Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3 gündür devam eden ateş.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47951
Tarih: 11 Eyl 2025 Saat 22:57

Konu: 3 gündür devam eden ateş.
Mesajı Yazan: yukselkerse
Konu: 3 gündür devam eden ateş.
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2015 Saat 16:32
Merhaba hocam,  
46 aylık kızım bu yıl kreşe başladı. Doktorumuz antibiyotik taraftarı değil. Ama geçtiğimiz perşembe gününden beri ateşi var. Ateşi 40.2 yi gördü. 39'u geçince ılık duş aldırdım. Düşmeyince ibufen yada minoset verdim. Bugün doktora gittik doktorumuz boğazında kızarıklık olduğunu söyledi. Kültür alsak pazartesiyi beklememiz gerekiyor dedi. Ama viral değil bakteriyel dedi supranax antibiyotik yazdı. 24 saat arayla 7ml ver dedi. Ama ben hala kararsızım. Sizce vereyim mi? 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2015 Saat 16:41
Hocam antibiyotik suprax yukarıda yanlış yazmışım. Cevabını için şimdiden teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2015 Saat 18:47
6 senedir anlatiyorum...
1- Turk doktorlarina inanmayin..
2- Ates ile birlikte+ Agizda koku+ Dilde pas yoksa, antibiyotik gerekmez...
3- Ya da; bir kan sayimi yaptirin, WBC: 15.5'dan az ise, gene Antibiyotik gerekmez.

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2015 Saat 08:22
Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. Ağız kokumuz ve dilde pas vardı. Ateş zaten yüksekti. Öksürme, hapşırma yoktu. Ama yine de kan sayımı yapılmış olsaydı. Kendimi daha iyi hissederdim. Bir daha böyle durumla karşılaşırsam artık ne yapmam gerektiğini biliyorum.

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2015 Saat 17:54
2-3 SEFER, WBC yardimi ile teshisi kendiniz koyun,ve agiz-dil bulgularini iyi inceleyin; goreceksiniz, degme doktordan daha usta olacaksiniz...

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2015 Saat 09:22
Hocam bir kızım daha var 2 aylık. Ablası kreşe gittiği için sürekli hasta oluyor. Kardeşine bulaşsın istemiyoruz. Kardeşini çok sakınmak istemiyorum. Ama onun en azından 2 yaşa kadar antibiyotikle tanışmasını istemiyorum. Birde doktorumuz bebeğin odasını ayırın dedi. Şu an ablasının odasına alabilirim. Sizce ayırayım mı? Bu arada bebeğim sadece anne sütü alıyor. 3220 gr doğdu. Şu an 5425 gr oldu. Boyu 48 cm doğdu. Şu an 55 cm. 

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2015 Saat 17:41
Ilk 1 sene, bebekler, "anneden gecen Antikorlar" nedeni ile, sadece Gripal enfeksiyonlara yakalanabilirler. Antibiyotik gerekenler bu yasta son derecede nadirdir.

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2015 Saat 22:39
Çok sağolun hocam gerçekten şu zorlu günlerimde bana çok iyi geldiniz.  Hastasını müşteri gibi gören doktorlardan olmadığınız için ayrıca teşekkür ederim. Sizinle çocuklarımı daha bilinçli bir şekilde büyüteceğim. Allahım size sağlıklı uzun mutlu huzurlu ömürler versin.

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2015 Saat 10:06
Hocam onca işiniz arasında rahatsız ediyorum. Kusura bakmayın. Ben sizden antalya da bildiğiniz iyi bir çocuk doktoru var mı, yok mu onu öğrenmek istiyorum. İlginiz için teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2015 Saat 18:33
Su anda kimler var, bilmiyorum..

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2015 Saat 05:40
Yine de ilginiz için teşekkür ederim hocam. Eğer aklınıza biri gelirse lütfen bana bildirin. Birol Güven diye bir doktor var onu önerir misiniz? Birde kendi doktorumuz Ali Satılmış, bir de daha önce gittiğimiz Erkan Uçlar adında doktor var onlar hakkında bilginiz varsa yorum alabilir miyim? Ama işiniz yoksa hocam. 

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2015 Saat 18:31
Bilmiyorum, ben Turkiye'de degilim... USA Arizona'dayim.

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2015 Saat 08:25
Teşekkür ederim hocam. Bizler için burada olmamanız büyük kayıp. Ama sizin açınızdan bakarsam en iyisi. Burada bilime ve ilme önem verenlerin bir kıymeti yok. Şarlatanlık daha çok pirim yapıyor. Sağlıcakla kalın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat