Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ilaçtan sonra yükselen ateş ve titreme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48938
Tarih: 27 Haz 2025 Saat 18:02

Konu: ilaçtan sonra yükselen ateş ve titreme
Mesajı Yazan: zeynepefe
Konu: ilaçtan sonra yükselen ateş ve titreme
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2015 Saat 03:49
Merhaba Kadir Bey,
2009 doğumlu 6 yaşındaki oğlum p.tesi (27 Nisan) günü okulda dondurma yemiş ve öğretmeni acele edin dediği için yememiş dondurmayı yutmuş resmen. o akşam ateşlendi. 38.5ateş ve boğaz ağrısı yüzünden huysuzlanınca 1 ölçek  calpol verdim.Çarşambaya kadar hiç ilaç vermedim ama hep ateşi vardı en yükseği de 38.5 tu. Çarşamba günü dr.a götürdük ve calpol+ibufort+amoklavin verdi ve ateş düşürücüleri 3 er saat arayla verin deyip boğaz kültürü aldı. Sonuç c.tesi çıkar o güne kadar ateş düşmezse kana bakalım ama öncesinde ateş 39-40 olursa hemen getirin dedi.Beta olabilir eğer öyleyse antibiyotiği kaç gün kullanacağınızı belirleriz dedi. ancak ibufort u 2. verişimizden hemen sonra oğlum titremeye ve sayıklamaya başladı.üstelik ateşi de 39.5  u geçti. bu ilaçları kullanmak istemiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum. yardımcı olabilirseniz gerçekten minnettar olurum.

-------------
efe

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2015 Saat 08:41
1- Dondurma ile alakasi yok.. Bogaz enfeksiyonu yapan mikroplar, sogukta yasayamiyorlar. Sadece Gram(-) tabir edilen ve ishal yapici bakteriler yasayabilir.
2- Grip yapici virusler, vucuda girdikten; 4-6 gun sonra ilk ates cikar. Yani, sizin cocuga zaten; 4-5 gun evvel virus bulasmisti.
3- Agizda pis bir koku ve dil ustunde kalin bir pas tabakasi yoktu ise, yapilan testlerin ve verilen tedavilerin tamami, NAFILEDIR..
4- SAKIN; Gripal enfeksiyonlarda, ates dusurucu ilac vermeyin.. Ates; vucudun savunma mekanizmasi oldugundan, ilac verdiginizde; hem hastalik suresi uzar, hemde vucut, ates gecici olarak dusse bile kisa surede aniden yukseltir.
5- Ani ates yukselmelerinde; "ic isi"( core temperature) yukseldiginde; "dis isi" yukselmeye vakit bulamazsa, vucutta usume hissedilir... Ayni usume; Afrika sicaginda bile; Sitma nedeni ile aniden is isisi yukselen kimselerde de olur.
Ilk sayfadaki; Ates ile ilgili 3 makaleyi de okuyun, oradaki semayi, ustune tiklayip, buyutun ve iyi inceleyin.
6- Merak etmeyin, 5 yasindan sonra Havale olmuyor.
7- SAKIN: Bogaz kulturune inanmayin. Her Streptokok, hastalik yapici Streptokok degoldir ve Kultur bunu ayird edemez..
"Bogaz kulturu", ureyen Strteptokok'un 'A-Grubu'. olup- olmadigini soyleyemez. Onun icin ayri test gerekir. Kultur, Sadece; Beta-Hemoliz olup olmadigini belirtebilir.
Verilen butun ilaclari kesin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat