Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

GÖZLERİN YUKARI KAYMASI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49293
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:49

Konu: GÖZLERİN YUKARI KAYMASI
Mesajı Yazan: zeynep.ipek
Konu: GÖZLERİN YUKARI KAYMASI
Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 11:38
Hocam akrabamızın   2 yaşındaki oğlu geçenlerde babasıyla dondurma almaya giderken gözleri yukarı doğru kaymış ama hemen düzelmiş,akşam tekrar otururken gözleri yukarı doğru kaymış, annesi hemen yanına gitmiş bu sefer gözlerini hemen açamamış,annesinide sonra farketmiş.

şimdi hastaneye gidiyorlar, sizce ne gibi tetkikler yapılmalı, böyle durumlar kesin epilepsi teşhisi koydurur mu

eski sorularda böyle durumlarda hep eeg çekilmiş,başka yapılması gereken bir durum var mı,

birde testin sonuçları çıktığında sizinde görüşünüzü alabilir miyiz.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 15:05
çocuğu takib eden doktora gitmişler vakit kaybetmeden nöroloğa gidin demiş Bursa da prof.ismi vermiş,anne çok korkmuş durumda, hüngür hüngür ağlıyo hocam.

Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 15:44
hocam bursa daki dr.10 hazirandan önceye gün veremiyormuş.
kendi Dr.ları on haziran çok geç tümörde olabilir demiş, refleksleri çok yüksekmiş ,öyle söylemiş. ama ne şekilde muayene etti bilmiyorum.şimdi İstanbul da daha erken bir randevu verecek Dr.arıyorlar
bu kadar korkulacak bir durum bu kadar acele edilecek bir durummudur sizcede.anne iyice korktu mahvoldu hocam.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 19:57
Petit Mall ( Poti M^al diye okunur)denilen bir cins ve sadece cocuklarda gorulen nobet gecirmis. Hicbir tedavi gerekmez, hic bir zarari yoktur, kendiliginden yas ilerledikce duzelir.
Oturun, oturdugunuz yerde.. Hicbir beyin tumoru bu sekilde bir araz yapmaz..

Mesaj Tarihi: 28 May 2015 Saat 11:09
bu sabah Bursa daki hastanede eeg çekilecek hocam.
akşam acilden aldılar çocuğu.
sizin dediğiniz gibi petit mall nöbeti ise eeg de bu sonucu çıkarabiliyorlar mı hocam.

Mesaj Tarihi: 28 May 2015 Saat 19:13
Evet, cikarirlar.EEG normal cikar. Ama bu bahane ile ile; isi sakiz gibi uzatmayi cok severler, sakin "Ileri tetkik" veya muntazaman her ay kontrol gibi seyler zirvalarlarsa, sakin gitmeyin, cektirmeyin. Zira artik; hapsirana bile; MR, Tomo cektirmeden hastayi salmiyorlar.
SAKIN: ilac da vermeyin.

Mesaj Tarihi: 30 May 2015 Saat 08:54
http://i.hizliresim.com/XvMER3.jpg
http://i.hizliresim.com/b5VL7Z.jpg

hocam eeg sonuçları ekte,bu sonuçlar çıktığında akşamdı ve hastayı önce bozukluk var prof. görmeden salamayız deyip çıkartmadılar o gecede hastanede kaldı.sonra sabah prof.Dr. gelince bakmış
anneye tanımlanamayan nöbet demiş.
nöbet geçirirken video çekin 2 hafta sonra gelin tekrar eeg çekilsin demiş.uzman doktorlar sonra ne çok kötü ne çok iyi gibi bir yorum yapmış sonuçlar için.
eeg sonucunda bir anormallik var mı hocam sizce yani petit mal nöbetini destekliyor mu bu sonuç.

hocam ayrıca çok teşekkür ederiz ne bir sonuç ne bir tahlil görmeden
aydınlatıcı bilgiler verdiniz,sizden başka kimse açıklayıcı bir bilgi bu hastalığın çeşitleri gibi bir bilgi vermedi.Çok çok teşekkürler

resimler umarım açılıyodur

Mesaj Tarihi: 30 May 2015 Saat 18:54
Ben size soyledim; Petit Mall diye... Yapilanlarin tumu nafile isler...
Ben "mallarimi" bildigimden, bu kadar basit bir vak'ayi bile SAKIZ GIBI uzatirlar demistim..
Sikiyorsa, aksi bir teshis icin "yorum" yapsin!!

Bir daha bu is icin, 5 kurusluk is dahi yapmayin. Parayi sizden almasalar bile, Devleti dolandiriyorlar..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat