Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil. alerjik bronşit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48973
Tarih: 12 Eki 2025 Saat 07:43

Konu: acil. alerjik bronşit
Mesajı Yazan: gülün adı
Konu: acil. alerjik bronşit
Mesaj Tarihi: 03 May 2015 Saat 19:12
kadir bey daha öncedende konuşmuştuk...17 aylık oğlum 2,5 ay önce bronşiolit oldu ve hala hırıltı öksürük burun tıkanıklığı geniz akıntısı şikayetimiz devam ediyor bunun üzerine hastaneye gittik ve büyük ihtimalle alerjik olduğunu ve hemen test yapmamızı söylediler ama ben sizden ötürü yaptırmadım..ve birde kulak enfeksiyonun olduğunu tüm şikayetlerin alerjik bünyeli old işaret edip ilaç başlamak istediler...şimdi ben çaresiz bi anne olarak size soruyorum napmam gerekiyo oğlumun şikayetleri neden geçmiyo ilaç olarak ne kullanmam gerekiyo lütfen yardım edin.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 03 May 2015 Saat 19:13
bide belirtmeyi unuttum sabahtan beri 38 lerde ateşi var...ateş düşürücü ne vermeliyim yükselirse

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 May 2015 Saat 21:52
Aferin, sozumu dinlemissiniz ama HALA SUPHELERINIZ VAR!!
1- Siz o doktorlarin, hic Grip teshis ettiklerini gordunuzmu??? Varsa-yoksa; allerji!!
2- Bu ne bicin Allerji ki, beraberinde ATES VAR!!! Allerjik ates herhalde!!
3- Cocugunuz; Grip geciriyor, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.. Bugunku yazilari okumaniz bile yeterlidir.
4- SAKIN: Bir dahada, oksuruk sikayeti ile Turkiye'de doktora bile, gitmeyin. Nasil olsa, hepsine; Allerji diyorlar.

Mesaj Tarihi: 03 May 2015 Saat 22:08
affınıza sığınarak bi kaç soru sormak istiyorum Kadir bey..
1.grip hiç aralıksız bu kadar uzun sürermi yada hırlıtının ciğerden geçmemesi
2.şu anda ateşi artıyor sürekli kulak enfeksiyonu denmişti bunun için 2 yaş altına illadin kullanılırmı
3.doktorlor neden ısrarla bu şikayetlerimize alerjik bronşit diyo bir tek siz aksini söylüyosunuz ve inanın size yürekten o kadar inanıyorum ki tek dayanağım önce allah sonra siz...sizi tanıdığım için çok şanslıyım sonuç ne olursa olsun en zor zamanımda bana umut oldunuz Allah razı olsun.....ateşi için ne önerirsiniz çok yükselirse ab vereyimmi

Mesaj Tarihi: 03 May 2015 Saat 22:50
1- Pes pese Grip olabilir.. Burun akintisina bakacaksiniz;
Ilk basladiginda, "su gibi" olan akinti, once "beyaz" sonra; sari-yesil ve "Bally" kivaminda olur. Tekrar su gibi akinti; ikinci Gribin basladigini gosterir. Oksurugu kesmez ve soguk alginligi ilaclarini vermezseniz, hirilti olmaz, olanlarda kisa surede, sicak buhar ile iyilesirler.
2- Kulak iltihabi oldugunda, ANINDA SIDDETLI AGRI OLUR... Cocuk, yeri-gogu yikar. Gerisi doktor palavrasidir.
3- Derler; zira Allerji, Bronsit, Bronsiolit gibi teshislerin doktora getirisi; 3-4 misli olur.. Hem bir cuval ilac yazar, hem cocuk tekrar tekrar hasta olur, hemde laboratuvarlardan cikamazsiniz. Grip dedimi; ilaci yok, tahlili yok, laboratuvara gerek yok!!

Unutmayinki; hicbir Allerijk hastalik; Ates ile seyretmez..
Bir tek; son derecede nadiren; Anestezi esnasinda, ani ates yukselmeleri olur.. "Malign Hyperpyrexia" denilen bu durumda sadece anestezi esnasinda olur.

Mesaj Tarihi: 03 May 2015 Saat 23:18
çok teşekkür ederim cevaplarınız için son olarak şunu sormak istiyorum kulak enf için illadin 1,5 yaş bebeğe verilirmi...

Mesaj Tarihi: 04 May 2015 Saat 09:06
Daha kucuklere bile (benim verdigim dozlarda) verilebilir. Zaten baska sansiniz YOK!!! Ya damlayi kullanip, rahatlatacaksiniz, yada cocugu bagirtacaksiniz.

Mesaj Tarihi: 04 May 2015 Saat 13:37
Kadir bey sizi gene rahatsız edicem...
bugün oğlumu hastaneye götürdük doktor ciğer filmi çekti hafif leke gördü,hırıltımız zaten bitmişti ve kan sonucunda wbc 8 çıktı..bu durumda oğlumun ateşinin nedeni gripmi acaba kulaklarını çekiştiriyo,ara sıra öksürük ve 38 lerde iki gündür ateş...sizce grip gene göğse inermi doktor bey ilkini iki ayda atlattık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum inanın çok yoruldum.bu kezde bronşioilt olursa artık kesin astım tanısı alacak oğlum çok mutsuzm,,kulak için illadin kullanıyorum ve şu anda hiçbi ilaç kullanmıycam
kadir bey oğlum neden bu kadar çok bronşiolit oluyo hassas bronşlardanmı astımdan mı?

Mesaj Tarihi: 04 May 2015 Saat 16:56
bide belirtmek istiyorum kadir bey oğlum iki gündür sürekli baygın yatıyo şu ana kadar en yüksek 38.7 gördük ama çocuk çok halsiz...dolven ve calpol kullanabilirmiyim ateş daha çok yükselince

Mesaj Tarihi: 04 May 2015 Saat 22:37
Atesi dusurmeniz; hastalik suresini uzatir. Cok sart olmadikca, atesi dusurmeyin. Atesleri dusunce, bu veletler, kalkip kuduruyorlar, aksamina da; carpiliyorlar. Birakin oyle atesli yatsinlar...
Sakin benim "kullanmayin" dedigim ilaclari kullanmayin.
Cok okuyun. Bilhassa on sayfada; Yazarlar kismindaki; "Ates" ile ilgili 3 makaleyi de okuyun.

Mesaj Tarihi: 05 May 2015 Saat 15:59
doktor bey durumumuz gittikçe ağırlaşıyo hapşırık öksürük burun akıntısı ve sürekli yükselen ateşe birde yutkunma güçlüğü eklendi:( biliyosunuz ilk bronşioliti iki ay önce oldu ve geçen cuma tam manasıyla iyileşti ve şimdi tekrar grip:(((
1.doktor bey nolur bişi diyin yapayım bu kez gene bronşiolit olmasın,,sizce gene inermi göğse ilk tablo gene oluşuyo çünki lütfen yardımmm lütfen

Mesaj Tarihi: 05 May 2015 Saat 19:58
Aferin, Peditus, Asist, Ventolin gibi ilaclari vermezseniz, HIC BIR SEY OLMAZ!!!
Bronsiolit oldugunda, cocukta, cok sik ve sikintili solunum baslar. Kafasini yastiktan kaldiramaz.
Ayricada, Bronsiolit'in tedavisi yoktur, hicbir tedavi olmadan da kendiliginden iyilesir. Sadece sicak su buhari yeterlidir. SAKIN; Flixotide, Nasonex, Nasocort gibi kortizonlu spreylerin "ALDATICI" sahte iyilik hallerine kanmayin, bu konuyu okuyun...

Mesaj Tarihi: 07 May 2015 Saat 16:09
Kadir bey uzun süren hırıltı öksürük geniz akıntısı şikaytimize şimdi gözlerde kızarıklık sulanma aşırı çapak sorunu başladı....sorum şu olacaktı hocam oğlumdaki belirtiler alerjik bünyeli olduğunumu gösteriyo yoksa gözü enfeksiyonmu kapmıştır?:((((

Mesaj Tarihi: 07 May 2015 Saat 20:03
griplerde, bazen gozlerde; "yanma-batma" hissi olur ve cocuk elleri ile kasidiginda, mikrop kacirir.. Allerjik olanlarda, sadece goz yasi akar, CAPAK OLMAZ..... Mikrop kaptiginda, CAPAK on plandadir..
Tobrased goz damlasi; gunde4x1, her iki goze, 5 gun kullanin.
Bu konuyu okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat