Ishal
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49069
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 20:55
Konu: Ishal
Mesajı Yazan: Tuccc
Konu: Ishal
Mesaj Tarihi: 10 May 2015 Saat 22:20
Merhaba hocam.3 aylık oğlum var burun akıntısı sebebiyle doktora götürdüm 3 hafta önce peditus ve sekrol verdi araştırmadan kullandım ve oğlum daha kötü oldu.başka Dr a gittik bronşiolit olmuş dedi klamer ve ventolin verdi.ventolini 3 gün kullandık kızarıklık yaptığı için bıraktım.sizi antibiyotiği bitirdikten sonra öğrendim hastayken sürekli burnunu temizledim.normalde 7 günde kaka yapmayan oğlum peditus verdikten sonra sürekli kaka yapmaya başladı.yani 3 haftadır ishal gibi günde 11 kez kaka yapıyor bazen nokta kadar oluyor ama en az 7 bez bol kakalı ve daha Sıvı sanki.dr a gittik tahlil yapıldı giardia kisti var denildi sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra tekrar kaka tahlili verdik her şey normal çıktı Dr maflor damla verdi 5 gündür kullanıyoruz ama oğlumun kakası hala aynı pişik oldu altı en ufak bir şeyde ağlıyor o Yüzden.bize ne yapmamızı önerirsiniz.ishalini nasıl geçiririz?ne kadar daha Sürer bu durumumuz ?bu arada son 1 aydır sadece anne sütü alıyor oğlum Öncesinde sütümün yetmediği yerde günde 3 kez 30 Cc mama veriyordum ama 1 aydır vermiyorum mama.bu ay oğlum sadece 500 g Aldı.şimdiden teşekkür ederim
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 10 May 2015 Saat 22:22
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 May 2015 Saat 23:17
Goruyorsunuz; etrafiniz, CAKAL dolu...
Peditus ve Sekrol verilmesi; Sahtekarligin:1. Safhasi.. Arkasindan; Sahtekarligin:2.Safhasi, Klamer ve ventolin verilmesi. Neyseki, Kortizonlu spreyleri kullanmamislar.
SADECE: limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin... SAKIN: Verilen hicbir ilaci kullanmayin.
Muhtemelen; Grip+ishal= Domuz Gribi'dir.. Domuz Gribi cocuklarda cok hafif seyreder, aynen diger Griplerde oldugu gibi davranin.
Bu doktorlardan uzak durun.
|
Mesaj Tarihi: 10 May 2015 Saat 23:21
Hocam grip ile ilgili sıkıntılarımız geçti hatta başka bir Dr a gittik hırıltı falan kalmamış dedi ve o da kızdı ilaç kullandığımız için.ishali için yapabileceğimiz bir şey var mı ateş yok ve kakası sarı renkte bazen mukuslu oluyor kakası.ishalin bu kadar uzun sürmesi normal mi
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2015 Saat 07:31
Sakin; Ishal icin ilac kullanmayin... Ishali yapan mikroplar barsaklardan atilmadan, ishal gecmez.. Cok okumaniz gerekiyor.
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2015 Saat 07:39
Evet çok okumam gerekiyor daha yeni anneyim çünkü 😊teşekkür ederim o zaman kendiliğinden gene kadar bekliyorum teşekkür ederim hocam
|
Mesaj Tarihi: 15 May 2015 Saat 15:15
Hocam tekrar rahatsız ediyorum:( oğlumun ishali hala devam ediyor Karnı sürekli gurulduyor dün 8 kez kaka yaptı.öksürüğümüz geçmişti ama tekrar başladı ara ara öksürüyor ve hapşırıyor.burnunu temizliyorum sürekli.acaba tekrar mı hasta oluyor ishalimiz daha ne kadar devam eder çok üzülüyorum haline.şimdiden teşekkür ederim
|
Mesaj Tarihi: 15 May 2015 Saat 19:13
1 hafta kadar surecek.. Zaten bu sekilde seyir gostermesi de; "Domuz Gribi" lehinedir.
|
Mesaj Tarihi: 15 May 2015 Saat 19:20
Hocam peki arada hapşırıp öksürmesi yeni bir Hastalığın mı habercisi yoksa Hastalığın sonu olduğu için mi böyle.bugün bi Dr işe konuştum bebeklerde 1 ay ishalin devam etmesi tehlikeli dedi hatta ilaç adı verdi ama almadım bile size güveniyorum.arada su ver dedi ama yeterince emiyor zaten sizce gerek var mı bir de gerçekten tehlikeli olabilir mi ishalin bu kadar uzun sürmesi
|
Mesaj Tarihi: 15 May 2015 Saat 19:24
Bebeklerde; gunde 7 kaka normaldir... Kilo takibi yapin. Onun dedigi gibi; "tehlikeli" bir sey olsa, degil kilo almak, kilo kaybi olur. Ayrica da; tek basina ishal; su kaybi yapamaz... Kusma ile birlikte olmasi SARTTIR.. Bunlar zaten, insanlari korkutmaktan baska bir halt bilmezler.
|
Mesaj Tarihi: 15 May 2015 Saat 19:34
Kusması çok nadir oluyor kilo alımı bu ay az olsa da artış var yine de çok Sağolun hocam.iyi ki bu siteyi öğrenmişim içim rahatladı.inşallah bir haftaya atlatırız ishalimizi
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 11:58
Dr bey yine rahatsız ediyorım sizi.oğlum günde 3 kez kaka yapmaya başladı ama Karnı gurulduyo sürekli uykusu falan Değişti bi saat uyanıp Kalkıyor gece.bugün kontrol Amaçlı gittik Dr a tahlil yapıldı gizli kan çıktı 2 gün önce ben de kana benzer bir şey gördüm ama değildir dedim Dr zimaks şurup verdi sebebini bile söylemeden bende dizin fikrinizi almak istedim.kan neden görülmüştür ve ilacı kullanmalı mıyım 😔şimdiden teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 14:04
Bir de zinco şurup verdi ama onu niye verdiğini söylemedi bile
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 19:14
SAKIN; Verilen hicbir ilaci kullanmayin, yoksa daha beter olur...
" Gaita'da Gizli kan Testi" yapilmadan, 2 gun once; hastanin, ozel diyete sokulmasi SARTTIR.. Boyle kus gibi her akliniza geldiginde, "Gizli kan Testi" YAPTIRAMAZSINIZ.. Bunu o muhtrem'e de soyleyin, ogrensin! Tabii bu testi yapan KERIZ laboratatuvar, en hatali olani..
2 gun oncesinden itibaren, hastaya hicbir etli gida verilmez aliyorsa Demir ilaclari kesilir, test ondan sonra yapilir.. Ayricada, Anne sutu alanlarda, bu test YAPILMAZ!!! Zira, bebek sut icerken, anne memesinden olan mikroskobik kanamalar, Gizli Kan Testini bozar..
Yapilanlarin hepsine bos verin, hicbir dediklerinide yapmayin. Aptal bunlar.
Allah askina, bu doktorlar hicmi bir sey okumazlar!!!!
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 19:19
Çok teşekkürler doktor bey.oğlum sadece anne sütü alıyor Demir ilacı da kullanmıyoruz zaten.bana da garip geldi Dr sadece kültür testi istemiş ama labararuvar kendi bakmış gizli kana hatta kendini öve öve bitirememiş eşime demek ki fıs çıkmış o da.zinco şurubu tahlilden önce yazmıştı ama onu niye yazdı söylemedi bile.onu da mı vermeyelim iştahını açar dedi ama bebeğim 4 aylık ve 7 kilo
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 21:18
Benim yazdiklarimi o ukala Laboratuvara bir iletinde, "havasini biraz almis" olun. Bu sayede ogrenirlerde, sizde sevaba girmis olursunuz. Namussuz biliyor hatali cikacagini, o yuzden, hemen istenmeden yapiyorki, siz korkasiniz, 3-5 defa daha tahlil yaptirasiniz... Bunlar boyle namussuzlar.
Hicbir sey vermeyin. Cinko; istah filan acmaz, ayricada, anne sutu alan bir bebekte ASLA Cinko eksikligi OLMAZ!!. Akillari sira, cocuk kandiriyorlar.
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 22:17
Çok Sağolun Dr bey inanın başka bir labaratuarda tahlil vermeyi düşünmüştük ama gerek yok o Zaman.kaka sayımız 4 e düştü ama mukus var hep bu da beni Korkutuyor
|
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2015 Saat 05:40
Hic korkmayin, o gordukleriniz; kalin barsak ifrazatlaridir. Hepsi iyilesecek.
|
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2015 Saat 10:57
Çok Sağolun Dr bey içimi sadece siz rahatlatıyorsunuz.dün labaratuvardaki adam Bağırsak tembelliği var bu çocukta o yüzden öyle diyince ödüm koptu sayenizde rahatladım
|
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2015 Saat 19:37
Zaten, bu sahtekarlarin; isleri-gucleri aileleri korkutup, daha fazla tahlil yapabilmek.. Kulak asmayin bunlara!!
|
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2015 Saat 21:05
Çok Sağolun doktor bey her şeyi akışına bıraktım artık kendi kendine geçecek inşallah
|
|