|
Hocam simdiden tesekkurler. Kizim 4,5 yasinda ana okuluna gidiyor.
Gecen kis 2 kere atesli bogaz enfeksiyonu gecirdikten sonra boynunda bezeler farkettik. devlet hastanesinde yapilan tahlillerden, bir kac aylik takipten ve 3 kere antibiyotik tedavisinden sonra bezeler kuculmeyince lenf bezeleri enfeksiyona bagli sismis ve oyle kalmis usg de boyut 1.9 cm cikti 2 cm altinda oldugu icin takibe gerek yok dendi.
Bu kis basi iki gun ateslenmesi uzerine devlet hastanesinie goturdum orta kulak iltihabi dendi antibiyotik tedavisi gordu. geniz eti var ama ameliyat edilecek buyuklukte degil dendi. 4 aydir duzenli olarak devlet hastanesine gidiyoruz. 3 kere antibiyotik tedavisi beraberinde akinti alerji suruplari spreyler burun yikamalar kullandik. iltihap tekrar tekrar yeniledi. kulakdaki sivi duzelmedi. bu soguklarda olabilir yaz aylarinda duzelir takip edelim dendi. isitme testinde hafif isitme kaybi cikti. Dun tekrar seslendigimde cevap vermedigi, soyledikleri tekrar ettirdigi icin isitme kaybi artti diye kbb ye goturdum. son antibiyotigi biteli 10 gun olmasina ragmen kulak iltihabi var sivida hala var diye 4 uncu antibiyotik sprey akinti surubu verdi. tedavi sonrasi geniz eti alinacak kulagina tup takilacak dendi. iyi oldugunu dusundugum ozel luks bir hastaneye goturdum. doktor cok kesin hemen geniz eti ve bademcigi alinacak. isitme testi isteti sonucuna gore tupde takilacak dedi. Intenetten sizin cevaplarinizi gordum hic tasvip etmediginiz tedavileri uygulamisiz. Cok samimiyetle soruyorum. Tum bu tekrarlayan hastaliklar nedir. Kizimin burun akintisi, tikanikligi ve bir defa hafif atesten baska sikayeti olmadi. Hastaligin hicbir doneminde kulagim agriyor demedi. Ara ara isitme kaybi gozlemledik ama antibiyotik tedavilerinden sonra duzeldi. Simdi ameliyat olsun mu olmasinmi ben hic taraftar degildim duzelir diye umut ediyordum bugun doktorlar o kadar net ameliyat dediki tam kendime kabul ettirmistim. sizin cevaplarinizi gorsum. Ben simdi ne yapcam ameliyat diye onlar kolay soyluyor ama kucucuk cocuk bu daha. Ameliyat omazsada isitme kaybi olursa ne yaparim. umut ediyordum. bugun doktorlar o k
|