|
İyi Günler Kadir Bey... Size bir kaç sorum olacaktı.Oğlum 45 aylık 1-Oğlum 4-5 aydır genelde her gece,bir kaç kez ve özellikle yan cevirmek için dokunduğumda dişlerini gıcırdatıyor.Bunu doktorumuza sorduğumda bunun buyuk ihtımal gecici olduğunu cocuklarda cok sık görüldügünü ve sut dişlerinin yapısından dolayı bu gıcırdatmadan kalıcı dişler gibi etkilenmediklerini tedaviye gerek olmadığını söylemişti bu ne kadar doğru? Ancak kalıcı dişler cıktıktan sonra uzun sure devam ederse tedavi gerekir demişti? 2-Burada sizin diş gıcırdatmalarına atarax veya sipraktin önerdiğinizi okuyunca danışmak istedim.Siz stresten kaynaklı olduğunu söylemişsiniz msj.larda. Peki stresin sebebini bulup ortadan kaldıramazsak bu ilaçları bıraktığımızda yine başlamaz mı gıcırdatmalar. İlaç burada nasıl kalıcı bir fayda sağlayabilir? her diş gıcırdattığında 5 gün ilaç mı kullanmalıyız? Kullanmazsak dişlerine, çenesine veya uyku kalitesine bir zararı olur mu bu gıcırdatmanın? 3-Bir yerde de bu gıcırdatmaya cocuklarda sinüs akıntısının da sebep olabileceğini okumuştum bu ne kadar doğru? 4-Sizin X bacak ile ilgili msjlarınızı okuduktan sonra sanki oğlumunda ayak bileklerinde de 2cm kadar bir acıklık varmış gibi geldi doktora bunu da sorayım dedim Dvitamini eksikliği olabilir mi diye sordum.O da bunun olsa olsa fizyolojik bir x bacak olduğunu bu yaşlarda görülmesinin normal olduğunu ve en geç 5-6 yasa kadar kendiliğinden düzeleceğini söyledi? Bir de KALSİYUM değeri 9,41mg/dl , DVİTAMİNİ eksikliği olsa vucudun bu kadar yuksek değerde kalsiyum depolayamaz d vitamini eksikliği yok dedi çıktı işin içinden.Kalsiyum değerinin yuksek olması dvitamini eksikliği olmadığını gösterir mi gerçekten? Dvitamini ile ilgili yazınızda dvitaminin kalsiyum emilimini arttırdığını okudum ama bu her durumda kanda kalsiyum yuksekse dvitamini eksikliği yoktur sonucu çıkartır mı bilemedim? 5-"Beta diye bir virus" yazınızı okuduktan sonra aklıma bir şey takıldı.Taşıyıcılık olabiliyorsa ve okul cağı cocuklarının %20sinde bu mikrop boğazlarında varsa.Hastalık durumunda şüpelenip strepA testi yapdığımızda eğer o kişi taşıyıcıysa ve hastalık betadan değil ise strepA testi taşıyıcılıktan dolayı yine pozitif çıkmaz mı? Bunun ayrımını nasıl yapacağız? Kadir Hocam cevaplarınız için şimdiden cok teşekkürler.Hakkınızı helal edin.Sonsuz saygılarımla...
|