Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

9 aylik kulak akintisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48792
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 23:27

Konu: 9 aylik kulak akintisi
Mesajı Yazan: zbalyen
Konu: 9 aylik kulak akintisi
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2015 Saat 18:52
Hocam 9 aylik oglum sikintili gecenin ertesinde işten geldigimde kulaginin biraz aktigini gordum hemen kbb uzmanina götürdum. Benim akti dedigim kulagin degil de digerinin kizardigini söyledi zari delinmismi diye sordum geveledi yani kizarmis usteledim sanki dr.a zorla evet delinmis dedirttim. Infex antibiyotik yazdi. Almadim dundendir bactrim ve illiadin veriyorum. Atesi 38in altinda. Acaba bactrim vererek yanlis mi yapiyorum. 5 gun sonra kontrole gotürdügumde zar kendini tamir etmis olur mu yada etmemisse anlasilir mi yani su kamerayla kulaga bakildiginda anlasilir mi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2015 Saat 19:26
"Akinti" dediginiz 'sivinin' rengine bakin.....
- Kahverengi-Sari ise, kulak kiridir, bir sey yapmaniza gerek yoktur, silersiniz gecer-gider... Zaten cocukta; "Kulak agrisi" filan da olmamistir.
- Su gibi, veya krem rengi akinti; kulak zari delinmesine isaret eder, oncesinde, cok siddetli agri olur, cocuk, yeri-gogu yikar..

Bana kalirsa, cocugunuzda hicbir 'HALT" YOKTU. O sahtekarda, "bir sey yok" demeye dili varmadi, ilaci dayadi ki, 2-3 sefer daha gidesiniz...
SAKIN: verilen hicbir ilaci kullanmayin, eger dedigim gibi rengi uymuyorsa, ve agri filanda olmadi ise, ne Iliadin, nede Bactrim, hicbir sey gerekmez..

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2015 Saat 21:50

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2015 Saat 21:50
Hocam bu miktar kulak kiri olabilir mi sizce

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2015 Saat 06:55
Akinti degil, kulak kiri, Silin gecer.

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2015 Saat 09:18
Hocam gece boyu mizmizdi hep salladim bu sabah uyandiginda epey agladi ki dogru dürüst aglayan bir bebek degil. Gözünde iltihap vardi ve vücudu isindi beraberinde terledi. Ara arahirilti ve öksürügü oluyor. Bactrimi siz deyince 3günden sonra biraktim illiadin de 3 gün verdim. Düb bosluk tu gecesindeki huzursuzluk yine kulak olabilir mi hocam

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2015 Saat 19:06
Takip edin, huzursuzlugu devam ediyorsa, Iliadin baslayin.. Atesi de olursa, Bactrim, (5gun) verin.

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2015 Saat 13:42
Hocam simdi kbb doc. Hocanin yanindan geldik. Iki kulagi da otit olmus dedi. Illiadin dün basladigimi söyleyince 2 yas altina olmaz carpinti yapar dedi. Hocam oglum 9 aylik 12 kg boyu da iyi.
1. 3 gün bactrim ve illiadin verdim sonra kestim. Huzursuzluk baslayinca tekrar illiadin basladim dr.un dedigi gibi zarari olur mu
2. Augmentin yazdi kulak icin cok iyi diyerek. Ben de bactrim kulak sivisina en iyi gecen ilacmis. Cevabi şu oldu: biz bactrimi artik hemen hemen hic yazmiyoruz cünku bacterileri tam degil yari öldürüyor. Hocam yorumunuz?
3. Su an iki oglumun da kulagi agriyor illiadinlere ragmen bu odemi cözemiyoruz baska yolu yok mu

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2015 Saat 14:09
Hocam bir de baska bir dr.un dedigi de şu: kulak beyine yakin bir organ oldugundan enfeksiyonu tedavi edilmezse beyine sirayet edebilir. Hocam lütfen söyleyin dogruluk payi varmi yoksa bizi mi kandiriyorlar yoksa bilgisizler mi yani gözgöre göre bukadar mi insanliklarini kaybettiler.

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2015 Saat 20:07
KANDIRIYOR..
1- Orta Kulak iltihaplari, iltihap degildir.. Mekanik olaydir.Dolayisi ile kemik dokusunu eritip, beyinde iltihap yapmasi soz konusu bile degildir.
2- Doktorlarin; verdikleri ilaclarla veya Kulak damlalari ile; Kulak zari delinir ve bunun sonucunda, orta kulak boslugu dis ortamla ilisik hale gelir. Bunun sonucunda, "Purulan Otit" olusturulmasi sonucu, Orta Kulaktaki "IRIN" disari akar.. Bu irinli durum tedavi edilmezse, 1-2 sene sonra, kemik dokusu eriyerek; "Otojen Beyin absesi" olusur. Sehir cocuklarinda pek gorulmez. Tasra'larda, halkin tek doktora mahkum oldugu mahrumiyet bolgelerinde gorulur. Sebebi, doktor veya bilincsizce "Kulak damlalari" kullanan ailelerdir.

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2015 Saat 22:56
Hocam önceki msjim görünmedi galiba. Ilk sayfada 2 yas altina illiadin carpinti yapar dedi dr. Dogru olabilir mi

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2015 Saat 04:20
40 seneden beri kullaniliyor... Dedigim dozlarda ve surelerde; bir sey yapmaz.. Onun maksadi baska!!! Iliadin kullanirsaniz, bir daha doktora gitmeyeceginizi biliyor..

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2015 Saat 19:01
Hocam eski maillerde illiadin 1 gün ara ile çokca tekrarlanabilecegini belirtmissiniz. Bu benim oglum icin de  gecerli mi acaba? 9 aylik 12 kg boyu da iyi

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2015 Saat 19:29
AYNEN... YOKSA, KULAGI AGRIDIGINDA, BASKA hicbir sansiniz yok!!!
lutfen okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat