Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hangi antibiyotik iğne? (Acil)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47748
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 23:24

Konu: Hangi antibiyotik iğne? (Acil)
Mesajı Yazan: cennettekus
Konu: Hangi antibiyotik iğne? (Acil)
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2015 Saat 22:38
Kadir bey oğlum din gece 40 derece ateş ile Yanıma geldi sabah ağzında pis bir koku ve dilinde pas olduğu için dinini yoğurda katıp bakterim verdim gün ıcınde Ateş'i tekrar 40 dereceye Çıktığı için dolven verdim ve günü rahat geçirdi ama aksam yone uyudu Ateşler içinde kalktı antıbıyotıgı ıcemedi kustu deli gibi öksürüğe ıstah Sıfır devamlı inliyor şurup içermediği için iğne olması Şart şimdi acile gidecez hangi igneyı yaptırmamız Lazım...? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2015 Saat 22:58
????????????
Yasi kac?? Kilosu kac????

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2015 Saat 23:08
35 aylik 13.500 gram

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2015 Saat 23:21
Kusura bakmayin aceleden hep yanlis yazmisim o sirada esim oglumu hastaneye göturuyordu size yazmami ve cevap gelmeden herhangi bir islem yaptirmak istemedigini söyledi. Sabah bactrim surup verdim gun icerisinde biraz daha iyiydi ama aksam icirmeye calistim yogurda katip kustu zaten gozunu zor aciyor agzi hep acik yutkunamiyor yutkunacagi zaman midesi bulaniyor agzinda koku ve dilinde pas oldugu icin bakteriyel sanirim kan sayimi yaptirmaya gerek varmi? Ama oglum suan cok kotu ilac icmeyide reddettigi icin igne olmasi sart 1 aydir öksuruyor hic doktora goturmedim ama bu defa farkli

Birde suprax antibiyotigi icerse danino yogurda katip onunla devam etsek olurmu? Cunki gecen senede hicbi antibiyotigi kabul etmeyip kusmustu suprax haric, yok onuda icmez kusarsa antibiyotik igneyi kac gun boyunca vurulmasi lazim?

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2015 Saat 02:16
Kadir bey doktor bogazina ve kulagina bakip iecilline igne yazmis 10 tane birini bugun vuruldu oglum ve atesi dustu igneden sonra gayet neseli ve istahliydi biranda ignenin etkili olmasi bakteriyel oldugu anlaminami gelir? 5 gun boyunca igneyi yaptiralimmi veya iesef vs baska ignemi olmasi gerekir? Doktor sadece igne vermis ne hassa surup yazmamis oksuruk kendiliginden zamanla gecer demis hayret

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2015 Saat 18:55
Evet, dogru, "bakterielmis"... EGER, surup icebiliyorsa, Aug..in200BId gunde:2x1 olcek (5ml) verin, 4 gun kullanin.
10 igne, VICDANSIZLIK!!!
Eger; hic surup iciremiyorsanizda, HICBIR SEY YAPMAYIN...

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2015 Saat 19:18
Ne yazikki bakteriyel degilmis uyuyana kadar cok iyiydi fakat gece oksuruk krizine girdi sabahta atesi vardi böyle oluncada igneyi yaptirmadim. 1 ay önce yine bronsiolit olmustu bu sekilde hic ilac kullanmadik ama 1 ay boyunca öksürügü hic kesilmedi tam tersine artti odasi soguk fakat atlet dahi giyse acayip terliyor sabaha kadar araliksiz öksürdu 1 ay boyunca ve 2 gun once anlattigim gibi tekrar 40 derece atesle hastalik hisirtili bir sekilde devam etti ama hic birinde burun akintisi hapsurma olmadi direk öksürük hirilti islik sesi ile basladi hastalik ve hic azalmadi öksürürken kipkirmizi oluyor gözleri kizariyor yasariyor nefes alamiyor öksürükten ballimon yetersiz kaliyor o kadar caresizimki bu böyle nereye kadar devam edecek yoksa durum bronsit zaturre falanmi 24 saat hic durmadan öksürüyor

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2015 Saat 02:50
Kararsiz kaldiginizda; HICBIR SEY YAPMAYIN....

SADECE:"Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix" kullanin., En azindan ne cins hastalik olursa olsun, zarari olmaz.

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2015 Saat 01:10
Perebron ve bal limon ile bir nebzede olsa rahatladi atesi ve hiriltisi hala devam ediyor nefes alirken degilde verirken cok zorlaniyor ve boguluyor sanki oksururken gece hic uyumuyoruz zaten kriz geciriyor resmen oksurukten 1 ay oncede bronsiolit bu sekilde baslamisti isin garip tarafi ne burun akintisi ne hapsurma olmadi hic direk oksurukle basladi 1 ay surdu ve oksuruk hizini kesmeden tekrar atesli bi sekilde yeniledi kendini.. oglum gece su gibi terliyor ve oksuruk hic kesilmiyor terlemese oksurukte kesilecek eminim bu terleme olayina nasil cozum bulabilirim bazen uyuya kaliyorum islak bir sekilde yatiyor sil bastan tekrar oksuruk basliyor aslinda en büyük sıkınti terlemesi kardesiyle ayni odada yatiyor kizima iki kat giydirip ustunu yorganla ortmeme ragmen hic terlemiyor ama oglum atletle yatmasina ragmen su gibi oluyor bunun icin ne yapabilirim odasi sicakda olsa sogukta olsa terliyor en azindan sicak olursa teri sogumaz diye dusunuyorum sizin fikriniz ne?

atesini dusurmuyorum ama atesliyken istahi sifir pek keyfi yok gibi dolven verdigim zaman keyifleniyor aciktim diyor kendine geliyor bu seferde buz gibi durdugu yerde ter atiyor buda öksurugun siddetlenmesine sebep oluyor ve kusuyor bu yuzden atesini dusurmuyorum siz bu durumda ne tavsiye edersiniz? Atesini dusurmelimiyim dusurmemelimiyim?

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2015 Saat 21:03
1- Atesini dusurmeyin... Vucut bu sekilde; hayat boyu etkili olacak "Bagisikligi" gelistiriyor.. Dikkat edin, bu sahtekarlarin tuzagina dusen butun hastalara birde; "Bagisik guclendirici" diye bir suru safsata ilaclar verirler.
2- Hicbir Allerji; oksuruk ile baslamaz... Solunum yolu Allerjileri DAIMA; Burun akintisi, Wheezing denilen, sesli nefes verme ile baslar.. Tedavi edilmeseler bile, kendiliginden gecerler..
AMMMMAAA: Bu tedaviler; Gripli hastalara verilirse ki, su anda en yaygin sekilde yapilan sahtekarlik budur, "Sahtekarligin: 3 safhasi" ile hastaneye yatmalara kadar varan agir tablolar ile karsilasirsiniz.
3- Kaderinizde; Astim olmak varsa; OLURSUNUZ... Ne bir kimse buna mani olabilir, nede Astim olmayacak bir kimseyi siz, Astim yapabilirsiniz...
Tabii ilaclarla yaratilan ve o sahtekarlarin; "Astim" dedikleri tablo farklidir. Hakiki Astim "Hayat boyu" seyreder, ilaclarla olan, ilaclari kestiginizde duzelir.   

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2015 Saat 21:15
Dediginiz gibi atesini dusurmuyorum hala atesli atletle geziyor evde  gece atesi dahada artiyor 39lara cikiyor  balgami bir turlu sökemiyor öksurmekten perisan oluyor en sonunda nefesini toparlayamiyor ve kusuyor perebronun dozunu arttirsam dahami etkili olur birde ben perebronu sadece yatarken veriyorum bu yuzdenmi gece oksurugu dahada artiyor aceba? Birde sirtina ve gogsune viks surup tulbentle kapladim bu sürecte buda yardimci  olurmu? birde oglum ogleden sonra ishal oldu ballimon ictikten sonra karnim agriyor deyip duruyor..
atesin 5. Gunu ates kac gun daha devam edecek? burnu tikali olmadigi halde yinede serum fiz. Iliadin veriyimmi ? cunki uat solunum yolunda sıkınti yok.
Birde oglumda x bacak durumu var 2 senedir sizin tavsiyenizle devid 3 ampul verdim 3 ay arayla hala cok bariz bir duzelme yok cunki asla sut yogurt peynir yemiyor kac senedir ugrasiyorum sadece 300 ml danino yogurt yiyor gunluk.
gripliyken devid3 verilebilirmi?

Merak ettigim 2 soru var kestane bali ve limon kullaniyorum cunki diger ballardan emin olamiyorum sahtemi gercekmi diye oksuruk icin hakiki balmi olmasi gerekiyor yoksa farketmezmi?
Bir diger soruda perebron sipraktin dolven antibiyotik gibi suruplari yogurt ile karistirabilirmiyiz?

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 01:38
Ilaclarla ugrasmayin, sicak su buhari iyi gelir.
Vick'e devam. ColdMix'de olur.
Dvit3 benim dediklerimden fazlasini vermeyin.
Bal: Her turlusu olur, recel bile olur.
Oksuruk varken; Sipraktin VERILMEZ...
Suruplarin tamami yogurt ile karisabilir.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 01:55
Tsk ederim hocam bu asamada sadece ballimon viks ve perebron kullaniyoruz diger ilaclarida merak ettigim icin sormustum sagolun..

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 03:02
Perebron bile cok sart degil. Bosuna oksurugu arttirmayin.

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2015 Saat 00:22
Perebronu kestim atesi dun kendiliginden duatu birdahada cikmadi hic ilac vermedim atesini dusurmedim ve ates bitttikten sonra oksuruk azaldi istahi ve keyfi yerine geldi araliksiz sabaha kadar oksururken sadece bir kere sabaha dogru siddetli bi sekilde olsuruyor 2 3 dakika suruyor balgami sokmeye calisiyor  buna sukur gogsuyle sirtina viks suruyorum aninda hiriltisi kesiliyor gece su isiticiyi fise takip agzini aciyorum devamli kayniyor oda iyice buharlaniyor bununda cok faydasi oldu birde turpu oyup bal koydum akan suyuni icirdim onunda aninda faydasini gordum balgami soktu gogsunu yumusatti cok tesekkur ederim perebronu kesmemi soylemeseydiniz gereksiz yere oksurmesi devam edip sonunda kusacakti yine her gun boyle oluyordu cunki.
kizimdada kuru öksuruk var sadece odasinin havasi kuru ondan sanirim bunun icin buhar makinesi kullansam faydasi olurmu yalniz soguk üfüruyor sicakmi olmasi lazim?
Birde hocam balgamli öksurukte odanin sicakmi yoksa sogukmu olmasi gerekiyor? Oglum asiri terliyor oda soguk oldugu halfe buz gibi terliyor ne yapmami tavsiye edersiniz devamli ustunu degistiriyorum baska yapabilecegim  birsey varmi?

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2015 Saat 17:54
Cok iyi... Artik nasil;Grip tedavi edildigini ogrendiniz.. Bundan sonra, SAKIN, Turk Cocuk ve KBB doktorlarinin verdigi HICBIR ilaci kullanmayin... Kendiniz tedavi edin.. Virus/Bakteri ayirimini yapin... Kararsiz kalirsaniz, bir kan sayimi yaptirin; Lokosit (WBC) degerine bakin, yuksek cikarsa, Antibiyotik verin. Gene isin icinden cikamazsaniz, bana yazin.

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2015 Saat 01:19
Bugun daha iyiyiz oksuruk ve hirilti var ama gogsu iyice yumusadi size diyecek söz bulamiyorum gercekten ne desem az kalır..
burdan bu durumda olan ve konuyu okuyan  annelere sesleniyorum sabredeceksiniz su 1 hafta icinde hic uyumadim oglum öksürürken ayni aciyi hissettim ama sabrettim 40 dereceye kadar cikti atesi düsürmedim ates terleme yapmadigi icin ustunu devamli degistirmek zorundada kalmiyorsunuz oyle bi oksuruyoduki araiksiz sanki cigerleri yerinden cikacak ama ilacsiz 7. Gunun sonunda cok sukur nerdeyse oksuruk yok denilecek seviyeye geldi..acildeki doktor kulagiyla bogazinda iltihap var diye 10 tane penisilin  igne verdi cope attim sizde inanmayin verilen ilaclara ve doktorlara sabredin...

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2015 Saat 17:28
Hocam tam iyilesti tekrar basladi bronsiolit 4 ay olacak öksuruk illetinden kurtulamadik simdiye kadar hicbir ilacta vermedimki onlar hirilti ve oksuruk yapiyor deyim bu kadar sık bronsiolit olmasi normalmi? Sabrederiz onemli degil ama kac ay daha oksurecek cocugum bilmiyorum isin garip tarafi ne burun akintisi ne genis tikanikligi oksurmedigi surece sapasaglam oksurunce perisan oluyor bir gun kuru oksuruk oluyor ertesi gun balgamli haftalardir evdende cikarmiyorum korkumdan banyo bile yaptirmaya korkuyorum iltihabi neden atamiyor anlamadim :( bagisikliligi guclendirmesi acisindan bactrim kullansammi? Ust solunum yollarinin gozunu seviyim illiadin serum fiz. Sipsap 2 haftada hallediyoduk bu bronsiolit nasil bir illetmis..

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2015 Saat 19:24
Bronsit oldugu NE MALUM!!!! Turk doktorlari her oksurene; Bronsiolit derler.. (Eskiden astim derlerdi, ne oldu ise simdilerde vazgectiler)...
Bunlara kafanizi takmayin, ne olursa olsun siz: Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix ile devam edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat