Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ates ve oksuruk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48484
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 09:46

Konu: ates ve oksuruk
Mesajı Yazan: nurkiz
Konu: ates ve oksuruk
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2015 Saat 19:08
 Hocam, oğlum4.5 yasında ve gecen hafta iki günlük oksurugunu limonlu valla atlatti ama birkaç gün sonra tekrar öksürük basladi ama dun ates de başladı.. 39.5larda ama hic ateş düşürücü vermedim.. Sadece limonlu bal, ser fiz. Ve bazen vicks. Dilinin üzeri beyaz ve agzi kokuyor ama acliktan kokuyormus gibi geldi bana.. Çünkü bütün gün hicbir şeyyyemesi sadece su içiyor. .ne yapmaliyim, aynen devam mi edeyim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2015 Saat 21:53
Atesi devam ediyorsa, yarin bir "Kan Sayimi" yaptirin, WBC:15.5'dan fazla cikarsa, bir antibiyotik baslariz. Bana yazmadan hic ilac vermeyin.

Mesaj Tarihi: 28 Mar 2015 Saat 06:32
Hocam, gece 2 gibi kuştuve sonra rahatladi aardından da ateşi düştü. Su an 37.8 ve gayet iyi.. Bu durumda test yaptirmama gerek yok değil mi.. Ancak sabah 2.5 yasindaki oğlum ateşle uyandi.. Sanirim ona bulasti. Ona da hic iilaç vermeden devam edeyim mi sormak istedim..teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 28 Mar 2015 Saat 07:09
Evet, atlatti, kardesini de, ayni sekilde tedavi edin. Test filan gerekmez.

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2015 Saat 11:20
Hocam, ateş düştü toparladi derken dum geceden beri durmayan bi öksürük var, bir iki defadir öksürmekten kusuyor. Ben yine de limonku bal, ser. Fiz ve vicks harici bir sey vermiyorum.. Dogru mudur..
Bir de kucuge de gecti demistim, o da atesini terleyerek kendiliğinden atlatti, dun iyiydi ama gece yine ateşlendi ve kuştu, kusunca ateşi de kendiliğinden geçti.. Ona da farklı hicbir şey vermiyorum..
Bu seneki grubun sekli mi bu anlamadim.. Tam geciyo derken tekrarliyor.. Bu şekilde devam ediyorum hocam..   

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2015 Saat 14:11
Hocam, ateşleri tekrarladı yine.. 39.6 larda..

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2015 Saat 19:01
Domuz Gribi geciriyorlar, SAKIN:Ilac/Antibiyotik kullanmayin..
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2015 Saat 08:53
Hocam, bi güntam ggeçti diyoruz ertesi günyine ya aateşleri cikiyor ya da karinlari agriyor.. Bu sabah oğlum basil agriyo diye agladi.. Hafif de ateşi vardi.. Aslında ateşine müdahale etmek istemiyorum ama bas agrisi için mecburen Calpol verdim. .sizin başka tavsiyemiz olur mu..

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2015 Saat 19:32
Sakin; Antibiyotik, Astim ilaclari ve Soguk alginligi ilaclarini kullanmayin. Sabirli olun. Viral/Bakteriel ayirimi iyi yapin, supheli bir durumda, Kan sayimi yapip bana yazin.

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2015 Saat 09:36
http://i.hizliresim.com/7o46Z5.jpg
Hocam, sol yanagi sisti, kulaginin on tarafi. Acidiginu söylüyor, yumuşak bi poğaça yerken bile agridigini söylüyor.. Daha önce de bir kez bu şekilde sismisti. Test yaptiemali miyim sizce.. Bir de sadece kan testi dediğimde istediğiniz tüm değerleri verirler mi.. Özellikle bi şeyleri belirtmek gerekir mi..

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2015 Saat 19:48
Kabakulak degil!!!!
Parotis kanalinda; "Tukruk tasi" olusmus, tukruk akamiyor ve sislik-agri yapiyor.. Nazik bir sekilde, bastirarak, masaj yapin, tukruk tasi atildiginda, sislik iner. Tekrarlamaya meyillidir.
Hicbir test gerekmez. Doktorlara giderseniz, cok enteresan teshisler koyarlar.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2015 Saat 21:33
Hocam, büyük oğlum hastaligi çok şükür sizin tavsiyelerinizle atlatti ama öksürüğü ara ara hep devam etti ancak son iki gündür hic durmadan oksuruyor.. Sürekli ve kuru bir öksürük.. Limonlu bala ilaveten bi şey tavsiye eder misiniz.. Teşekkürler

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2015 Saat 07:12
Ilaveten; Serum fiz, Siacak su buhari+Vicks, veya ColdMix kullanin.. Yastigini yukseltin, odasi SERIN olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat