Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Wbc düşüklüğü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48551
Tarih: 30 Tem 2025 Saat 06:05

Konu: Wbc düşüklüğü
Mesajı Yazan: serem5
Konu: Wbc düşüklüğü
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2015 Saat 19:28
Merhaba hocam, oglum 4-5 gündür inanılmaz halsiz, bitkin, kolunu bile kaldıramıyor, hastaneye gittik serum verildi o arada kan tahlili yapıldı wbc 2,9 cıktı...hocam bu deger cok düşük dimi? Acıkcası korktuk, neden böyle bir durum olur? Korkmalı mıyız? İştahsız agzına hiçbirsey sürmüyor...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2015 Saat 20:07
Viral enfeksiyonlarda olur...
Hastanedeki CAKALLAR, sizi Losemi ile korkutabilirler, sakin inanmayin, PLT(Trombosit) degerine bakin, Losemilerde; bu deger: SIFIR olur.
SAKIN: Antibioyotik veya Soguk alginligi ilaclari dahil HICBIR ILACI kullanmayin. Atesini bile dusurmeyin. eski mailleri okuyn ve en muhimi: HASTANELERDEN UZAK DURUN...
45 senelik doktorum bu son 10 senedeki kadar sahtekar ve ahlaksiz doktor gormedim.. Halsiz diye Serum takiliyor ha!!!

Goreceksiniz, bir defa bu halk boyle sahtekarliklara alistirildigi icin, doktorlar duzelse bile bu aptal millet bu sahte tedavileri isteyecekler. Bundan sonra, Turkiye'de saglik sorunlarinin duzelmesi cok zordur... Kendi basinizin caresine bakin.

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2015 Saat 20:15
Tesekkürler hocam, PLT degeri 407.1 cıkmış, bende ilk duydugumda çok korktum ama doktor o tarz kötü hastalıkları destekleyecek başka bulgular yok dedi, tekrar yükselmesi ne kadar zaman alır hocam? Kan degeri hgm 12 cıkmış...çok ama çok halsiz, viral enfeksiyon bittikten sonra yükselir mi?

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2015 Saat 22:51
Anemisi yok. Hucrelerdeki, "Viral replikasyonlar" sona erdiginde, WBC degeride yukselir... Zaten bu sebeple, Kizamik veya Sucicegi gecirirken, Zaturre Bakterileri alinirsa, Zaturre daha agir seyreder. Bu devrede; takriben, ates dustukten 4-5 gun sonra duzelir.
Bunlari kafaniza takmayin, bunlar son derecede nadir durumlardir.

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2015 Saat 10:42
Çok tesekkürler hocam, yarın tekrar kan tahlili yapılıcak, umarım düzelmiş olur, oglumun bagısıklık sistemi cok zayıf, çok cabuk hasta oluyor, son hastalıgı onu çook bitkin düşürdü, bagısıklık sistemini kuvvetlendirmek, bu durumlara tekrar gelmemek için neler yapmalıyız?

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2015 Saat 11:51
Hocam birde yapılan tahlilde %mono degeri 30.0 cıkmış... Referans degeri 1.00-6.00 bunun bu kadar yüksek cıkmasının sebebi nedir??

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2015 Saat 02:20
Enfeksiyoz Mononukleoz denilen hastaligi gecirdi veya geciriyor. Turk doktorlarinin cogu bu hastaligi bilmez. Hayal gormeleri, denge bozukluklari varmi?

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2015 Saat 22:43
Hocam zaten dengede duramıyordu ki...1-2 adım attıktan sonra yorulup dinleniyordu, uykudayken de saçma konusuyordu... Bugün kan tahlillerimizi tekrarladık wbc 6.9, a cıkmış,mono degeri de 12.2 ye düşmüş...hocam 39 aylık bir cocuk için wbc degeri hala düşük mü? Bu bagısıklık sistemi neden düşer? Oglumun bazı alerjileri var ondan kaynaklı olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2015 Saat 23:23
Doktorumuz ebv virüsü tahlili istemiş hocam, şimdi farkettim ama sonuçlar gelmemiş, oglumun 2-3 aydır boyum bölgesinde hareketli bezeleri var, acıkcası korktum internetteki seyleri okuyunca, eger o hastalıgı gecirdi ise kötü bişey midir?

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2015 Saat 23:41
Akli sira; Enfeksiyoz Mononukleoz ariyor. Erken kalksinda, baliga cikalim!!!
EBV tahlili, atesin 5. gununden sonra, (+) gelir. Erken vakalarda, dusuktur.
Sacma-sapan konusmasi ve denge bozuklugu; Enfeksiyoz Mononukleoz oldugunu ve bu hastaligin bir komplikasyonu olan; :"Alice in Wanderland Sendromu" oldugunu gosterir... Hicbirin bir kalici bir ozelligi, zarari veya tedavisi YOKTUR... Hersey kendiliginden duzelecek. Sakin Antibiyotik kullanmayin, yoksa; birde Dokuntuler baslar.
Bakalim doktorunuz ne cevherler yumurtlayacak.
Korkulacak hicbir yani yoktur, eger doktorunuz sizi; "Lenfoma olur" filan diye korkutmak isterse, ona bu ozelligin sadece; Afrika kitasinda bu hastaligi gecirenlerde oldugunu soyleyin. Gunumuz Turkiye'sinde, cok enteresan doktorlar turedi.. .

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2015 Saat 23:52
Çok tesekkürler hocam, internette araştırınca cok ürkütücü tablolar cıkıyor, biz bu hastalıgı gecirdik ise, sadece bagısıklık mı kazanmış oluyoruz? Yoksa o kötü hastalıklar için bir risk grubunda mıyız??

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2015 Saat 03:07
Risk grubu; Afrika kitasinda!!!   Onlar sadece, sizleri korkutup, bu uc-kagitci doktorlara gidesiniz diye yazilan, yalanlardir...
Turkiye'de hicbir hasta "Risk grubuna dahil" degildir.. Sacmaliyorlar. Evet, aynen Kizamik hastaligi gibi bagisiklik kazandiniz.. Aslinda, herkez bu hastaligi geciriyorda, Turkiye'de bu hastaligi taniyabilecek doktor nerede????
Abuk-sabuk antibiyotik igneleri ile zaman gecirttirip, hastaligi atliyorlar.

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2015 Saat 17:55
Hocam bugün başka bir doktora gittik (prof) bu ebv tahlili pozitif cıkarsa takip etmemiz gerekebilir dedi, biraz ürktüm...sizce takibe gerek var mıdır?

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2015 Saat 20:12
Sizi; "yagli kapi" gormus anlasilan!!! Keriz, neyi takip edecekmis???
Sakin semtine bile ugramayin, cok sarlatan bir doktor..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat