Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göz acil

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48802
Tarih: 19 Kas 2025 Saat 14:11


Konu: Göz acil
Mesajı Yazan: Balbebek
Konu: Göz acil
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2015 Saat 21:11
Merhaba hocam.
Kizim 29 aylik, 18 kg ve 97 cm
Bugun farkettim ki sol gözünün ust kisminda 2 kirpigin gozkapaginin icine kivrildigini gördüm, islak  mendille cikartanadim. Yapismis olabilir mi? İlçede yasiyoruz ve burada göz dr yok. Acımadığı soylesede söz konusu evlat olunca insan kendini çok caresiz hissediyor 😓

Birde aynı gözünün beyaz kısmında gri lekeler var, biriydi toplu iğne ucu kadar digeri de mercimek kadar. 1 yaşında göz dr önemli birşey olmadığını zamanla geçeceğini söyledi ama hala geçmedi... Kötü birşey yoktur inşallah. Ne dersiniz ne yapmalıyız dr bey???? 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2015 Saat 21:39
O 2 kirpik, Goz kapagindan cikiyor ise; ona "Entropiyon" denir, zamanla Kornea'da tahris yapabildiginden, bir; Goz doktorun'da, koklerinin yakilarak alinmalari icap eder.
Yok, Goz kapaklarina yapisik degil, dokulmus kirpikler ise, bir sey gerekmez, Serum Fiz bolca damlatin, kendiliginden diasari cikarlar.

O Gri lekeler cocuklarin cogunda vardir, goz icersindeki "karanlik oda" nin disa vurmasidir. bazi kimselerde, goz cidari ince oldugundan, bu karanlik disardan gorulur. Bu konu cok konusuldu ve anlatildi, lutfen baska sual sormadan once; okuyun.


Mesajı Yazan: Balbebek
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2015 Saat 22:02
Teşekkürler doktor bey,  gri lekeler ile ilgili konuyu bulamadığım için sordum hocam yoksa yazdiklarinizi özenle okuyorum.. Moderator arkadaşlardan rica ediyorum link atabilir misiniz?
Herkese sağlıklı günler diliyorum.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat