Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2 aylık bebekte bronkopnömonİ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48067
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 02:16

Konu: 2 aylık bebekte bronkopnömonİ
Mesajı Yazan: ads1940
Konu: 2 aylık bebekte bronkopnömonİ
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2015 Saat 13:29
MERHABA DOKTOR BEY. BENİM 2 AYLIK BEBEĞİM VAR.2  GÜNDEN BERİ 37-38 ARASI  ATEŞ OLDU.BUGÜN ATEŞİ YOK.ÖKSÜRÜK VAR BALGAMI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR.ÖKSÜRÜNCE ÇOK KÖTÜ OLUYOR.ABİSİNEDE GEÇEN HAFTA BRONŞİT BAŞLANGICI DEMİŞTİ.YENİ ÇOCUK DOKTORUNDAN GELDİK BRONKOPNÖMONİ DEDİ. ZATÜREYE ÇEVİRMEK ÜZEREYMİŞ.ANTİBİYOTİK VE VENTOLİN VERDİ BUHAR MAKİNASIYLA VERİLECEKMİŞ.İLAÇLARI ALMADIK.SİZİN GÖRÜŞÜNÜZÜ ALMAK İSTİYORUZ.ACİL CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİZ.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2015 Saat 05:37
Bronsit; ya vardir- yada yoktur... "Bronsit baslangici" diye hastalik uydurmasi sadece, Turk Cocuk doktorlarinin uydurmasidir.. Cok biliyorlarsa, acsinlarda bir kitapta bu deyimi bana gostersinler...
Sakin: Ventolin'i vermeyin, resmen tuzak kuruluyor.. Ventolin'in icini bir okuyun!!! Nasil bir tuzak oldugunu gorursunuz.. Resmen Astim ilaci verip, caniniza okuyacaklar.

Agizda pis bir koku ve dilde kalin bir pas tabakasi yoksa, size gozlerine kestirdiler, hastanelik edecekler demektir... Sakin bu assagilik tuzaga dusmeyin. Son 4-5 gunku yazilari ve Alt Forum yazilarini okuyun, bu sahtekarligin nasil 3 safhada uygulandigini ogrenin...
Daha olmadi, bir kan sayimi yaptirin... 2 aylik bir bebekte, Kan Sayiminda: WBC:17.5 ustu Antibiyotik gerektirir...
SAKIN ha!!! Aman ha hastaneye filan yatirmayin... Arada kalirsaniz, dedigim gibi kan sayimi yaptirip bana yazin.

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2015 Saat 18:16
hocam 2aylık bebeğimi dün tekrar bi doktora daha götürdük oda röntgen çektirdi.gerekli olduğunu söyledi. itiraz edemedik. oda bronşiolit dedi.klamer verdi.hocam öksürüğü çok fazla boğulurcasına.emmiyor sağıp biberonlada almıyor.hocam ne yapalım.bide röntgen zarar vermiş midir.

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2015 Saat 18:28
Siz iflah olmazsiniz... 2 aylik cocugu en sonunda telef edeceksiniz..
Bronsiolit, NE ZAMANDAN beri, Antibiyotik ile tedavi ediliyormus??? Yerseniz.. Rontgen cektirerek:
1- Thymus bezini yokettiniz.. Bu bez, Bursal (Humoral tip) tip bagisiklik icin cok elzem olan bir bezdir. Antikor yapimi zayif olacak... Halbuki bu bezin, 4-5 yaslarinda kaybolmasi gerekiyordu..
2- Tiroid kanseri olma RISKINI arttirdiniz... Dikkat edin, bir tane Rontgen cektirdiniz diye, Tiroid Kanseri olacak DEMIYORUM... Ama boye, aptal doktorlarin eline dusup, her oksurdugunde, Rontgen cektirirseniz, ilerde Tiroid Kanseri olma riskini arttirirsiniz.
3- Astim, Bronsit gibi hastaliklarin, Rontgen bulgulari yoktur...Bronsiolitte ise; Turk doktorlarinin zannettigi gibi; "beyaz alanlar" degil, tam tersi, Hyperinflation, yani alinan nefesin disari atilamamasi ile sisen akcigerlerde siyah alanlar vardir.

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2015 Saat 19:34
hocam ne yapalım.daha doğru sonuç için çocuklarımı en az iki doktora götürüyorum.ama durum daha vahim oluyor.hocam röntgenin zararlarını okuyunca çok kötü oldum.thymus bezi tekrar aktif olmaz mı.
röntgen çektirdiğime çok pişman oldum.yazacakları antibiyotiği bide radyosyan vererekdaha kötü yapıyorlar.

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2015 Saat 21:40
Thymus bezi ilk Akciger Filmi cekiminde kaybolur, bir daha geri gelmez.
Verilen butun ilaclari kesin...
Bronsiolit; zaten viruslerle olur, antibiyotigin NE ISI VAR!!!!
Hem "bronsiolit" deyip, hem Antibiyotik vermek, dunyada sadece Turk doktorlarina mahsustur..
Sadece Serum Fiz ile burun temizligi yapin, bol sicak su-buhar banyosu yapin...
Okuyun... Once sizin ikna olmaniz ve ondan sonrada bebege zarar vermemeniz gerekiyor.. Yoksa, yazik olacak o bebege...

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 09:10
hocam çok mu kötü bukadar.antibiyotik vermiyorum dediklerinizi yapıyorum.ne olacak bebeğime
zararını çokmu görürüz.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 18:06
Cok okumaniz, ve ogrenmeniz gerekli.. Yoksa bu suallerin arkasi gelmez.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 22:50
hocam son olarak da kalça ultrasonu tehlikeli mi yapılmasında sakınca var mı?

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 22:52
Hicbir sakincasi yoktur. Ses dalgalari ile calisir. Sadece luzumsuz yapildiginda, paraniz telef olur.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 22:59
çok teşekkürler hocam

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 13:53
hocam kusura bakmayın ama bu yazdıklarınız aklımdan çıkmıyor.bu söyledikleriniz bir anneye söylenemeyecek kadar ağır .ben evladımın kanser olma riskiyle yaşamasını mı bekliyecem.çok ağır ifadeler hocam.sütüm kesildi.hocam çevremden araştırdım o kadar çok çektiren varki.burda önce meslektaşlarınızın bilinçli olması lazım.keşke bi şekilde meslektaşlarınızı bilgilendirebilseniz.ben öğrendim röntgenin zararlarını ama bilmeyen aileler çok var.bilgilerinize sağlık.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 01:12
Dedigim gibi; ayda-yilda, 1-2 Film cektirme ile bir sey olmaz... Ama, her oksurdugunde de; Rontgen cekilmezki!!! Doktor komisyon alacak diye niye cocuklarinizi riske atasiniz!!!

Her seyin, bir makulu, orta karari vardir..
Biri cikar; tek bir tane Rontgen veya; Tomografi bile kanser yapar der,Oburu cikar, her hastadan Rontgen, Tomo ister.. Isin bir karari dozu vardir... Bunu asmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat