Boğaz ve geçmeyen ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49345
Tarih: 23 Eki 2025 Saat 20:14
Konu: Boğaz ve geçmeyen ateş
Mesajı Yazan: kuzumismail
Konu: Boğaz ve geçmeyen ateş
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2015 Saat 04:35
Merhaba,
5 yaşında ki oğlumun tam 4 gündür ateşi düşmüyor. Boğazı kırmızı ve şişti. Bu gün bademciklerde beyazlıklarda görünüyor. Ateşi çok yükseldiğinde kusuyor.burnu tıkalı ve akıyor(beyaz şeffaf. )
Ateş düşürücü veriyorum ateş tam düşmüyor ancak 4-5 saat sonra tekrar iyice
yükseliyor.tavsiyelerinizi rica ediyorum
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2015 Saat 07:16
Ates ile fazla ugrasmayin. Ancak agrilari da olursa, ates dusurucu verin. Sadece; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Ates yaninda: agiz kokusu ve dil ustunde pas olursa, o zaman antibiyotik dusunulur.
|
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2015 Saat 14:23
4-5 saatte bir ateşi,ayakları buz gibi olarak yükseliyor . Dol.. Veya cal.. Ateş düşürmek için vermelimiyim
|
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2015 Saat 18:47
Sol kulağının altı neredeyse boynuna kadar şişmiş
Genel hali de iyi değil.birşeyler içirmek istediğimde su meyve suyu çay vs karnım ağrıyor diyor reddediyor???
Ateşi halayüksek ayakları ısınmıyor bir türlü
|
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2015 Saat 19:29
Enfeksiyoz mono...olabilir mi
|
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2015 Saat 20:23
Ates yaninda: agiz kokusu ve dil ustunde pas olursa, o zaman antibiyotik dusunulur.
Viral olanlar; Enfeksiyoz Mononukleoz dahil tedavileri yoktur.
Bakteriel/viral ayrimini yapamiyorsaniz, emin degilseniz, bir Kan Sayimi yaptirip, bana yazin.
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2015 Saat 02:11
Uyku hali;Kuvvetli bir horlama gibi burnu tıkanıkmış gibi
Cuma gününden beri ateşi yüksek ve o gündür dolv.. Ateş düşürücü veriyordum
Bu gün değişen birşey yok diye 13-14 saat oldu vermedim. Ateşi hiç düşmüyor. Ayakları hep soğuk. Dayanamayıp 1 saat kadar önce dolv.. Verdim . Biraz terliyor şimdi ayakları ise normal. Dr ma...ol antibiyotik verdi bir doz verdim ancak durumu mono gibi görünüyor . Forumda bu konudaki ulaşabildiğim mesajların hepsini okudum .karnında şişlik var ve karnım ağrıyor diyor beslenmeyi hertürlü reddediyor. Zoraki verdiğimde de kusuyor. Yarın 6.gün olacak genel durumu ağır görünüyor. Yatar durumdan kalkmak istemiyor. Neyapmalıyım. Mono hastalık başka daha ağır durumlara sürükler mi.ne yapmalıyız
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2015 Saat 03:19
E.M. ise, hicbir sey yapmaz.. Eski mailleri okuyun.
Bakteriel/viral ayrimini yapamiyorsaniz, emin degilseniz, bir Kan Sayimi yaptirip, bana yazin.
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2015 Saat 03:25
EM de uyurken kuvvetli horlaması normal midir. Viral olduğu kanaatindeyim. Ateş düşürücü vermeyelim mi.karın ağrısı normal midir
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2015 Saat 19:17
Bu gün sabah ateş düştü şükür.
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2015 Saat 21:09
Kurcalamayin. Bazi baska viruslerde, EM'u taklit edebilir. Onlarin atesi daha kisa surer.
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2015 Saat 21:52
Yeniden teşekkürler KADİR TUĞCU....
|
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2015 Saat 22:04
Buna benzer 1,5 ay oldu kendim geçirmiştim. Ancak burun tıkanıklığım günlerce geçmedi.burnumu iradii sildiğimde Şeffaf yapışkan şeklinde geliyor. Sürekli genzimde bir akıntı .boğazımı temizleme ihtiyacı duyuyorum.boğaz damarlarımdışardan elime sert geliyor. Görünüm normal. p....ol ateş düşürücü ve k...oks antibiyotik kullanmıştım.
Durumu değerlendirir misiniz
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 07:08
Bir cins, VIRAL enfeksiyon gecirmissiniz. Antibiyotik gerekmezdi.
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 08:18
Geniz akıntısı devam ediyor. Ne yapmalıyım
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2015 Saat 18:35
Once virusler yok olacak, sonra, olusan "doku harabiyetinin" tamirat safhasi (sari-yesil akintinin oldugu donem) gececek, akinti ondan sonra durur. Karismayin.
|
|