Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bademcik resmi, ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48169
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 15:23

Konu: bademcik resmi, ateş
Mesajı Yazan: sevcan
Konu: bademcik resmi, ateş
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 19:25
Değerli Kadir hocam, kızımda 4-5 gündür çok hafif bir nezle durumu vardı. Nadir hapşırıyor burnu nadir akıyordu. Gece ateşi çıktı 37.5-38.5 arası idi ve şu ana kadar da bu arada seyrediyor. Sınıflarında birçok çocuk ateşlenmiş. Griptir demiştim ama bugün bademciğine bir baktım, bademcikte minik delik gibi krater çukurlar gördüm. Bizim antibiyotiklik bir durumumuz var mı hocam. Varsa içmemiş olursak diye korkuyorum. Keyfi ve iştahı çok iyi değil ama aslında çok kötü de değil.

http://i.hizliresim.com/nAlqpN.jpg

Şimdiden çok teşekkür ederim hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 01:44
Saglikli bir bademcik... Bir Ilkokul, Tabiat bilgisi kitabi alin ve oradaki bogaz-Bademcik resmine bir bakin. aynisini goreceksiniz.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 22:39
Hocam çok teşekkür ederim. Ben bademcikler büyük diyeceksiniz sanmıştım. Ne zaman bu büyüklükte doktora gitsek bu çocuğun bademcikleri çok iri aldırmayı düşünün diyorlar. Kızım şu an boğazım acıyor diyor ve ateşi çok yüksek devam ediyor. Kızımın bademciğine sağlıklı diyen ilk doktor sizsiniz hocam. iyi ki varsınız.

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 00:19
Son 20 senedeki doktorlar; ne Fizyoloji nede Fizyopatoloji bilmediklerinden, veya bilip de, isin namussuzlugunu yaptiklarindan, bu yastaki HER COCUGA bu sacma laflari ederler...
Bademcikler, agiz kapali iken, o sekilde durmuyorlar, yanlara kayiyorlar. Cocuk agizini actiginda, o sekilde one geliyorlar.. Simdiki doktorlar, Bu TEMEL bilgisi dersleri artik cok sudan okuduklarindan, boyle sacmalarlar.

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 21:10
Değerli Kadir Hocam, bugün 37.5-38.9 ateşimizin 3. günü. Size ilk yazdığımın üzerine çok daha yoğun hapşurma, burun akıntısı ve daha sonra sağ gözde çok yoğun çapaklanma ve göz akıntısı eklendi.O gözü şuan kıpkırmızı hocam. Kızım nadiren boğazının acıdığını söylüyor. iştahı iyi.  Gözüne birşey damlatmamız/ sürmemiz gerekir mi yoksa kendiliğinden geçmesini mi bekliyeyim diye size danışacaktım hocam. yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 22:27
Boyle; silme capak olursa, once Serum fiz ile Burun temizligi yapin, ondan sonra; Tobrased goz damlasi, gunde:4x1 her iki goze damlatip, masaj yapin. Teferruati eski maillerden ogrenin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat