ates
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48041
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 19:56
Konu: ates
Mesajı Yazan: gulsum
Konu: ates
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2015 Saat 22:38
|
Merhaba kadir bey.kizim ateslendi soru cevaplari okurken bir uyeye verdiginiz su cevap ilgimi cekti.cunki benm kizim atesi gelirken el ve ayaklari buz gibi olur .kizim 5 yasinda bu yasina kadae sizi tanimadan 2 kez antibiyotik kullanmistim.onun disinda grip icin sizin dedikleriniz yapiyorum cok sukurde geciyor.ama bu cevap aklimi karistirdi"ilac bilhassa ates dusurucu kullanmazsaniz, vucudun mekanizmalarini bozmazsaniz, el ve ayaklar buz gibi olmazlar. Basit bir Grip geciriyor, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin".
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2015 Saat 23:13
|
Ates hizli yukseldiginde, vucudun onemli organlarinin (Kalp, Beyin, Akcigerler gibi) Oksijen ihtiyaci anormal artar. Bu ihtiyaci karsilayacak, kani temin etmek icinde; el-ayak gibi onemsiz organlardan kan cekerler, bu organlarda soguma olur.... Hatta bunlarda yeterli olmazsa, sindirim sisteminden de kan ceker, Karin agrilari, kusma ve hatta diskilama olur..
|
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2015 Saat 23:18
|
Tesekkur ederım hocam bir sikinti yok o zaman.bende cevabinizi okuyunca normal ates degilse farklilik ne diye merak ettim.
|
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2015 Saat 03:55
|
Ates hizli yukseldiginde havale riski olabilir mi? Simdi biraz tedirgin oldum yada evham yaptim:((
|
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2015 Saat 18:04
Eger, vucudun aldigi tedbirler yeterli olmazsa ve beyine yeterli Oksijen gitmezse, beyin kendini korumak icin, calismayi durdurarak, gelen oksijen ile kendini korur... Beynin bu "calismama" durumu bir -deserebrasyon- durumudur ve "Havale" denilen durum da budur.. Beynin, vucut ile olan irtibati kesiktir, cocukta, basi kesilmis gibi cirpinmalar olur. Bu esnada, beyinde bir hasar olusmaz, beynin keyfi yerindedir.. Bu durumda cekilen EEG ler NORMALDIR...
Sakin bu konulari Turk doktorlari ile tartismayin bile, bunlarin hicbirinden haberleri bile yoktur... Onlar hasta ailelerini Ates ve Havale ile korkutmaktan buyuk haz alirlar... Tabii paranizi da alirlar... Bakin Hastane fatiuralarina; "ates dusurme" masrafi diye bir kalem vardir.. Bunlar boyle namussuz ve sahtekarlardir.
|
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2015 Saat 18:40
|
Haklisiniz ates ve havale korkulu ruyamiz haline gtrduler birde oksuruk...peki hocam boyle durumda napmaliyiz havale geciren cocuga? Mecburen turk doktorlarina goturucez sizden on bilgiyi almakta fayda var.artik doktor antibiyotik verdiginde kan tahlili istiyorum cok bozuluyorlar:-)
|
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2015 Saat 01:12
SAKIN.... Ama sakin goturmeyin. Siz bakin; agizda koku ve dilde pas yoksa, zaten Viral enfeksiyondur, ne ilaca nede antibiyotige ihtiyac vardir..
Kan sayimi; kararsiz kaldiginizda!!!
|
Mesajı Yazan: EFEMER
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2015 Saat 01:20
|
Hocam hayırlı geceler Bi konu hakkında bilginiz ihtiyacım var bugün bir arkadaşıma dr. Ateş uzun süre düşmezse beyin hücreleri ölür demiş ne demek bu???
|
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2015 Saat 01:59
Doktor, kerizin veya sahtekarin teki imis demek!!
Dedimya, Turk doktorlari, "Ates ve Havale" ile hastalari korkutmayi cok severler... En yagli-balli gelir bu konudur... Hastaneler de, "ates dusurme" ucreti diye bile bir ayri ucret vardir. Ates dusurmek, ayri bir "Ihtisas isi imis"!!! Yerseniz. ..
Kitap okumadan doktor olununca iste boyle zipirlarda ortaliga saciliyor.
|
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2015 Saat 02:48
|
Tsk ederim peki hocam oyle bir durum oldugunda çocuğun basi kesilmis gibi cirpinmalar oldugunda cocugumuz nasil mudahele edelim?bu ates konusunda o kadar cok yanlisi sizinle duzelttikki cok saolun.siizn normal ates dediginiz vucud isisinin yavas yavas yukselmesi.bnm kiziminki el ayak buz gibi olmasi hizli yukseldigi icin hep boyle olmasi beni tedirgen etti? Demissiniz ya ilac kullanarak vucudun mekanizmasini bozmassaniz el ayak buz kesmez ama ben hic kullanmiyorum ilac?benm burada kafam karisti biraz? Atesin hizli yukselmesi tehlikeli diye biliyorum? Cok soru sordum kusura bakmayin
|
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2015 Saat 18:29
Yanlis biliyorsunuz... Daha Turk doktorlari isin dogrusunu ogrenemediler, halk nereden bilecek??? Dusunun, '80'li yillarin basindan beri; Enfeksiyon hastaliklarinda, atesin gerekli oldugu, '70'li yillardan beride, Atesle gelen "havalede" EEG'nin gereksiz oldugu bilindigi halde, Turkiyenin, keriz Universitelerinde hala bunlar ogretilmiyorsa, bu "Sahtekarlik Cetelerinin" BASLARININ, Universitelerde oldugu asikardir..
Bu keriz Universitelerin peydahladigi doktorlarda, aha, iste bunlardir..
Ates ile ilgili 3 makalemide, yazarlar bolumunden bulup, okuyun. En onemlisi en altta olandir.
|
|