Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

emzirme döneminde bitki çayı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48602
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 07:40

Konu: emzirme döneminde bitki çayı
Mesajı Yazan: AsTu88
Konu: emzirme döneminde bitki çayı
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2015 Saat 01:24

merhaba hocam

sitenize yeni üye oldum ve size bi konuda danışmak isterim. benim 9 aylık bi kizim var ve cok sükür hala emziriyorum. gectigimiz haftalarda ezcaneden ‘’african mango activeform çayı’’ aldım, bu bir karışık bitki cayıdır, belki duymuşsunuzdur. bunu kilo vermemde yardımcı olması icin aldım, malum dogumdan sonra hamilelikte aldıgım kiloları atamadım ve kendimi cok rahatsız hissediyorum. ama şunuda belirtmek isterim ki kilo vermek icin herhangi bi diyet yapmıyorum emzirdigim icin. simdi bu caya gelince paketin üzerinde %100 bitki cayıdır %100 natural’dır diyor ve gıda, tarım ve hayvancılık bakanlıgından onaylanmıs olarak üretilmis bi karısık bitki cayıdır (süzen poşet cayı). iceriginde bi cok bitki var ve icip icmemekte kararsız kaldım, acaba kızıma bi zararı/etkisi olurmu diye, ezcacı bayana danıştım ve kendisi ‘eger kızın biraz daha kücük olsaydı icme derdim dedi ama 6. ayını gectigi icin ve dogal olarakda ek gıdalara gecdigin icin bi zarar olmaz’ dedi ama ben bu cevapdan pek tatmin olmadım, sizede bi uzman cocuk doktoru olarak danışmak istedim.  bu cayı icmemde bi sakınca varmı, siz bana ne önerirsiniz?? çayın içindekiler şunlardır:

mango meyvesi, rezene meyvesi, yeşil çay, biberiye, kiraz sapı, ısırgan yapragı, funda otu, mate yapragı, altın otu, ardıç, ahududu yapragı ve kekik

bunu sabah akşam büyük bi su bardağında limon eşliğinde içilmesi önerildi….

size simdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2015 Saat 19:30
O tur caylarin TAMAMI SAHTEKARLIKTIR.... Hepsinin icinde; YA; idrar sokucu maddeler vardir. Sadece vucudunuzdan su atilir, yaglar degil (su ictiginizde hepsi geri gelir).
YA DA; mushil etkileri vardir (en zararli olanlardir).. Oyle cafcafli isimleri sizi kandirmasin. Matah bir sey olsalardi; Tarim Bakanligi'ndan degil, Saglik Bakanligindan Ruhsat alirlardi.
Afyon veya Esrar verseler alirmisiniz??? %100 bitki, %100 naturel'dirler. .

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat