Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tek bobrek

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47811
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 19:53

Konu: Tek bobrek
Mesajı Yazan: NaViNez
Konu: Tek bobrek
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2015 Saat 23:12
Merhaba hocam,kizim 6 yaşında geceleri yatak ıslatıyor,bu probleme bağlı olarak böbrek ultrasonu yapıldı ve tek böbrekli olduğu söylendi.ilaç kullanmayı hiç sevmem bide bu böbrek konusuyla ilgili kullanmamaya çalışıyorum.Size sorum tek böbreklilikle ilgili nasıl bir yol izlemeliyim?bu konu ilerde kızımın anne olmasına mani olurmu?ve yatak ıslatma problemine ne yapmamı önerirsiniz?cevabınızı 4gözle bekliyorum çünki yaşadığım yerde sizin gibi bir uzman bulmam söz konusu bile değil.sevgiler,saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 02:16
Ne olmus yani, tek bobrekli oldu ise, kusmu kondurdular!!!
Hem sonra, bunun; "Gece isemesi" ile ALAKASI NE???? Sirf, laf olsun, Performans dolsun hesabi yapilan bir sahtekarlik, kaziklandiniz.

Eee, gece isemesine ne dediler???
Tek bobrekli olmasi, hayatinin HIC BIR DEVRESINDE, hicbir seye mani olmayacak, hic bir zaafa sebep olmayacak. Sadece, Bobrek bagisinda bulunamaz o kadar.
Gece isemeleri icin: Her aksam yatmadan evvel, her iki burun deliklerine; MINIRIN SPREY sikin. Bu konudaki eski mailleri okuyun.
Biraz gozunuzu acinda, bari bundan sonra kazik yemeyin.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 13:57
Çok teşekkürler cevapladığınız için ,içime su serpdiniz sanki.dedim ya hocam sizin gibi bi uzmanın görüşüne çok ihtiyaç duyuyorum,bana her yil idrar testi ve ultrason yapdırmam gerekdiyini söylediler,sizce yapdırmam gerekli mi?çocuğun çok sık sık hastalanıyor,ateşleniyor,her ateşlendiyinde böbreyine zarar deyecek diye çok korkuyorum,ateşlenmenin böbreye zararı varmı?vücıt direnci artsın diye ne tavsiye edersiniz?[

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 19:12
Bos verin... Bu tetkikler hic yapilmamis olsa idi, mesut ve bahtiyar sekilde hayatiniza devam edecektiniz..
Simdi ise; hep kafanizda bir kusku ile yasayacaksiniz...
Yapilanlarin ve soylenenlerin tamaminin unutun. Ates ile bobreklerin bir alakasi yok, hangi keriz bunu soyledi idi ise, "A Grubu Beta Hemolitik Streptokoklarin", Nefritogenic tipleri ile defalarca hastalanir ve tedavi edilmezse olabilen, Nefriti' karistiriyor...

Ates+Kusma+Dilde pas+ Agizda koku hepsi ayni anda olursa; bir Strep-A Testi yaptirirsiniz, (+) gelirse, Deposilin 1.2 igne yaptirirsiniz, olur biter.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 22:00
Cevapladığınız için çok teşekkürler hocam,izninizle size bi soru daha soracağım.5yaşında oğlumun sabah aç karnına aldığım idrar nümunesinde keton çıktı sizce endişelenmelimiyim?kusma,ateş olmadı ama idrar almadan önceki gün balık tüketmişdi (balık tükettiyinde çok susayan bir çocuk)ve de anaferon diye 1 ilaç almışdı acaba bunlardan kaynaklanırmı idrarda keton çıkması?kanda şeker testi yapdırmamı istediler ama açıkçası korkdum pozitif çıkar diye(idrarda protein negatif)

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2015 Saat 00:18
Resmen sacmaliyorlar... Seker hastalarinda, idrarda "KETON" cikmasi icin, seker komasi yani; "Diabetik Keto-Asidoz" olusmasi gerekir.
Normal bir cocukta, "keton" un hicbir onemi YOKTUR, oradan kacin, sizi "keklemeye" calisiyorlar.

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2015 Saat 00:24
Çoook teşekkürler,Allah razı olsun hocam.bide en doğru teşhis yapılan yerde yaptırdım testleri,artık kime güveneceyimizi şaşırdık,iyiki varsınız

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2015 Saat 00:42
Laboratuvarda bir sey yok!!! Yorumlayanin KERIZLIGI!!!

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2015 Saat 07:54
saydığım nedenlerden dolayı çıka bilirmi idrarda keton?(balık yeme,ilaç içme)

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2015 Saat 18:31
Ilac; belki!! Balik; hayir. Ancak zehirlenme---> kusma olacak, oyle.
Cok kafaniza takmayin, takiyorsaniz, tekrar yaptirin.

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2015 Saat 22:32
Merhaba hocam,biri 6 ve biri 1,5 yaşında kızlarıma yapılan allerji testi sonucu yumurta beyazı ve akı,mandalina,portakal,kedi köpek tüyü,bitki tozları,çikolata,havuç ve de soğuk havaya karşı allerjileri olduğu çıktı.çocuk doktorumuz bu gıdaları tüketmemiz gerekdiyini söyledi siz ne önerirsiniz?bide soğuk havaya karşı allerji nedir?böyle bir allerji varmı yoksa yine bir tuzakmı?(çocuklarım bu gıdalarla bealendiyinde görünürde hiç bir allerjik reaksyon yok)

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2015 Saat 22:33
Genetik olarak babaannede allerji var ama onda saman nezlesi

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2015 Saat 22:55
Siz bakmayin Turk Cocuk doktorlarinin, Allerji hezayanlarina... Bildiginiz gibi besleyin, yapilanlarin hepsi para tuzagi, hepsi sahtekarlik...
"soguk havaya karsi Allerji"!!! Daha durun, daha ne hezeyenlar duyacak-goreceksiniz.
EGER; Bir doktor cocugunuz icin, Allerji, "Coklu gida Allerjisi", Astim, Bronsit gibi teshisler koymaya calisirsa, hemen oradan KACIN...

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2015 Saat 23:08
Teşekkürler hocam,izninizle bir soru daha sorayım,3yıl önce almanyada yapılan test sonucu tiroid hastası olduğumu öyrendim ve 3yıldır eythyrox ilacı kullanıyorum,ilacı kullandığım süreçde hamile kaldım ve şimdi ilacı kullanarak emziriyorum.bebeğim 1,5yaşında.sorum şu acaba benim aldığım hormondan dolayı bebeğimin tiroid bezesi hazır hormona alışarak faliyyetden kalırmı?bebeğimdede bu sorunu araştırmalımıyım,emzirmeye devam etmelimiyim?bide bana ömür boyu bu ilacı kullanmam gerekdiyi söylendi benim bu ilaçdan kurtulma şansım nedir?

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2015 Saat 23:16
Son yaptırdığım test sonucum:
Tsh 3.97 referans 0.4-4
Anti Tg 26,1 referans <40
Anti Tpo 508,2 referans <34

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2015 Saat 23:17
Bu sonuçlara bağlı olarak her gün 100mg euthyrox alıyorum

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2015 Saat 18:43
devam edin.

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2015 Saat 19:43
Çocuğumu sütten ayırdıkdan sonra onada test yaptırmalımıyım?

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2015 Saat 23:39
Bir rahatsizlik olmazsa, niye yaptirasiniz!!!

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2015 Saat 09:49
Hocam ,sabahları kızım uyandığında nefes alamıyorum,burnum tıkalı söyleyip ağlıyor,sizce bunun sebebi nedir?ne yapmamı önerirsiniz?

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2015 Saat 18:37
Bu yasta ve bu mevsimde, normaldir... Idare edeceksiniz... Yoksa, Cakallar size bekliyor.. "Sahtekarlik ilaclari" ile sagladiklari; 2-3 gunluk rahatligin bedeli sonra, fitil-fitil burnunuzdan gelir, hastanelerde surunursunuz.
Ornekleri cok!!! Okuyun, ibret alin.

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2015 Saat 19:17
Hocam sizi bıktırmamı ne olur maruz görün bunca yıl biriktiyim sorular  soruyorum sizin gibi uzmanın görüşlerine çok ihtiyacım var.hocam çocuklarda lamblioz diye bi parazit bu aralar çok moda bi teşhis ama gerçek bi tedavisi varmı? Yaptırdığım bi tahlil sonucu pozitif çıktı,ben kendimdede parazıt olduğunundüşünüyorum çünki,uyuyunca ağzımdan su aktığını fark ediyorum,bide yüzümde deri altı küçük küçük sivilceler çıkıyor sizce bunlar parazit belirtisi mi?

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2015 Saat 19:50
" çocuklarda lamblioz diye bi parazit bu aralar çok moda bi teşhis "

Turkiye gibi cahil doktorlarin cogunlukta oldugu ulkelerde boyle uydurma teshisler normaldir...
HASTALIGIN ADI; Giardia Lamblia, Giardia Intestinalis ve Giardia Duodenalis gibi isimleri vardir...

Genel isim olarak, "Giardiasis" denilebilir ama; "Lambliasis" gibi salakca bir isim konmasi cahilligi gosterir..
Bulastigi her cocukta, hastalik yapmayabilir...
Eriskinlerde olusmus olan; "Doga direnci' ile, hastalik eriskinlerde gorulmez.
Laboratuvarlarda, mikroskopta gorulmeleri son derecede zordur.. Kakanin, taze ve sicak olmasi SARTTIR. Beklemis kakada gorulmezler..
Bu sebeple, Turkiye gibi memleketlerin, Laboratuvarlarinda, Giardia Trofozoidi gorulmesi imkansizdir. Ancak "kistleri" oda taze kaka olursa, mumkundur...Trofozoid goruldu derlerse, inanmayin..

Bu teshislerin cogu palavra olup, gene: Doktor-Laboratuvar ikili anlasmalari ile yapilan soytariliklardir.
Ishal, bazen kabizlik bile yapabilir. Bu sebeple, normal zamanda gecmeyen, ishal durumlarinda, kabizlik veya asiri gaz durumlarinda, bosuna tahlillerle ugrasmayin; Flagyl surubu kullanin...

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2015 Saat 20:02
Bizde kan testiyle yapıldı ve pozitif çıktı,flagyli çocuklara mı kendime mi?bide hocam vivasan diye bir isveç ilaç firması var (doğal ilaç) böyle firmalara güvenmelimiyiz?ben bu firmanın grapefruit seed  extract isimli ilacını elde ettim sizce kullanıla bilirmi?

LUTFEN!!!! Baslik harici sual sormayin, Tek bobrek ile basladik, nerelere vardik...

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2015 Saat 22:35
Soylenenlerin hepsini unutun, hicbir ilaci kullanmayin, hicbir test yaptirmayin...Zira bu sahtekarlarla tek-tek ugrasacak vaktim yok. Her gun yeni bir sahtekarlik uyduruluyor.
Bir sikayeti olursa bana yazin...

"Dogal ilac"da ne???? "Dogal otomobil" demek kadar sacma bir laf...

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2015 Saat 23:15
Tamam hocam çok teşekkürler,eksik olmayın

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat