Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

demir,kalca usg ve ufurum

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48748
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 16:24

Konu: demir,kalca usg ve ufurum
Mesajı Yazan: denizzztopal
Konu: demir,kalca usg ve ufurum
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2015 Saat 14:03
merhaba Kadir Bey.oncelikle yardimlariniz icin tesekkurler.
-3.11.2014 te 36 haftalik 2.730 gram dogan kizim su an 6.8 kilo ve 66 cm. ilk 2 ay gunde 50 gr aldi.sonra kilo almasi hizla yavasladi,cok hareketlendi ve 5. ayin icinde toplam 400 gr almis,kakasi hep sulu ve sari,henuz öksurmedi bile sukur ve hic ilac kullanmadik,sadece anne sutu iciyor. iyi gelisen bebekte ciddi kalp probelmi olmaz demissiniz.kizimda ilk ay ufurum duyuldu diye ekg cekildi ve 5-7 mm lik delik + 25mmhg lik pulmoner darlik(periferik fizyolojik) tanisi kondu( bir yazinizda teshis yanlisti cunku dogru olsaydi ameliyatsiz duzelmezdi demissiniz) gelisimine bakarak bu hastalikla ilgili de yorum yapabiliyor musunuz diye size danismak istedim.6 aylikken kontrol dendi,gitmeli miyim?dogruysa ameliyat mi?
-her gittigimiz kontrole tekrar gelin dedikleri,ilk gun kilo kaybetti diye hastaneye yatirmaya calistiklari ve tahlilleri sonuclarinda yanlislik oldugu icin hastaneye guvenim kalmadi.bu sebeple 1 aylikken cekilen kalca usg sinde bir taraf az oyuk ,3 aylik olunca tekrar gelin dediler ve gitmedim.ama siz 3 aylikken de kontrol edilmeli yazmissiniz kafam karisti.kizima dediginiz kurbaga hareketini yaptim ve 180 derece aciliyor bacaklari.yine de 6 aylik olmadan kontrol usg sine götüreyim mi?
- kizima demir baslamadim. 5 aylikken saglik ocaginda parmak ucundan kan alinarak kucuk bi aparatla hemoglobin olcumu yapildi.alet 2 kere low uyarisi verdi. degeri 8 den bile dusuk,hemen demir basla,15 gun sonra gel kontrol dendi.siz bebek alt deger 10 demistiniz diye 1 haftadir iciriyorum.dogru mu yapiyorum?

-------------
Deniz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2015 Saat 19:18
1- 5 aylik desek; 7kg olmasi gerekir. 200gram eksigi kalmis...Dogumda; 700gram eksik oldugunu dusunursek, gelismesi gayet iyi sayilir. Kalbinde bir sey yok... Belki, "Fonksiyonel sufl" var, onunda bir onemi yoktur. Cocugunuz; kesinlikle bir "kalp hastasi" DEGIL...
2- COCUGUNUZ, hicbir zaman; kilo kaybetmedi..
3- Dizleri bukuk sekilde, yanlara; 180 derece yatirabiliyorsaniz; Kalca Cikigi yoktur..
4- SAKIN, Saglik ocaginin o sahtekar "show" larina kanmayin.
Baska mustakil bir Laboratuvarda, bir "Kan sayimi" yaptirip, bana yazin. EVET: HGB:10g/dl ve uzeri ( bu yas icin) normaldir, Demir gerekmez.

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2015 Saat 10:18
hocam bilgilenmek icin soruyorum.kalca cikigi olsaydi kurbag pozisyonunda ne gibi bir terslik gozlemlerdik?bir bacak tam yatmaz ya da cani yanar falan mi?
hgb ölcen o aparat bana guvenilir gelmedi zaten hemen kan tahlili yaptirip size yazacagim.10 gundur demir kullaniyorum demistim.birakip bir sure sonra yaptirmami tavsiye eder misiniz yoksa hemen yaptirayim mi? tesekkurler.

-------------
Deniz

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2015 Saat 18:53
Hasta taraf, yatmaz.. Yukarda kalir. Zorlarsaniz, tabiiki cani yanar.
Demiri hemen birakin, ve ilk firsatta Kan sayimini yaptirin.

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2015 Saat 16:20
http://i.hizliresim.com/a5BL44.jpg
tam akan sayimi istemistiniz hocam.dediginiz gibi demiri biraktim.dun yaptirdik tahlili.

-------------
Deniz

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2015 Saat 16:24
http://i.hizliresim.com/n7GWkB.jpg

-------------
Deniz

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2015 Saat 16:47
telefondan yukledigim icin resimler net degil sanirim gorunmuyor hocam.bir bilgisayar bulunca hemen yenileyecegim resimleri.bu arada dediginiz gibi saglik ocaginda 8.8 cikan deger bu testte 10.7 cikmis.

-------------
Deniz

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2015 Saat 18:57
Bilgisayardan kontrol ettigimde resimler görülebiliyor hocam. Yine de net goremezseniz yazdım, hemen atabilirim.

-------------
Deniz

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2015 Saat 19:46
Saglik ocaklarinin; hicbir seyine guvenmeyin... Paraniza yazik.
Cocugunuzda; hersey, normal.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat