pfapa mi kriptik tonsilit mi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48203
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 12:04
Konu: pfapa mi kriptik tonsilit mi
Mesajı Yazan: minedefne
Konu: pfapa mi kriptik tonsilit mi
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 16:18
Hocam 20.eylul.2013 dogumlu kizim var.2800gr ve 48cm dogdu.simdi 9800gr ve 82 cm.doktor cok zayif dedi.sut icmiyor 2 damla icse ertesi gun kabiz oluyor ve karin agrisindan siskinlikten uyuyamiyir. Ama surekli yogurt yiyor.puturlu gida yemiyor.sabah 200cc mama iciyor.gun icinde de yaklasik 3 kase corba iciyor.ekmek de yemiyor. Corbalardan da en cok unla yapilan yogurt corbasini seviyor.et urunlerini corbasina katarak ogutup yediriyorum baska turlu yemiyor.eklem yerleri kutluyor. Ve surrkli hastalaniyor. Bagisiklik sinirda cikti kan testlerinde.15 gundur gecmeyen oksuruk balgam ve 5 gun suren yuksek atesi oldu.disetleri iltihspli ve dili yara oldu.su anda halen oksuruk ve balgami var.halaiz ve kusuyor. once klomaks ventolin ve tanflex sprey verdi.gecmeyince 1 gece hastanede kaldik.prednol verdiler damardan.buhar verildi ve antibiyotik.bugun ciktik.5 tane antibiyotik igne ve evde ventolinli buhar verdi. Ne yapmaliyim igneyi vurdurmak istemiyorum cok agliyor. En son idrar yolu iltihaplanmasinda igne yaptirdiktan 2 hafta sonra amipli dizanteri olmustu.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 16:23
Hocam bu arada kizim 8 aylikken goturdugumuz 5.doktor atesin nedenini anlamak icin bogaz kulturu ve diger tahlilleri yapip pfapa olabilecegini soyledi.sonuclar temiz cikinca prednol igne verdi.etkisini hemen gorduk.pfapa olabilir dedi.her 3 haftaya atesleniyordu.sonra aralar uzadi. Simdiki duruma da tonsilit dedi baska bir doktor. Artik ne yapacagimi sasirdim sureklo ve uzun sureli hastaliklari karsisinda.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 19:07
Sacmalamis!!! 8 aylik cocukta; PFAPA Sendromu!!! Yok daha neler!!
8 aylik cocukta; Streptokok enfeksiyonu bile olmaz, tabiiki tahlil temiz cikacak.. Bu isler, en az 6-7 yasindan sonra olur.
Tonsillit; diyebilmek icin, cocugun, gene en az; 4-5 yaslarinda olmasi gerekir. Keriz bu doktorlar. Surekli; her ateslendiginde, Antibiyotik verirseniz, hele birde Prednol igne sahtekarligina kanarsaniz, cocugunuzun hastaliklari hic bitmez.. Zaten butun bu namussuzluklar hep bu dumen icin... Meslek hayatim boyunca, hicbir hastama Prednol igne yapmadim, gerek olmadi!!
Kullanidiginiz butun ilaclari okuyun ve bundan sonrada, Streptokok ve Bogmaca haric; hicbir bogaz enfeksiyonuna Antibiyotik vermeyin. Hos, Bogmaca bile Antibiyotiklere hassas degildir, esasinda onu da saymamak gerekir.
|
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 19:59
Hocam cok sagolun antibiyotikleri kullanmayacagim.peki diseti iltihabi ve dildeki yara icin ne yapmaliyim.ve beslenmesi icin ne dersiniz.sut icemiyor sulandirip da denedim olmuyor.karin agrisi sislik ve kabizlikla sonuclaniyor.gunde 200 cc mama ve 3 kase corba iciyor.ekmek puturlu gida yemiyor.kilo da alamiyor.18 aylik 9800gr ve 82 cm.
|
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 22:02
Diseti ve dildeki yaralara; Pyraldin sol surun.
4 ayliktan itibaren, mamalara gerek kalmaz. Resmen kaziklaniyorsunuz. Sizlere, Tereyagi alinmis, "Hurda sutleri" mama diye kakaliyorlar.
Mamalarin yerine; Soguk sut teklif edin.
|
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2015 Saat 22:33
Hocam antiboyotigi kestim.grnel durum iyi ama kusmasi kesilmedi.piraldyne gunde kac kez surmeliyim.bir de sutu severek icer ama mutlaka kabizlik siskinlik ve karin agrisi yapiyor nasil bu etkileri yok edrbilirim.bir de kilo almasini saglamamin yolu var mi hocam.
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2015 Saat 02:48
Pyraldin; her yemekten sonra surun. Sutune biraz seker ilave edin.
|
|