Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bronşit mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47615
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 00:09

Konu: Bronşit mi
Mesajı Yazan: mydeep
Konu: Bronşit mi
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2015 Saat 19:22
Hocam merhaba, 6 yaşında kızım 1 haftadır öksürüyor 3 gündür de hafif ateş yaptı ama 38 i geçmedi hiç. Burun akıntısı sarı ve çok bol. Öksürük 3 günde biraz nefesini de etkiledi hızlı sık nefes almaya başladı. Öksürükte boğulur gibi oldu. Bu yüzden bugun doktora gittik göğsümü dinledi ciğerler dolmuş dedi akciğer filmi istedi. Filmde bana da gösterdi beyazlıkları epey dolmuş bronşit dedi. Zinnat forte ve ventolin hava verdi. Evde nebulizatör oldugu için ventolin yaptım. Yarım saat sonra balgamlı öksürmeye ve kusmaya başladı. Ne dersiniz hocam bronşit mdir ilaçları veriyim mi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2015 Saat 22:00
Cok SALAK bir doktora gitmissiniz...Bunu aynen iletin:
1- Bronsit'in Rontgen bulgusu yoktur... Filmlerde hicbir anormal bulguya rastlanilmaz. Sizinle resmen "Kafa bulmus"...
2- Bronsitlerde, oksuruk cok geri plandadir... Esas sikayet, sikintili NEFES VERMEKTIR....Hasta rahat nefes alin, zor ve sikintili daha uzun surede nefes verir.
3- Turk Cocuk doktorlari ve Aile Hekimleri; Grip teshis etmemeye yeminlidirler. Onlar ASLA Grip teshisi koyamazlar.
4- Bronsit bir enfeksiyon degildir; Antibiyotiklerle iyilesmez.... Bronsit bir "Enflamasyon" dur.. Turk doktorlari; Enfeksiyon ile Enflamasyon arasindaki farki da bilmezler.
5- SAKIN; Verilen hicbir ilaci kullanmayin, sadece: Limonlu bal, Serum Fiz ve ColdMix kullanin...

Eski mailleri ve diger butun yazilarimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2015 Saat 22:38
Hocam bunlar nasıl insan ya:( birde zinnat forte vermiş , uygun doz çocuklar için günde 250 mg diyor doktor500 mg verdi. Kulaklarda enfeksiyon başlamış dedi, ona da iyi gelecekantibiyotik dedi. Yine de kullamıyorum di mi. Hocam bir se hırıltısı var bricanly kulansan mı. Bir haftadır dediklerinizi yapıyorum hocam limon bal cold mix göğse vicks. Ağır bir grip atlatamadık

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2015 Saat 05:43
SAKIN HA!!! KULAKTA ENFEKSIYON BASLAMIS HA!!!! Oyle bir sey olsa, cocuk agridan yeri-gogu yikardi. Sakin o salagin hicbir dedigine inanmayin...
SAKIN; Bricanyl'i kullanmayin... Grip esnasinda, savunma amacli daralan bronslari genisletirseniz, tamda onlarin istedigi gibi Virusleri Akcigerlere indirirsiniz.. Ondan sonar da, kortizonlu spreylerle sizleri esir alirlar, sittin sene ellerinden kurtulamazsiniz..

Cok okuyun ve sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2015 Saat 17:06
hocam, bricanly de vermedim. sadece bal limon, coldmiz veya vicks sürüyorum. ama öksürüğü çok sesli ama balgam çıkaramıyor, boğulur gibi. öksürürken göğsünün çok acıdıgını söylüyor artık ve ağlıyor. yapabileceğim başka birşey yok  mu. 2 haftaya gidiyor bu öksürük. epey yoruldu. ne dersiniz hocam.

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2015 Saat 19:09
Zaten; en az 2-3 hafta surer. Sabirli olun. Okumaya devam edin.

Mesajı Yazan: renoktane
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2015 Saat 16:36
Üstüme vazife değil ama biz de daha yeni atlattık hastalığı ve size kendimizden örnek vermek istiyorum. Üç hafta sürdü oğlumun öksürüğü. Bal-limon verdim ve sık sık su içti. Tuzlu su ile burnunu açtım. Şimdi hiçbir şeyi kalmadı. Öksürük tamamen gitti.

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2015 Saat 19:17
Emin olun, bu ornekler cogaldikca, bu " SARLATANLARIN" maskeleri dusecek..

Duzeleceklermi??? ASLA.. Asla duzelmeyecekler, baska sarlatanlik usulleri bulacaklar.
Eskinin sarlatan, Lincocin'ci doktorlari, gunumuzun Allerji doktorlaridir...

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 21:50
Hocam nre kadar teşekkür etsem az size. Sabırlı olup dediklerinize uydum ve antibiyotikte başka hiçbir şurup da kullanmadım. Ne de ventolin pulmicort. 2 haftadan uzun sürdü öksürük bu hafta içinde inadına bu doktora gittim kontrol için. Çok iyi kulağı toparlamış ciğerler rahatlamış dedi. Tam gülermisin ağlarmısın durumu. İyiki varsınız hocam. Bir şey daha sorucam izninizle bugun hafif ateş yaptı yine şurupsuz düştü hafif çıkıyor 37,5 lara. Ama ağzında koku var. Tek başına ağız kokusu bişi ifade eder mi pas yok dilinde. Bir de şimdi hocam hafifi ateşlendi ya bulaşıcı olur mu dedemiz yakın zamanda zatürre atlattı. Kalp hastası diye tekrr hastalık geçermi bizimkinden diye korkuyoruz. Ne dersiniz hocam

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2015 Saat 00:13
37.5 ates degildir.. Korkmayin, Zaturre teshislerinin de cogu palavradir, kale almayin..
Dedesinin kan sayimina bir bakin; WBC:11'den fazla ise, basit enfeksiyon, 18'den fazla ise, zaturredir.
WBC:11'den dusuk ise, basit Grip gecirdi, feci kaziklamislar demektir.

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2015 Saat 01:22
Hocam bi 38,4 e kadar çıktı kızımın ateşi ama kendiliğinden düştü sonra gün içinde en fazla 37,5 oldu demek istedim. Böyle anlık daha doğrusu 2 saatliğne ateş yükselmesi virüs müdür soğuk algınlığımıdır hocam bu arada ağıx kokusu hala var. Hocam wbc değilde dedemizde crp si aklımda o da epey yüksek çıkmıştı 87 o yüzden bakteriyel pnomani tedavisi görüyor.

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2015 Saat 17:40
Terimleri; yanlis biliyorsunuz... Turkce'de; "Soguk alginligi" denilen hadise, GRIP hastaligidir ve viruslerle olur.
Ayrica; "soguk etkisi" ile "Atesli hastalik" olmaz.. Usuterek hasta olunacagini; dunyada bir tek Turk doktorlari soylerler..

Dedeniz KAZIK YEMIS... O kadar anlattim... CRP'nin 2 kullanim yerio vardir.
- Kariak Risklerde: enfarktus, iskemi, Angina gibi durumlarda CRP "Risk siniri: 0-5 dir".
- Bakteriel olanlarda: 40-200 dur.. CRP hic guvenilir bir test degildir, bazi viruslerdede, hatta doku yikimi olan her durumda yukselir.
Mutlaka Lokosit (WBC) nin eriskinlerde; 11'den fazla olmasi gerekir. WBC:11 den kucuk ise, sahane bir sekilde kaziklanmis demektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat