Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

mevsimsel allerji

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49160
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 23:19

Konu: mevsimsel allerji
Mesajı Yazan: Emir Yıldırım
Konu: mevsimsel allerji
Mesaj Tarihi: 17 May 2015 Saat 11:12
hocam merhaba 11 aylik bi oglum var gunese cikinca kalabalık bir ortama girince pamuklu kiyafatler giyince hapsuruyor burnu akiyor ve gozleri kizarip sulaniyor bu arada vicudunda da kirmizi kizmizi pütürcukler oluyor hemen ilik suya sokuyorum kirmizilik gidiyor puturcukler kaliyor bu aralar gene ayni hapsuruk ve burun akıntısı var dun doktora goturdum mevsimsel allerjik dedi hergun banyo yaptirmami soyledi birde zaditen diye bir surup verdi bir ay boyunca kullan dedi gunde bir cay kasigi tok karnina ver dedi hocam sizce kullayim mi yada sizin onereceginiz bir ilac varmi  Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 May 2015 Saat 18:31
Turkiye'de; bir doktor,size; "Cay kasigi" ile ilac verirse, o doktordan KACIN!!   1cay kasigi; kac ml'dir bir sorun bakalim haberi varmi!!!

Tip Literaturunde gecen; "Cay kasigi" Standart Ingiliz "Cay Kasigi"dir ve tam 5 ml hacim ihtiva eder..
Turkiye'de ise; HICBIR "Cay kasigi" standart degildir. Bir kere; bizim cay icerken kullandigimiz ufak kasiklar, ; Tip literaturunde, hic gecmezler.. Bizim kasiklar, 1ml bile almaz... O yuzden, bu doktor gibi, ne miktarda ilac verdiginden, bi-haber, andavallilardan uzak durun..

Zaditen surup: 1olcek=5ml=1mg'dir.. 6ay-3 yas arasi cocuklara; kilo basina: 0.05mg, gunde 2 defa verilir.
Sizin cocugun;10 kilo oldugunu farz etsek; Gunde 2 defa,0.5mg verilmesi gerekir. Yani; Gunde:2x yarim olcek vereceksiniz...Yani, gunde iki defa, 2.5ml(=0.5mg) vereceksiniz. Bakin bakalim, sizin evde, hangi "cay kasigi; 2.5ml aliyor!!

Oyle karakusi yontemlerle; "1 cay kasigi verin" diyerek, doktorluk olmaz!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat