Kafasını tutusu
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47778
Tarih: 19 Ağu 2025 Saat 00:45
Konu: Kafasını tutusu
Mesajı Yazan: Didem_gfr
Konu: Kafasını tutusu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2015 Saat 18:47
Hocam merhabalar,
1 ay 20 gunluk oglum var. Simdiye kadar hiç dikkatimi cekmedi. Bugun annem kafasının genelde saga yatık oldugunu soyledi. Boyle bir durum varsa ne yapmamız gerekir? Doktora goturmem gerek mi?
Saygılarımla.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2015 Saat 19:06
Yuzu koyun yatirin ve basini devamli aksi yone cevirin.. Birde yattigi zaman bebekler daima baslarini duvara degil, annesinin gelecegi tarafa cevirirler.. Ayak ucunu-bas ucuna cevirin, bakalim duzelecekmi!!
|
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2015 Saat 02:58
Hocam boynunda bir sorun var kesin. Sagına dogru yatırıyor. Simdiye kadar aramızda sırt ustu yatıyordu. Hatta bu sekilde (yanımda oldugunu da bilerek sanırım) cok guzel uyuyordu. Sizindediğinizi uygulamak için yuzu koyun yatırmaya calısıyorum ama burnu da biraz tıkalı oldugu için (serum fiz kullanıyorum) bu sekilde uyumuyor. Baska yapabilecegim birsey var mı acaba?
Saygılarımla.
|
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2015 Saat 17:55
Bir Cocuk Cerrahi gorsun.. Torticollis olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2015 Saat 18:19
Torticollis ise tedavi edilebilir birsey midir? 1 aylıkken yaptırdıgımız kalca ultrasonu normal cıkmıstı. Bana sanki vucududa biyana dogru kayıyor gibi geliyor. Stretching ile cozulebilir mi torticollis ise?
Saygılarımla.
|
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2015 Saat 18:27
Bir Cocuk Cerrahi gorsun.. Torticollis olabilir.
Once teshis, SONRA tedavi!!!
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2015 Saat 17:15
Doktor Kadir Bey, bana onerebileceginiz bir doktor var mı torticollis teshis ve tedavisi için Istanbul'da?
Saygılarımla.
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2015 Saat 19:21
Dr. Tansu Salman'i bulun.
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2015 Saat 19:48
Dr. Kadir Bey, Dr. Tansu Salman'ı sadece Capa'da bulabiliyoruz sanırım?
Saygılarımla.
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2015 Saat 22:03
Mesajı Yazan: helin
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2015 Saat 11:55
hocam benim 15 aylık yeğenimde Torticollis çıktı.boynunu sol tarafa doğru tutuyordu.çocuk nöroloji koymuş teşhisi.tedavisi nedir şimdi renkli emar kan testleri yapıyorlar sebebi araştırılacakmış.korkulacak bir şeymidir tedavi yöntemi nedir bu hastalığın hocam
|
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2015 Saat 18:54
Sacmaliyorlar!!! Tek bir sebebi vardir, dogum esnasinda, basin asiri cekilmesi ile boynun iki tarafinda bulunan uzun adalelerde (SKM adelesi denir) icine kanama olmasi, sonra olusan pihtinin buzusmesi ile adelenin kisalmasidir. Gerdirme tedavileri ile duzelmezse, ameliyat ile, adelenin alt ucu kesilerek, daha disariya dikilir.
Dogru-durust, cocuk cerrahi bulun.
|
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2015 Saat 21:56
Hocam benim oglum posterior pozisyonda idi. En son ıkınmada dondu dedi doktor. Bu durumda anne karnındaki durusunda mı yoksa bebegin kafasını dondururken mi oldu?
Saygılarımla.
|
Mesajı Yazan: helin
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2015 Saat 21:58
Çok teşekkürler hocam aileyi çok korkutmuşlar yok tümör yok beynin oksijensiz kalması sonucu oluşmuş olabilir diye.bir çocuk cerrahına gösterelim o zaman
|
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2015 Saat 01:25
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2015 Saat 20:42
Hocam ben Pazartesi gittim cıkmıstı Tansu Hoca. Yarın yine gidecegim. Bir kere daha babam için gitmiştim bir prof gormeye capaya ama hoca iki kelime zor etmişti bizimle kendimi kopek kadar degersiz hissetmiştim. Simdi korkuyorum, Tansu Hoca nasıldır, ozel yapmam gerekdn bişey var mı sizin bana onerebileceginiz? Biraz kişisel bir soru oldu ama..
Saygılarımla.
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2015 Saat 02:20
Benim selamimi soyle, aradaki farki gorursun!!!
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2015 Saat 18:24
Hocam sizin selamınızı soyledim ve farkını gordum!!! Cok ilgilendiler. Tansu Hoca muayene etti. Torticollis varmıs ama cok ileri derecede degil. Masaj ve bazı fizik tedavi hareketleri verdi evde yapmak için. Bizim minik oglumuz Tansu Hoca'nın ogrencilerine de ders konusu oldu, keyifliydi. 2-3 ay sonra tekrar gidecegiz.
Hocam yardımlarınız için cok cok tesekkur ederim.
Saygılarımla.
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2015 Saat 19:49
Gecmis olsun...
Umarim, bu sayede; DOKTOR ile PSEUDO-DOKTOR arasindaki farki anlamissinizdir.
(Pseudo=Yalanci)
|
|