Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geniz akintisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48088
Tarih: 30 Ağu 2025 Saat 02:30

Konu: Geniz akintisi
Mesajı Yazan: emerlike
Konu: Geniz akintisi
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 04:37
Hocam 5.5 aylik oglumda dun aksamdan beri burun tikanikligi var nefes alamiyor burnunu acmak istedigimde serum fiZyoloiikten sonra aspiratorle cekiyorum bisey gelmio ama tikali az once emmisti hepsini kustu..bu akinti yarin birgun koyulasacak iyice nefes alamicak ne yapmam lazim hocam su an gece 4:30 uyuyamiyor nefes alamadigi icin:((

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 18:03
burun tikanikligi; akintidan degilki, bir sey gelsin!!!! Burun icinde odem oldugundan, burun tikali.. Cok darda kalirsaniz, Iliadin gunde:2x2ser damla, 3 gun damlatin.
Lutfen, bu konu ile ilgili mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2015 Saat 08:02
Hocam bu gece ates basladi 39a kadar geldik ama keyfi iyiydi eklem yerleri ve alnina soguk kompres yaptim surekli.. Grip mi geciriyoruz..kac gun daha devam eder burnu tikali olunca ememiyor galiba geniz akintisindan arada oguruyor..eski maillere baktim genelde daha buyuk cocuklar agirlikta..kizimda hemen doktora kosardim simdi gitmek istemiyorum ama anne yuregi iste...kucuk olunca ilacsiz atlatamaz gibi geliyor..

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2015 Saat 18:41
ASLA soguk tatbiki yapmayin.. Atesin vazifesi var. Siz atesi dusurdukce, hastalik suresi uzayacak... Sakin Turk Cocuk doktorlarinin sacmaliklarina, yalanlarina kanmayin. Benim ates ile ilgili 3 makalemide, yazarlar bolumunden bulup okuyun...

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2015 Saat 19:10
Okudum su an..ve iyice korktum napiyim simdi ben beynimde durdu..atesi dusurmeyip ciktigi
Yere kadar ciksin mi..burna iliadin aldim onu damlattim
Az biraz rahatladi..eski maillerede bakcam atesle
Ilgili ama su an anladigim birak ciksin 3-5 gune duzelir mi diyorsunuz..

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2015 Saat 22:58
Aynen oyle...
Siz Turk doktorlarina bakmayin.. Onlara gore, dunyada bir tek Turk cocuklari:
1- Usuterek hasta olurlar.
2- Sut ictiklerinde kansizlik olusur.
3- Ilk 6 ayda otururlarsa, "gegrekleri" batar!
4- Yemekleri cignemeyi, ogrenmeleri gerekir.
5- Kulaklarina su kacarsa, Orta Kulak Iltihabi olur..
6- TV seyrettiklerinde, Otistik olurlar.
7- Asla Grip olmazlar, sadece; Allerji, Astim ve Reflu olurlar.
8- Dis cikarirken atesleri yukselir..

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 00:47
Hocam iki gun once giden atesimiz az once geri geldi ne guzel kurtulduk die sevinirken neden geri gelmis olabilir..burnumuz tikaliydi akmaya basladi temizleyip siliyorduk ne guzel...yeniden enfeksiyon mu aldi acaba

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 03:26
Iyilestiginiz sanarak, erkenden kalkip kudurdu ve cok kosusturdu ise, aksamina atesi cikar, cok onemli degildir. Aynen devam.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 19:32
Hala 37-37.2 lerde geziyor ates..6 ayligiz yattigi yerden kuduruyo azda olsa ins yukselmeden atlatiriz...
Hocam bu iliadin mucize gibi bisey
1 yas alti kullanmasin diyor ama eski maillerde kulldandirtmissiniz bende kullandim..dun hic kullanmadik ondan onceki gun birer fis iki kere kullandik bugun burnu hala cok tikali yarim saat cabaladi ememedi o yuzden bugun tekrar sktim 10 sn sonra acildi emdi we misil misil Uyudu...

Mesajı Yazan: Busemm
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 21:50
Hocam, iliadin kulak agrisi olmadan kullanilir mı?

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 01:49
hocam cok cok oZur diliyorim ama
Sormak zorundayim
burun tikanikligindan ememiyoruz beslenemiyoruz ben iliadinin kullanim gununu izatmak icin gunde bir kere fislatmistim o tedavi edici diilde gecici cozum olarak dusunmustum yanlis mimyapmisim..su an agzi acik uyuyor uyandi emmek icin temizledim
fizyolojikle aspiratorlede cektim ama gene acilmadi aglayarak uyudu kaldi..ne yapabilirim hocam..sadece emiyor oldugu icin burun hayat memat meselesi su an:((

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 02:27
1- 38 ustu atesdir... sizin cocugunuzun atesi yok!!
2- Bir hile yapabilirsiniz.... 3 gun bir burun deligine, sonra 3 gun obur burun deligine damlatin..
3- Anladinizmi niye Eczacilar bu damlayi satmamak icin bu kadar; allem-kallem ediyorlar.. Doktora-eczaciya daha fazla is dusmuyor!!!
3- Burunda, tikanikligi yapan, ifrazat degil, ODEMDIR... Iliadin odemi cozdugu icin, etkili oluyor. Okumaya devam.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 15:30
Kendi mailime kadar burun tikanikligiyla ilgili eski mailleri okudum..
1) iliadini crs kullandim persembe kullanmadim cuma kullandim..persembe kullanmadigim icin 3gunluk hakkim yenilendi
2) odem burnunu cok temizlemeye calistigim icin yiprattigik icin hastalik uzayacak maalesef..akinti koyulasiyorsa geciyor demektir
3) emmesi ciddi oranda etkilendi we azaldi ama hastalik sonrasi daha hizli kilo alinir..
4) hastalik 4-5 gundede gecebilir uzayadabilir dont panic
Tam mevsimi oldugu icin faydalanmak isteyenler icin topladim yanlis anladigim biyer yok dimi hocam

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 18:46
Yok, guzel toparlamissiniz. Aynen oyle ...
Sadece; 4-5 gun ATESLI devre surebilir, Grip; 2-3 hafta surebilir olacak.
Tabii, Turk doktorlari ASLA grip teshis etmeyecekleri icin (yeminlidirler) onlar icin bu bilgiler, gereksizdir. Onlar her Grip hastasina; Antibiyotik (hatta igne), Aferin, Peditus, hatta; Nasonex, Flixotide gibi Kortizonlu spreyleri gibi ilaclari kakalamaya devam edeceklerdir..

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 23:59
Hocam yeni baslik acmak istemedim..akintimiz koyulasti gayet..temizleyince nefes alabilior bugunu iliadinsiz kapatmak uzereyiz cok sukur fakat bu seferde kabus olan hirilti ve oksuruk geldi!! Akinti koyulastigi icin genze aktigi icin mi hirilti gelio yoksa sirads oksuruk mu var..cok korkuorum balgamli oksuruk olur balgsmla bas edemez tikanir morarir doktora gitmek zorunda kaliriz die 6 ayligiz daha cunku:( ne yapayim simdi ben..

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2015 Saat 19:14
Butun Griplerde, iyilesme safhasinda olan, "olagan" durumdur.. Zaten sahtekarlarinda en fazla sizleri aldattigi, suistimal ettikleri devre de, bu devredir. SADECE; Sicak su buhari uygulayin, istirahat edin.. SAKIN: Turk doktorlarinin verdigi hicbir ilaci kullanmayin... ölen bebekler iste boyle, o ilaclar yuzunden öluyorlar.

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2015 Saat 10:35
Hocam rahatsiz ediorm ama oksurugumuzun miktari we suresi artti..artik daha yogun ve daha cok oksuruyor tedirginligimde artti haliyle kac gun surecek bu oksuruk onceden daha kuruydu simdi tahris olmus gibi yogun oksuruyor 6ayligiz...dahada artmasindan korkuyorum...dun disari cikarttim artti sanki of..

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2015 Saat 19:00
En az; 2-3 hafta surecek.. Sicak su buhari iyi gelir. Cok azmasin, kosmasin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat