Alerjik cocuk _nezle
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49262
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 19:35
Konu: Alerjik cocuk _nezle
Mesajı Yazan: Busemm
Konu: Alerjik cocuk _nezle
Mesaj Tarihi: 24 May 2015 Saat 11:23
Merhaba hocam , kızım 8,5 aylık. (8.900 kilo)Sut ve besin alerjimiz var . Neocate kullanıyoruz ve cogu besini yiyemiyoruz .
Nezle olduk. Bal limon veremiyorum.( Hatta birkac sebze disinda henuz hicbirsey veremiyorum)
1-Kızımın ateşi 38 oldugu halde cok huzursuz surekli ağlıyor , gözleri kızarıyor burnu akıyor.
37.7- 38 derece Ateş'e ates düşürücü vermek istemiyorum ama o kadar huzursuz ki, ne yapacağımı sasirdim .
Ne önerirsiniz ?
**Forumda ates ıcın degil ama agri ıcın calpol dolven kullanabilirsiniz demissiniz.
Ne kadar kullanmalıyım?
2-Hocam doktorum rhinfant verdi bu ilacın özelliği nedir? Polenler çıktığından beri kızım deli gibi burnunu kasıyor
Parmağı surekli burnunda . Suan nezleden dolayı zaten akıyor . Siz iliadin tavsiye ediyorsunuz, sizce bu damla nasıl? Zararlı mı? 3 gündür kullaniyorum. Şeffaf sumuk sarımsı oldu , bu damladan dolayı mı yoksa nezle geçiyor mu, 1 gun ara verip iliadin kullanmama gerek var mı ?
3- Dr pedifen verdi 2x1 ( kullanmıyoruz) eger ateşi cikarsa paranox s ile 4 saat arayla verebilirsin dedi.
Hocam ben kullanmıyorum ama etrafımdaki insanlar kullanıyor. Kullanmayın desemde kullanacaklar. En azından onlara bilgi vermek ıcın soruyorum , 4 saatte dönüşümlü kullansalardA yine paresetomol dan dolayı zehirlenme olur mu?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 May 2015 Saat 19:27
1- 8.5 aylik bir cocukta, hem gida allerjisi olacak, hem 800gram fazlalik olacak, biraz garip!!
2- 9kg bir cocukta, Dolven(Pedifen ayni ilac), Kilo basina;20mg verilir. Bu hesapca, gunde:3x1/2(2.5ml) den fazla veremezsiniz.. Turk doktorlari ilac dozlarini ve ilaclarin aktif maddelerini bilmezler, aman dikkatli olun. Bunun gibi; "donusumlu" de olsa yuksek dozlarda ilac veren cahillerden uzak durun.
Parasetamol (ParaNox 120)Gunde en fazla:3x1 olcek(5ml) veya: 3x1 fitil alabilir.
3- Bahar nezlesi olabilir. Serum fiz ve yeterli olmazsa, Iliadin kullanin. Iliadin'in "Pediatrik" (Pediatrik DAMLA olacak, sprey degil)formu oldugundan kullanabilirsiniz. Oda; 3 gun, gunde:2x2'ser damla olmak sarti ile.
Rhinfant'in, benim bildigim kadari ile, "Pediatrik" formu yok, 12 yasindan evvel kullanilamaz..
4- Pedifen ve Dolven ayni ilaclardir. Her ikisi de; kilo basina;20mg/gun verilir. Yani, sizin cocuk: gunde, 3x yarim olcek(Toplam 150mg)dan fazla kullanamaz.. 2x1 olcek, 200mg eder ve fazla gelir.
Turk cocuk doktorlarina itimad etmeyin. Kullandiginiz her ilacin icini mutlaka okuyun.
|
Mesajı Yazan: Busemm
Mesaj Tarihi: 30 May 2015 Saat 09:57
Merhaba hocam,
Kızım (8,5 aylık )3 gun Ateş'ten sonra sadece burun akıntısı kaldı, 7-8 gündür burnu akıyor,
Tıkalı oldugu icinde yemek yerken zorluk çekiyor su icemiyor, sumuk rengi şeffaftan sarıya donmuştu ki, dun
Yine hapsirmaya başladık, şeffaf sumuk geri geldi, hocam hastalaniyormuyuz yine?
4 gun rhinfant kullandim. 3 gündür serum fizyolojik kullanıyorum. Suan iliadin kullanmam gerekir mı? Burnu nasıl rahatlatabilirim?
Teşekkür ederim.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 May 2015 Saat 19:00
Serum fiz ile devam edin. Iliadin; kulak agrisi olursa kullanin...
EGER: Burun tikanikligi cok "abartili" oluyor derseniz, 3 gun, bir burun deligine; gunde,2x2'ser damla sonra 3 gun diger burun deligine, 3 gun damlatin. Bu sekilde, hic ara vermeden ve uzun sure Ilaidin kullanabilirsiniz. Iliadin kullanirken, Serum Fiz kullanmayin, veya oncesinde kullanin.
|
|