Ishal kusma
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49399
Tarih: 24 Tem 2025 Saat 19:20
Konu: Ishal kusma
Mesajı Yazan: gulseven
Konu: Ishal kusma
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2015 Saat 12:10
Hocam üç yaşındaki oğlum dün akşam ishal gibi çok cıvık kaka yaptı ardından ateşide çıktı ishal ve ateş gece boyu devam etti hiç azalmadan on defadan daha fazla yaptı bir gecede. Aizden öğrendiğim bilgilerle ateşine hiç müdahale etmedim ölçmedim bile zaten kaç olursa olsun ilaç kullanmayacaktım. Ama hocam ishalde ateşde aynen devam ediyo su dışında hiç bir şey yemedi o Yüzden çok halsiz yapmam gereken bir şey varmı yoksa bekleyeyimmi 😞😞
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2015 Saat 12:12
Hocam yanlış anlaşılmasın "sizden öğrendiğim bilgilerle "yazmıştım
|
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2015 Saat 14:49
Hocam eşime engel olamadım çocuğu doktora getirdik sizden cevap gelene kadar beklemek istedim ama olmadı. Çocuk çok Ateşli idi kusmada başlamıştı doktor acilen yatış verdi istemedim ama eşim Israrla yatırdı doktordan kan Sayımı istedim beni bir güzel azarladı göstersem ne yapacaksın kan sayımını çocuk havale geçirebilir dedi. Yinede yaptırıp sonuçları size yazacağım. Şimdi serum veriyorlar ve doktor sürekli beni azarlıyor pedifen veriyorlardı müsade etmedim. Ama antibiyotik veriyorlar genta ben şimdi ne yapayım hocam çooook üzgünüm
|
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2015 Saat 19:34
Dansite idrar 1046. Bakteri 18. Epitel Hücre 18. Hiyelin silendir 5. HGB 15.4 MCV 75.9 NEUT 81 LYM 11.6 MON# 1.13. En sonda hocam amip kisti 12-14 lökosit yazıyo bunlar siyah punto ile yazılanlar. Resim yükleyemiyorum
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2015 Saat 19:56
1- Erkek cocuklarinda, IYE olmaz.
2- IYE oldugunda; Idrar Tahlilinde;Nitrit:(+) olur.
3- Antibiyotik gereken durumlarda, Kan Sayiminda; WBC(bu yas icin): 5.5-15.5 dur.
4- O cok bilmis doktora bir sorun bakalim, damardan verilen Genta, barsagin icindeki mikroplara nasil erisecekmis?? Damardan verilen, HICBIR ANTIBIYOTIK, BARSAK BOSLUGUNA GECEMEZ!!! Bu aptal, Tibbiyeyi nerde okumus? Bunu bilmek icin, doktor olmaya bile gerek yoktur. Ayricda, ishal ve kusma beraber oluyorsa, bu ROTAVIRUS veya diger viral ishallerden biri demektir, 1 hafta surecek!! Tedavisi yoktur.
Oradan kacin ve evinize gidin. Bol su/sivi icirin, SAKIN; hicbir ilac/Antibiyotik vermeyin.
Kusma cok olursa, Emedur100 fitil kullanin. (Gunde 1 tane, veya 2xyarim fitil yapin.)
KACIN...
|
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2015 Saat 20:08
Hocam WBC 15.38 ben zaten sizin yazılarınızdan bildiklerimle kendi verdiği ilacı kullanmadım hemşireye rica ettim emedur fitil vurdurdum doktora söylemiş doktor bana bu YAŞ çocuğuna fitil olurmu sen ne yapmaya çalışıyorsun dedi bana. Öyleyse ben yarın kaçayım hocam genta çocuğa zarar verirmi verdiler şimdiye kadar döküntü falan yaparmı .çıkarsak çocuk zarar görürmü eşim iyice hassaslaştı dinlemiyor beni
|
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2015 Saat 22:37
KACIN... HEMEN...
"doktor bana bu YAŞ çocuğuna fitil olurmu sen ne yapmaya çalışıyorsun dedi"
Fitil; eriskinlere bile olur, o CAHILIN, haberi yok..
|
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 13:49
Hocam bize doktor amipli dizanteri Demişti bir kaç gün hastanede kalmalısınız demişti ama ben size sormuştum ve çıkmıştık doktor bize Zimaks ve nidazol başka bir ateş düşürücü vermişti ben iki gündür sadece nidazolu kullanıyorum antibiyotiği kullanmadım WBC 15.38 di acaba yanlişmı yapıyorum kullanayım mı antibiyotiğide ishali devam ediyo. Ne yapmalıyım hocam bilemedim 😔
|
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 19:41
Amipli Dizanteri'de; kakalr daima, "az-az", sancili-ikintili bir devrenin sonunda cikar. Bol, sulu diski ASLA GORULMEZ.. Zimaks zaten, amiplere etkili degildir, ayricada ishal yapar.
Nidazol; etki edecek olsa idi, simdiye kadar ederdi..
Ilaclari bosuna aliyor. Kendiliginden gececek.
|
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 20:28
Evet hocam zaten öyle yapıyo kakasını Ağlayarak ve azıcık ama biraz düzeldi sanki ben WBC konusunda Tereddüt ettim acaba antibiyotik gerekiyoda benmi yanliş yapıyorum diye çünkü doktor çok korkuttu beni siz olmasanız cesaret edip çıkamazdım hastaneden hocam birde yirmi gün sonra yine getir kaka tahlili yapalım dedi götürmem gerekirmi ishal bitince çocuk düzelmiş olurmu yoksa mikroplar kalırmı
|
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2015 Saat 04:05
Nidazol'u; 7 gune tamamlayin. Duzelse bile erken kesmeyin.
Cocugun ishali duzelince, iyilesmis demektir, oyle zirt-pirt, gitmenize, tahlil yaptirmaniza da gerek yoktur.
Ben hic; kaka tahlili ile; Amipli Dizanteri teshisi koymadim... Kakaya bakarim, teshis icin yeterli olur.
|
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2015 Saat 09:44
Hocam Allah Razı olsun sizden kakaya bakmadı bile çocuğa elini sürmedi birde özel hastanede bir numara gösteriyorlar onlara değilde yazık biZe ..
|
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2015 Saat 12:09
Hocam önceki yazıyla alakalı olduğu için başlık açmadım oğlumun ishali düzelmişti nidazolu sizin Dediğiniz gibi 7gün kullandım ant. Kullanmadım ama kaç gündür iştahsızdı oğlum bügünde Ateşli uyandı bu Ateş'i yine neden çıktı hocam acaba ant. Kullanmadığım için hastalığı atlatamadımı önceki Hastalığı'n bir uzantısımı tedirgin oldum iki gündür hiç bir şey yemedi zorlamıyorumda . Siz Ateş'ten korkmayın diyosunuz ama sebepsiz çıkınca (öyle sanıyorum ) korkuyorum bende. Acaba ateş düşürücü versem olurmu
|
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2015 Saat 18:38
Nidazol ne?? Vitamin surubumu??
Takip edin, bu devirde ates'den korkmaniz gerekmiyor... Korkulan hastaliklarin hepsinin asilari var.
|
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2015 Saat 18:45
Yok hocam amipli dizanteri olmuştu doktor nidazol ve ant. Vermişti ben size danışarak sadece nidazolu kullanmıştım ishali bitmişti çocuk düzelmişti bugün ateş çıktı ve devam ediyo acaba atlatamadı mı diye düşünüyorum antibiyotik kullanmamıştım o Yüzden mi tekrarladı hocam ne yapmalıyım ben Bayağı Tedirginim ilaç kullanmalımıyım ne önerirsiniz doktora mı gideyim şu anda ateş dışında başka bir şikayetimiz yok
|
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2015 Saat 18:58
Nidazol yaninda, Antibiyotik gerekmez... Bu durumda, Antibiyotik verilmesi; sadece ishali uzatmaya ve tekrar doktora gitmeyi saglar..
Cocuk yeni bir mikrop almis.
Ayrica da, "Amipli dizanteri" ANCAK, yeniden parazit alinirsa, tekrarlar.. Kendi haline birakildiginda bile kendiliginden duzelen (ama uzun suren) bir hastaliktir.
Agizda KOKU ve dil ustunde, PAS tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmez. Biraz bu konuyu okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2015 Saat 19:07
Teşekkür ediyorum hocam o kadar çok okuyorum ki sizin yazılarınızı her konu her satır Aklımda ve defalarca okuyorum ama insanın çocuğu böyle perişan olunca bir çare olur diye sormadan edemiyo kusuruma bakmayın hocam sizi okumaya devam edeceğim
|
|