Ateşi dusmuyor
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48179
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 10:40
Konu: Ateşi dusmuyor
Mesajı Yazan: eliftuna
Konu: Ateşi dusmuyor
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 09:04
Hoca merhaba, oğlumuz ahmet tuna 8,5 yaşında Hacettepe'ye ateşli götürdük. Boğaz ağrısı ateş mide bulantısı şikayetiyle. Lökosit 14.4 ama antibiyotik vermedi. Bugün boğaz kültürü sonucu çıkacak sonucu bekleyip öyle yazalım dedi doktor. Fakat boğaz ağrısı devam ediyor ve tıkandı bogazim diyor. Ateşi de düşmedi. Ilk gün ki kadar dirençli değil ama yedi sekiz saatte bir yükseliyor 38 de veriyorum ibufroveni. Hocam bakteri ürediyse bugün alicam sonucu ne yapalım? Üremediyse ne yapalım? Saygılar. .
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 16:07
hocam merhaba; sabah yazdıgım mesaja bırkac sey daha eklemek istedim. kan sonuçların da bazı degerler yuksek bazıları da düsük gelmiş. fakat doktor sadece kandaki fosforda durmuş. beslenmesine dikkat etsin demiş. Fosfor, İnorganik (Kan) 1,57 Bilirubin, direkt 0,361 Bilirubin, total 1,96 ALP (Alkalen fosfataz) 364 bu ıüçü de yuksek gelmiş. Ürik asit 2,85 LENFOSİT# 0,9 EOZİNOFİL# 0 LENFOSİT% 6,5 EOZİNOFİL %0,1 BAZOFİL% 0 bunlar da diğer düşük olanlar. hocam şimdi bu durumda değerlendirme nasıl yapılabilir. oğlumuzda bağ gevsekliği de var acaba bu potasyum eksikliğinden mi kaynaklanıyor? boğaz kültürü henüz cıkmadı ateşi de yüksek değil 38 e yakın.. saygılar
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 19:03
Bildigin Grip.... ALP, Fosfor ve Bilirubin baktirmakda neyin nesi!!! Sadece Performans primlerini arttirabilmek icin, devlete atilan kazik.. O devlete de oh olsun, bu sahtekarlik duzenini bizzat devlet yaratmistir. Kendi kalesine gol atan bir devlet!!!
Ciddi hicbir sey YOK!!!...
8.5 yasinda, zaten WBC: 14.5 dur... VIRAL bir hastalik geciriyor. Sakin Bogaz kulturune de, inanmayin, olmayan mikrobu bile uretirler..
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 19:17
hocam saygılar teşekkürler öncelikle.. bizim oglan gerçekten hep yorgun ve ağır. acaba bag gevsekliğinden mi kaynaklanıyor? bir de bu bag gevsekliği nasıl düzelir? allah sizi başımızdan eksik etmesin..
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 19:22
Hastalik YOK... Tipi boyle!!
Bu "Bag gevsekligi" lafi da simdi nereden, nasil cikti???
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 19:26
hocam bag gevsekliği var daha önce doktora gitmiştik düz tabanlık sebebiyle. doğuştan bağları gevşek dedi. yaradılışı bu dedi ama kasları güçsüz . bag gevsekliğnden dolayı hazır sizi bulmuşke sormak istedim sizin görüşleriniz önemli ..saygılar... 
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 19:30
Bosverin, spor yaptirin o kadar... Oldugu kadar olur.. Hayret, nasil oldu ise, dogru konusan bir doktor bulmussunuz.. Sizi oymamis!!
|
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 14:13
Hocam Merhaba. Siz boğaz kültürüne inanmayın dediniz ama bir an olarak sormadan da içim rahat etmeyecek. Boğaz kültürü bugün çıktı sonuc staphyloccocus aureus ürediyse şeklinde. Hacettepe Üniversitesi diye doğruluk payı olması endişesi taşıyorum. Yorumunuzu merakla bekliyorum saygilar
|
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 14:15
Hocam çocuklarla yazarken eksik olabiliyor. Yazdığım mikrop üremiş. anne olarak sormak ihtiyacı duydun saygilar.
|
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 18:55
Her Stafilokok; hastalik yapmaz...
Eger, adam gibi bir Laboratuvar olsa idi, Tipini soylerdi.
1- Stafilokokkus Aureus olacak.
2- Koagulase: (+) olacak...
Boyle kus gibi; "stafilokok uredi" diye rapor verilemez..O keriz laboratuvara gidin ve benim soyledigigim iki maddeyi sorun... Cocukmu kandiriyorlar!!
Tabii, doktorlarla anlasmali olduklarindan boyle canak rapor verip, doktorun sacmalamasina, hastayi kaziklamasina, sebep oluyorlar.. Hasta haric, herkez kazancli!! Oh ne ala memleket!
Ben Cocuk ihtisasindan sonra, birde Mikrobiyoloji Ihtisasi yaptim, soran olursa soylersiniz.
12 Eylulden sonra, Kenan Evren, doktorlar aleyhinde konusunca, Ihtisas imtahanina girmeden, bir daha donmemek uzere, Universite den istifa edip ayrildim. Tayyip gelince de, Turkiye'den ayrildim..
|
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 20:35
hocam ne deseniz haklısınız. hangi şey doğru hakkaten bu ülkede!! hocam eşim şehir dışında ve ben iki çocukla yalnızım o yüzden hastaneye gidip ayrıntılı olarak öğrenemedim. fakat online sistemlerinden baktığımda '' Kültür: Staphylococcus aureus üredi.''
şeklinde bir sonuç görüyorum. bu durumda ne yapabilirim?? saygılar..
|
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 22:19
Onunda; Koagulasyon testinin yapilmis olmasi gerkirdi.. Koagulaz(+) olanlar tedavi gerektirir.
Eger, su anda cocuk iyi ise, hicbir sey yapmayin. Zira Koagulaz(+) Stafilokok enfeksiyonlari, cok ciddi ve agir enfeksiyonlardir...
|
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2015 Saat 16:35
Hocam şimdi hastaneden geliyorum. Üreyen mikrobu onemsemediler fakat ağzına baktı çok fazla geniz akıntısı var dedi ve Augmentin 600 yazdı on gün. 2*1.5 kullansın dedi. Ben de antibiyotik olmadan düzelmez mi dedim o da şeffaf değil baya yemyeşil akıyo yoğun dedi. Bu durumda ne yapalım hocam ateşi kalmadı ve halsizlik ve boğaz ağrısı dışında şikayeti yok boğazınin aktığından da şikayetçi hep öncesinden de yani. Saygilar
|
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2015 Saat 22:20
Gordunmu bak!!!! Yapilanlarin tumu palavra idi.. Ben daha bastan, size ne dedim!!
Sadece; Serum fiz ile burun temizligi yapin, hergun banyo yaptirin.
SAKIN Augmentin'i kullanmayin. Zaten Gribin sonuna gelmissiniz.
|
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2015 Saat 22:39
sonsuz saygılarımı sunuyorum.. ömrünüz uzun gönlünüz huzur dolsun..
|
|