillerinizi okudum ve andazol şuruptan bir ölçek verdim.yalnız dün de sabah kalktığında göz altı şişti be hsfif kızarıktı bugünde yine aynı.yine çok iştahsızdı sabah kahvatıda bir lokma almasıyla kustu.hiç keyfi de yok.acaba böbrekleriyle ya da idrar yolu enfeksiyonu gibi bir problem olabilir mi?Hocam walla Allah sizden razı olsun.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2015 Saat 17:16
Hocam şimdide kulaktan 38 derece ateş var.burun akıntısı öksürük yok.iştahı da hiç yok.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 01:40
Dun yedigi-ictigi bir gida dokunmus, arkadan ishal gelecek...
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 03:37
Hocam akşam kakasını yaptı.önce kabız gibi yeşil renkte sonrası beyaza yakın cıvık kıvamda yaptı.beyazımsı oluşu beni çok korkuttu hocam. Acaba karaciğerle ya da safrayla ilgili bi sorun olabilir mi?
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 17:21
Hocam dün kaka renginden şüphelenip doktora götürdük.ultrason ve kan tahlili istedi. Sonucu yazıyorum:
Ast- 78
Alt-91
Alp-82
Ferritin-95.4
Üre-19
Kreatin-0,81
Usg sonucu
Koledok ve sol lobda intrahepatik safra yolları minimal dilatasyon ile birlikte etrafında ekojenite artışı mevcuttur.(kolanjit?)klinik korelasyon önerilir.
Bizi üniversite hastanesine yönlendirdiler.ancak biz afyon da ikamet ettiğimiz için pek güvenemedik.şimdi yoldayız istanbula gidiyoruz.iki prof hocadan randevu aldık. Ancak sizin fikirleriniz benim için çok kıymetli hocam.sizin değerli cevabınızı bekliyorum.
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 22:18
Safra yollarinda, bir TIKANIKLIK oldugunda, DEVAMLi beyaz kaka cikar. arada bir renkli, arada bir beyaz cikmasi bir mana ifade etmez..
Bosuna yollara dustunuz. Insallah, CAKAL Proflarin eline dusmezsiniz.. SAKIN benim haberim olmadan, ne bir tahlil yaptirin, nede ilac verin.
Eger, yolda, renkli kaka yaparsa, evinize donun.
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 22:48
Hocam bu arada demir ilacı kullanıyoduk.kakayı boyamış olabilir mi acaba?yarın mutlaka yazarım hocam çok saolun
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 23:07
Demir, kakayi "Beyaza" boyamazki!!!!
Burada; kakanin beyaz olmasini konusuyoruz. Eger, sari/kahverengi kaka yaparsa, bosuna yollara dustunuz demektir.
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 23:17
Hayır hocam demirden dolayı geç farketmiş olabilirmiyiz diye yazdım.bugün zaten kaka yapmadı.hiç bişey yemedi zaten.hayırlısıyla bi sabah olsun.yarın 12:00 de ilk randevumuz.
|
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2015 Saat 17:29
Hocam bugün muayene olduk.Tekrar ultrason istediler.ultrason da çamurlaşma var dediler.amerikan hastanesinde muayene olduk ultrason çekildi.ancak doktor mrcp istedi.durumu daha netleştirmek için dedi.anestezi alarak olacakmış.hocam eşimde bende perişanız.safra yollarındaki çamurlaşma ilaçla açılabilir mi?yoksa cerrahi müdahale gerektirir mi?bir de bu mrcp gerçekten gerekli mi?yarın için randevu verdiler.hocam sizden cevap bekliyorum Allah razı olsun.(bu arada dünden beri kaka yapmadı)
|
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2015 Saat 17:32
Bize açıklamaları çamurkaşma mı ,doğuştan gelen bir şey mi yada ben gibi bişey mi var safra girişinde onu netleştirmek için dedi doktor.
|
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2015 Saat 21:55
Eger; cogunlukla, "beyaz kaka" yapmaya devam ediyorsa, kismi tikaniklik olan; Byler Hastaligi olabilir... AMA; bu hastalikta, Sarilik ve beraberinde kasintilar vardir.
Bunun daha hafif sekli: "Benign Recessive Intrahepatic Cholestasis" dir.
Hele bir bakilsin.
Bu arada kan tahlillerinde; Bilirubin degerleri nasil??? Mutlaka bakilmis olmasi lazim. Eger, Bilirubin degerleri dusuk (normal) ise, bu hastaliklarin hicbirisi degildir.
|
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2015 Saat 21:57
Hocam az önce kakasını nırmal renktw yaptı.
|
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2015 Saat 22:30
Donun gidin evinize, isinizmi YOK!!!!!!
BOYLE ALLAHIN APTALLARI ILE UGRASIYORSUNUZ.
|
|