Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

torticollis

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47510
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 08:39

Konu: torticollis
Mesajı Yazan: menekşe
Konu: torticollis
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 12:10
Doktor Bey merhabalar,
3,5 aylık oğlum var. başını hafif sağa yatık tuttuğu dikkatimi çekti. 3 aylık kontrolünde torticollis olup olamayacağını sordum. doktorumuz elle muayene etti. herhangi bişeye rastlamadı. emin olmak için ultrason istedi. ultrasonda sağ scm 4.8 mm sol scm 4.7 mm ölçüldü ve belirgin bir torticollis bulgusuna rastlanmadı. oğlum dik tuttuğumuzda  boynunu bazen düz tutmasına rağman bazen hala hafif sağa yatırıyor. önemlimi.  ne önerirsiniz.
bir de son 5 gündür özellikle sağ kulağını kaşıyor ve meme emerken (her seferinde değil, bazen) memeyi bırakıp ağlıyor. kulak ağrısı belirtisi olduğunu düşünerek doktora götürdüm. 2-3 kere kulaklara baktı. kızarıklık bile yok dedi. başka birşeyden şüphelenmeli miyim.

teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 21:31
Cok hatalar yapiyorsunuz, bir gun cakalin biri size fena isiracak... Cok okumaniz lazim...
1- Torticollis, sadece; NORMAL dogumlarda, basin asiri kuvvetli cekilmesi ile boyun adelesi icine kanama olmasi ile olusur..
2- Kanama olduktan, sonra bu kan pihtisinin buzusmesi ve adelede kisalik yapmasi en az 9-10 ay alir. Hemen olmaz.
3- Anladiginiz gibi; yapilan US, tamamen, "duygusal" dir!!!
4- Anne sutu emenlerde, kulak iltihabi OLMAZ..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat