Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

el ayak hastalığı mı antibiyotik alerjisi mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47860
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 16:00

Konu: el ayak hastalığı mı antibiyotik alerjisi mi?
Mesajı Yazan: tygon
Konu: el ayak hastalığı mı antibiyotik alerjisi mi?
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2015 Saat 18:43

Hocam merhaba;

Ben de forumdaki anneler gibi çocuklarını önemseyen bir babayım.Yazılarınızı saygıyla takip ediyorum.

2.5 yaşındaki ikiz kızlarımdan birisinin,idrarını yaparken ağrı hissederek yapamaması ve iç çamaşırında kan izleri görmemiz sebebiyle hastaneye gittik.Kendi doktorumuz yurtdışındaydı.

Yapılan idrar testinde eritrosit ve lökosite rastlandı,fakat nitrit negatifti.Bu nedenle verilen amok..vin 200 antibiyotiği kullanmadım.Fakat aynı gün vermiş olduğumuz kültürde üreme olduğunu öğrenince çocuğumuzun acı çekmesine de daha fazla dayanamayarak antibiyotiğe başladık.

Kendi doktorumuz da sizin gibi gereksiz antibiyotik kullanımına karşı olması sebebiyle çocuklar bugüne kadar antibiyotikle tanışmamışlardı.

Antibiyotiği bir hafta kullandık,perşembe akşamı son ilacı içtik.Bundan tam iki gün sonra (cumartesi) yani dün çocukta avuç içinde ve ayak altında aşağıda gönderdiğim döküntüler oluştu.

Hocam ishal yok,iştahı ve genel durumu iyi,hatta en önemlisi çoğu döküntülü hastalıkta görülen ATEŞ yok ki kızım diş çıkartırken bile ateşlenirdi.Bu ara tüm bu 10 günlük süreçte de hiç ateşi olmadı.

Yediği bir şey dokunmuş olabilir mi desek,her zamankinden farklı olarak  dün bir pastanın içinde çilek vardı ki daha evvelden de yemişti.

Sizce bu durum antibiyotik nedenli mi,eğer öyleyse bıraktıktan iki gün sonra oluşması normal mi,çünkü ilk defa antibiyotik verdiğimiz için antibiyotik alerjisi olup olmadığını sürekli kontrol ettim.

El ayak hastalığı yada sizin yorumunuza göre başka bir döküntülü/döküntüsüz hastalık ise ateş olmaması normal midir?

Saygılarımla;
Halil TOKER 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2015 Saat 19:27
1- Turkiye'de yapilan butun idrar kulturlerinde, evvelallah mutlaka ureme olur... Bu ureme, ne hikmetse, isin; "fitratinda" vardir..
Daha ilk Idrar tahlilinde, Nitrit(-) olunca, culture hic itibar etmemeniz gerekirdi. Neyse, bir daha boyle idrar problemleri olursa, sadece Kuruyemiscilerde satilan; "Cranberry" yemisinden, hergun, 1 corba kasigi miktarini yedirin. Kaziklandiniz.
2- Evet; El,Ayak ve Agiz hastaligi, bazi cinsleri hafif seyreder. Virutik olup, tedavisi yoktur.

3- Amoklavin dahil, butun Ampisilin ve turevi antibiyotikler, allerji yaptiklarinda; Pjama tarzinda ve Kizamik dokuntusu gibi dokuntuler yaparlar..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat