Kusma
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48266
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 13:57
Konu: Kusma
Mesajı Yazan: Didem_gfr
Konu: Kusma
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2015 Saat 20:28
Hocam 25 aylık kızımın son zamanlarda pek keyfi yok aslında bi bakıyorsunuz hırcın bi bakıyorsunuz keyfi yerine gelmiş. Pazar gunu, 4 gun once sabah ona hindi etli salam ve kasardan tost yaptım. Salıncakta sallandıktan sonra babası kucagına alınca kustu. Sonra keyfi yerindeydi. Dun iştahı yoktu bugun kahvaltıda istemedi. Biberonda ballı su verdim, bir yarım saat sonra birkac oksurdu sadece su kustu yemediğinden midesi bomboştu. Basını elledim biraz sıcaktı atesini ölçmedim, gun boyunca az sıcaktı. Kakası normal. İştahı yoktu. Aksam az bişey yedi ama cok hasta goruntusu yok. Bazı bazı aynen su sesi yapıyo: ıhıhı....
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2015 Saat 00:35
Muhtemelen, yedigi bir gidadan mikrop kapmis. Hindi salami olabilir..
arkadan ishal gelecek, sakin hic bir sekilde ilec/Antibiyotik vermeyin. Bol su/sivi teklif edin.
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2015 Saat 01:55
Ama 3 gun arayla kusma olur mu hocam? Ben PazAr gununden sonra ishal gelir diye dusundum ama gelmedi.
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2015 Saat 17:48
Hocam ozetle;
Pazar sabahı, kusma ve sonrasında iyi hali carsambaya kadar birsey yok sadece hırcınlık
Carsamba sabahı, sallandıktan sonra içtiği suyu 2-3 oksurdukten sonra kusma, iştahsızlık yememe, az ates
Persembe bugun, sabah kusma, ates yukselme, iştahsızlık yememe. Ishal yok hatat yememekten sert yaptı bugun..
Hocam okudugumda hibirsey vermeme gerek yok. İstediğinde su vericem. Burnu tıkanırsa serum fiz.
Durumunuz bu sekilde hocam..
Saygılarımla.
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2015 Saat 22:22
Aynen oyle, kusma ve kaka ile mikroplar atilincaya kadar sikayetleri devam edecek. Eger, Viral Gastroenterit ise, 1 hafta surer.
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2015 Saat 22:58
If your child isn't able to keep down food or other fluids, the doctor may advise you to give her small sips of the electrolyte solution throughout the day, until she's able to keep that down, and then slowly go back to her normal diet.
Hocam burdaki "electrolyte solution" dan kasıt nedir acaba? Kızım hiçbirsey yemiyor ama içiyor..
|
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2015 Saat 18:16
"Tuz-Seker Eriyigi" .. Eczanelerde toz halinde satilir.. Bizim cocuk doktorlarina bir "avantasi" olmadigi icin, doktorlar tarafindan pek ragbet gormez..
Dusunun ben 1977'de Hacettepe'de iken, kullaniyorduk, ama hala ragbet gormemistir, zira; hastaya, Serum takilmasini veya hastanelere yatirilmasini onleyen bir sistemdir.. Siz hala Turk Cocuk doktorlarini bir adam zannedin... Bir sorun da bakin, ne camurlar atacaklar.. O yuzden, benim (ayni etkiyi gosteren) Visne suyu-Soda karisimina ve gazi cikmis Cola'ya da camur atarlar.... Onlara gore her kusan ve ishalli hastaya, Serum takilacak, hastaneye yatirilacak...
Turk Cocuk doktorlarinin yaptigi hangi bir sahtekarligi anlatayimki!!! Yaptiklari her is sahtekarliktir...
Ama, bu millete de, mustehaktir.. Dogru soyleyenle, yalanciyi ayird edebilmekten bile aciz milletlere, boyle rezillikler azdir bile..
|
|