Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lütfen yardım (yemek yememe)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47503
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 13:45

Konu: Lütfen yardım (yemek yememe)
Mesajı Yazan: Gull
Konu: Lütfen yardım (yemek yememe)
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2015 Saat 23:04
Merhaba hocam 18 aylık 13.2 kg 88 cm bir oğlum var ve 5 gündür hiçbirşey yediremiyorum sadece anne sütü ve su haricinde tek bir kaşık dahi veremedim. 4 gün önce 18 aylık aşıları için sağlık ocağına götürdüğümüzde aile hekimimiz genel bi muayene yaptı ve boğazında çok hafif bir enfeksiyon olduğunu önemsiz olduğunu söyledi. Bu arada eşimde bende yaklaşık bir haftadır gribiz. Oğlumuzda da nadiren hapşırma oluyordu ve 2 gün önce de gündüz öğleden sonra huzursuzlanmaya ateşlenmeye başladı ve o günün gecesi sabaha kadar ateş ve huzursuzluk devam etti. Sabaha da ateşi normale döndü. Yalnız burun akıntısı olmadı sadece çok ağladığında biraz aktı o kadar. Ilk ateşlendiğinde grip olduğunu düşündük fakat burun akıntısı olmayınca ve ateşte kendiliğinden terleme falan olmadan geçince ondan da tam emin olamadık.
Hocam şu an oğlumuza hala tek bir kaşık dahi bişey veremiyoruz kesinlikle reddediyor. Aslında normalde de iştahsız bi çocuk oturarak asla bişey veremiyoruz, eşimle ben bir olup mecburen sırtüstü oyalayarak yediriyoruz. Ama dediğim gibi tam  5 gündür onu da yemez oldu. Oyalayarak falan tek bi kaşık verdiğimizde ise önce yutmak istemiyor yuttuktan sonra ise eliyle ağzının kenarını boğazını falan siler gibi çırpar gibi yapıp çıkarmaya çalışıyor, esner gibi ağzını ayırıyor, parmağını ağzının içine boğazına doğru götürüyor. Bu yuttuktan sonra ağzını esner gibi ayırmasını daha önce 3-4 ay önce yine yaşadık ve çocuk doktoruna götürüp durumu anlattık doktor boğazına kulağına falan baktı bişey yok dedi ağzını ayırma hareketine de bişey diyemedi. Bu durum o zaman yaklaşık bi hafta on gün kadar falan ve sürdü sonra normale döndü yine de o zaman yemeği bu derece reddetmiyodu. Hocam biraz uzun oldu ama çok çaresizim 5 günde 600 gr verdi 12.6'ya düştü yardım edin ne yapmalıyım. Çok teşekkür ederim iyi günler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 02:52
18 aylik kilosu; 11.180gramdir. 12.6kg bile fazla. Onceden asiri kilo aldigimndan, simdi "istahsizlik" devresine girmis. eski mailleri okuyun.
Ilk sayfada, Boy-Kilo cetveli var, oradan takip edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat